Samsung DeX

Pomjerite granice svog Galaxy uređaja uz Samsung DeX

Vaš uređaj može više nego što mislite. Šaljite tekstualne poruke prijateljima, gledajte film na velikom ekranu i pripremite se za veliku prezentaciju - sve na svom Galaxy uređaju potpomognutom DeX-om. Savršen alat za multitasking sada je dostupan s bežičnom vezom.

* Aplikacija Samsung DeX može se preuzeti samo na PC i Mac računalima.
*USB-C do HDMI kabl i dodataka koji se prodaju zasebno.
**DeX za personalni računar dostupan je na odabranim uređajima, i na Windows verzijama 7 i 10 te na Mac OS verzijama nakon 10.13.
Posjetite stranicu sa često postavljanim pitanjima da biste pogledali kompletnu listu uređaja i informacije o softverskoj kompatibilnosti.
Galaxy tablet, Galaxy pametni telefon i PC prikazuju istu aplikaciju otvorenu na svojim ekranima. Iako je aplikacija ista, korisnički interfejs optimiziran za svaki uređaj prikazuje kako je aplikacija prezentirana drukčije.

DeX je postao bežičan

Univerzalno i jednostavno za upotrebu. Sada možete koristiti DeX funkcije bez bilo kakvih žica za povezivanje. Jednostavno se povežite na pametni TV putem Wi-Fi mreže i projicirajte sadržaje na veliki ekran bez pretrpavanja svog radnog okruženja.

*Samsung DeX bežično povezivanje je podržano samo za TV uređaje koji podržavaju Android tehnologiju preslikavanja ekrana pametnog telefona (Miracast).

** Moguće su razlike u performansama zavisno od specifikacija TV uređaja i Wi-Fi okruženja. Preporučuje se upotreba Samsung Smart TV-a predstavljenih poslije 2019 godine.

***Da bi provjerili koji Galaxy uređaji nude bežičnu konekciju sa DeX aplikacijom, posjetite stranicu sa često postavljenim pitanjima.

Prezentacije u tren oka

Vodite veliki projekat? DeX može pomoći da održite besprijekornu prezentaciju. Prosto pritisnite ‘DeX’ dugme na svom galaxy uređaju, povežite se sa Smart TV-om u sali za sastanke i odradite savršen posao.

Čovjek drži prezentaciju pred osobama u kancelariji. Iza njega, na velikom zaslonu prikazani su raznovrsni grafikoni, a on u ruci drži svoj Galaxy.

Udvostručite rad kod kuće

Pokrenite DeX na telefonu i povežite se sa obližnjim TV-om da biste gledali film na velikom ekranu, ili napravite virtualnu učionicu za djecu. U međuvremenu, na telefonu još uvijek možete obaviti vlastiti posao, uključujući provjeru e-mailova, ili čak bilješke sa S pen olovkom.

Djevojčica i njena majka sjede na sofi ispred televizora. Djevojčica gleda edukativnu emisiju na TV-u dok majka radi nešto drugo na svom Galaxy uređaju.

Vaš doprinos je neprocjenjiv

Koristite svoj Galaxy telefon kao dodirnu podlogu s intuitivnim gestama s više prstiju i prilagodljivim funkcijama ili kao ekransku tastaturu sa većim displejom.

*Dostupno samo na odabranim uređajima.

Žena gleda emisiju na TV-u dok koristi tipkovnicu svog pametnog telefona.

Donesite Samsung DeX na svoj računar

Možete uraditi dvostruko više

Podignite multitasking na sljedeći nivo. Otvaranjem posebnog DeX prozora na ekranu svog PC-a imate istovremeni pristup na oba uređaja koji su bežično povezani za maksimalnu efikasnost i udobnost. Da ne spominjemo, prenos podataka je jednostavan poput povlačenja datoteke iz vašeg DeX prozora i ispuštanja u vaš računar. Preuzmite aplikaciju za računar sa www.samsungdex.com.

* DeX za PC dostupan je na odabranim uređajima i Windows 7, 10 i verzijama Mac OS-a višim od 10.13. Posjetite stranicu s često postavljenim pitanjima za potpuni popis kompatibilnosti uređaja i softvera.
Zahtijeva preuzimanje aplikacije za PC.
** Wireless DeX za PC može se koristiti na uređajima koji podržavaju OneUI 3.1 ili noviji.
*** PC i mobilni uređaj moraju dijeliti istu Wi-Fi AP (pristupnu tačku) da bi se bežično povezali

Koristi se Samsung laptop. Pored laptopa je Galaxy pametnim telefonom koji prikazuje početni ekran. Sa DeX-om korisnik upotrebljava ekran laptopa da vidi galeriju dok istovremeno šalje tekstualne poruke.

Izgleda kao tablet, pruža mogućnosti PC-a

Produktivnost nikad nije mobilnija

Jednostavno obavljajte poslove ili igrajte igrice na bilo kojoj lokaciji koristeći Samsung DeX na svom tabletu. Započnite jednostavnim dodirom Brzog panela za prebacivanje u DeX način rada koji vam omogućava da svoj tablet koristite na jednak način kao PC računar. Otvorite više prozora istovremeno, povucite i pustite fotografiju u poruku e-pošte i pristupite dodatnim funkcijama desnim klikom. Produktivnost nikad nije bila mobilnija.

* Podržano samo na nekim Galaxy Tab modelima kao što je Galaxy Tab S4, S5e, S6, S7 itd.

Zaslon tablet uređaja sa raznim slikama koje se uređuju S Pen olovkom za Galaxy.

Iskustvo PC računara na dodir prsta

Uz tastaturu Book Cover izvršavanje zadataka bitno je pojednostavljeno. Uz veću dodirnu podlogu i intuitivne funkcijske tipke, tastatura vam pruža cjelovito iskustvo korištenja, a kada je koristite s DeX-om, dodirom prsta dobijate iskustvo PC računara.

*Tastatura Book Cover se prodaje odvojeno
**Funkcijske tipke su dostupne samo na pojedinim modelima

Tablet uređaj drži se na tipkovnici Book Cover pod kutom koji nalikuje prijenosnom računalu. Dvije ruke na tipkovnici vrijedno rade na prezentaciji.

Isprobajte ove aplikacije u DeX načinu rada

Veliki broj aplikacija koje koristite svakodnevno je optimizirano za kontinuiran rada prilikom prebacivanja između ekrana.
Pređite iz MS Office paket u Adobe Sketch ili iz preglednika u YouTube. Možete ih koristiti na svom uređaju kao i na velikom ekranu uz posebnu ugodnost korištenja. Koristeći svoje omiljene aplikacije uz Samsung DeX, poslove ćete obavljati znatno brže, a ostat će vam vremena i za omiljene igrice.

*Aplikacije Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Adobe Photoshop Lightroom i Adobe Photoshop Sketch, potrebno je preuzeti prije korištenja.
**Za korištenje MS Office-a potrebno je kupiti odgovarajuću licencu.

Obratite nam se

Ispunite jednostavan obrazac kako biste nam se mogli obratiti.

Samsung podrška

Pronađite odgovore na česta pitanja.

Razvoj tvrtke Samsung

Saznajte više o razvoju aplikacija treće strane.

*Samsung DeX podržan na odabranim Galaxy, Note i Tab uređajima. (Više pojedinosti o Stranica s često postavljanim pitanjima. )
**Pokretanje više aplikacija ili igara visokih performansi na starijim modelima s Android Pie OS-om može uzrokovati usporavanje uređaja.
***Određene aplikacije možda neće biti pokrenute ili će zahtijevati posebnu licencu (za kupnju) na uređaju Samsung DeX.
****Neke funkcije Samsung DeXa s HDMI adapterom ili kabelom mogu se razlikovati od onih kod DeX Station i DeX Pad.
*****Dodaci se prodaju odvojeno.
******Slike zaslona su simulirane.