Smartthings

Povezan život s aplikacijom SmartThings.

Sinhronizirajte svoj dom kako bi odgovarao vašem životnom stilu. Dozvolite aplikaciji SmartThings da podijeli uvid u vaše povezane uređaje, pomogne s kućnim obavezama i unaprijedi vaša iskustva i unutar i izvan doma. Sve ovo samo s jednom aplikacijom.

Preuzmite aplikaciju SmartThings.

Velika moderna kuća u pozadini s pametnim telefonom, tabletom, pametnim satom Galaxy i uređajem Galaxy Book u prednjem planu. Sva četiri ekrana prikazuju SmartThings GUI s opcijama za upravljanje različitim kućnim uređajima. Velika moderna kuća u pozadini s pametnim telefonom, tabletom, pametnim satom Galaxy i uređajem Galaxy Book u prednjem planu. Sva četiri ekrana prikazuju SmartThings GUI s opcijama za upravljanje različitim kućnim uređajima.

Pojednostavljen život. Dom prilagođen vama.

Optimizirajte kućne uređaje za pametan životni stil prilagođen vašim potrebama.
Uživajte u prilagođenom domu kroz inovativne uređaje kompatibilne s aplikacijom SmartThings koji pojednostavljuju vaš svakodnevni život.

U prednjem planu vidim potiljke dvije žene - jedna ima plavu, a druga crvenu kosu. U pozadini gledaju emisiju na velikom TV-u u dnevnoj sobi. U prednjem planu vidim potiljke dvije žene - jedna ima plavu, a druga crvenu kosu. U pozadini gledaju emisiju na velikom TV-u u dnevnoj sobi.
Galaxy ekran prikazuje SmartThings GUI s različitim povezanim pametnim kućnim uređajima, njihov status i ostale rutine koje se mogu postaviti, uključujući “Filmove” i “Laku noć”. Galaxy ekran prikazuje SmartThings GUI s različitim povezanim pametnim kućnim uređajima, njihov status i ostale rutine koje se mogu postaviti, uključujući “Filmove” i “Laku noć”.

Oduševite se filmom uz SmartThings.
SmartThings vodi računa o TV uređaju, svjetlima i raspoloženju, a vi pravite kokice.

Pametna mašina za veš nalazi se na desnoj strani, a na lijevoj strani su kauč, korpa za veš i nešto veša koji treba oprati. Pametna mašina za veš nalazi se na desnoj strani, a na lijevoj strani su kauč, korpa za veš i nešto veša koji treba oprati.
Ekran na tabletu pokazuje grafičko sučelje aplikacije SmartThings s obavještenjem da je pranje veša završeno i opcijama za postavljanje automatiziranih funkcija. Ekran na tabletu pokazuje grafičko sučelje aplikacije SmartThings s obavještenjem da je pranje veša završeno i opcijama za postavljanje automatiziranih funkcija.

Primajte korisne podsjetnike za male stvari, kao na primjer kako se pere vaše rublje.
Ako se tada zadesite vani, možete putem aplikacije SmartThings održavati vaše rublje svježim dok se ne vratite.

Dnevna soba s kaučem u sredini, lampom i biljkom na desnoj strani te pametnog pročišćivača zraka na lijevoj strani. Dnevna soba s kaučem u sredini, lampom i biljkom na desnoj strani te pametnog pročišćivača zraka na lijevoj strani.
Galaxy ekran prikazuje SmartThings GUI pametnog klima uređaja s ciljanom temperaturom, načinom rada, jačinom i ostalim postavkama. Galaxy ekran prikazuje SmartThings GUI pametnog klima uređaja s ciljanom temperaturom, načinom rada, jačinom i ostalim postavkama.

Uz SmartThings nema potrebe da čekate da se vaš dom ohladi.
Vaša klima će se automatski uključiti prije nego se vratite kući.

Prestanite se brinuti

Vaš dom kao na dlanu

Upravljajte postavkama doma iz udobnosti kauča. Koristite aplikaciju SmartThings bilo gdje da provjerite uređaje i još mnogo toga.

Žena leži na kauču, smiješi se i gleda u svoj pametni telefon. Na desnoj strani prvog plana je Galaxy ekran koji prikazuje aplikaciju SmartThings s različitim povezanim pametnim kućnim uređajima, njihovim statusom i ostalim rutinama koje se mogu postaviti, uključujući “Dobro jutro” i “Laku noć”. Žena leži na kauču, smiješi se i gleda u svoj pametni telefon. Na desnoj strani prvog plana je Galaxy ekran koji prikazuje aplikaciju SmartThings s različitim povezanim pametnim kućnim uređajima, njihovim statusom i ostalim rutinama koje se mogu postaviti, uključujući “Dobro jutro” i “Laku noć”.

Vaš dom u vašim rukama

SmartThings je moćni daljinski upravljač za vaš dom. Otkrijte kako samo jedna aplikacija može drastično unaprijediti vaš životni stil.

Dnevna soba s klima uređajem na zidu i Cube Air pročišćivačem zraka pored stolića za kafu u sredini sobe. Kauč je iza stolića za kafu, a na zidu iznad kauča je Q7 QLED TV od 65 inča. Na lijevoj strani prednjeg plana je Galaxy ekran koji prikazuje mobilni daljinski upravljač pametnog TV-a. Dnevna soba s klima uređajem na zidu i Cube Air pročišćivačem zraka pored stolića za kafu u sredini sobe. Kauč je iza stolića za kafu, a na zidu iznad kauča je Q7 QLED TV od 65 inča. Na lijevoj strani prednjeg plana je Galaxy ekran koji prikazuje mobilni daljinski upravljač pametnog TV-a.

Dom koji funkcionira prema vašem rasporedu

Sada vaš dom može ići u korak s vašim popunjenim rasporedom.
SmartThings vam omogućava da automatizirate dom, tako da vam jutra budu jednostavnija, a noći mirnije.

Prikazana su tri Galaxy ekrana. Na prvom su prikazane postavke automatizacije s 3 rutine: Dobro jutro, Odlazim i Doma sam. Na drugom je prikazana žena koja se budi u krevetu, s postavkom za „Ako je 7 sati ujutro, podigni roletne u spavaćoj sobi svaki dan”. Na trećem ekranu prikazan je par u krevetu, sa postavkom „Ako je 10:30 navečer, priguši svjetla u spavaćoj sobi na 50% svaku noć”. Prikazana su tri Galaxy ekrana. Na prvom su prikazane postavke automatizacije s 3 rutine: Dobro jutro, Odlazim i Doma sam. Na drugom je prikazana žena koja se budi u krevetu, s postavkom za „Ako je 7 sati ujutro, podigni roletne u spavaćoj sobi svaki dan”. Na trećem ekranu prikazan je par u krevetu, sa postavkom „Ako je 10:30 navečer, priguši svjetla u spavaćoj sobi na 50% svaku noć”.

Obogaćen doživljaj uređaja Galaxy uz SmartThings

Radite ono što radite svaki dan, ali bolje uz SmartThings. Sada je SmartThings integriran u vaše Galaxy aplikacije te stoga čini vaša svakodnevna iskustva intuitivnijim, prikladnijim i ugodnijim.

Osoba sjedi na kauču i gleda u pametni telefon Galaxy. Prima poziv od Christine Adams. Osoba sjedi na kauču i gleda u pametni telefon Galaxy. Prima poziv od Christine Adams.
Žena se smiješi, priča na telefon. Iza nje vidimo čisti dnevni boravak sa Samsung TV-om na zidu koji je trenutno utišan. Žena se smiješi, priča na telefon. Iza nje vidimo čisti dnevni boravak sa Samsung TV-om na zidu koji je trenutno utišan.
U sredini dnevne sobe veliki Samsung TV je okačen na zid i prikazuje nevjerovatan prizor prirode. Ispod je stolić za TV i razni ukrasi. U sredini dnevne sobe veliki Samsung TV je okačen na zid i prikazuje nevjerovatan prizor prirode. Ispod je stolić za TV i razni ukrasi.
Žena koja sjedi na kauču u dnevnom boravku gleda TV u dnevnoj sobi. Žena koja sjedi na kauču u dnevnom boravku gleda TV u dnevnoj sobi.
GUI pametnog telefona Galaxy pokazuje dolazni poziv od Christine Adams i iskočni prozor aplikacije SmartThings koja omogućava da utišate TV u dnevnoj sobi ili sve uređaje. GUI pametnog telefona Galaxy pokazuje dolazni poziv od Christine Adams i iskočni prozor aplikacije SmartThings koja omogućava da utišate TV u dnevnoj sobi ili sve uređaje.

* Prethodno spomenuta funkcija je dostupna na mobilnim uređajima koji imaju One UI 3.1 i noviji i na koje se može preuzeti aplikacija SmartThings.

Interijer čiste spavaće sobe s krevetom, TV uređajem i još mnogo toga. Zora je, roletne su spuštene i TV je isključen. Interijer čiste spavaće sobe s krevetom, TV uređajem i još mnogo toga. Zora je, roletne su spuštene i TV je isključen.
Pametni telefon Galaxy na bijelom čaršafu dok zvoni alarm u 6:30 sati ujutro. Pametni telefon Galaxy na bijelom čaršafu dok zvoni alarm u 6:30 sati ujutro.
Interijer iste spavaće sobe, osim što je u ovom slučaju TV uključen i roletne su podignute. Interijer iste spavaće sobe, osim što je u ovom slučaju TV uključen i roletne su podignute.
Žena se budi, rasteže se na krevetu uz osmijeh. U prvom planu je GUI pametnog telefona Galaxy koji prikazuje trajanje spavanja i ostale omogućene menije, uključujući Režim spavanje, Zvuk, Vibracija, itd. Određeni meni se povećava prema dnu GUI-ja. Glasi: “Probudite se uz pametne uređaje. Kada se alarm ugasi, uključi TV uređaje i podigni roletne.” Žena se budi, rasteže se na krevetu uz osmijeh. U prvom planu je GUI pametnog telefona Galaxy koji prikazuje trajanje spavanja i ostale omogućene menije, uključujući Režim spavanje, Zvuk, Vibracija, itd. Određeni meni se povećava prema dnu GUI-ja. Glasi: “Probudite se uz pametne uređaje. Kada se alarm ugasi, uključi TV uređaje i podigni roletne.”
Interijer iste spavaće sobe, s uključenim TV uređajem i podignutim roletnama. Interijer iste spavaće sobe, s uključenim TV uređajem i podignutim roletnama.
U prvom planu je GUI pametnog telefona Galaxy koji prikazuje trajanje spavanja i ostale omogućene menije, uključujući Režim spavanje, Zvuk, Vibracija, itd. Određeni meni se povećava prema dnu GUI-ja. Glasi: “Probudite se uz pametne uređaje. Kada se alarm ugasi, uključi TV uređaje i podigni roletne.” U prvom planu je GUI pametnog telefona Galaxy koji prikazuje trajanje spavanja i ostale omogućene menije, uključujući Režim spavanje, Zvuk, Vibracija, itd. Određeni meni se povećava prema dnu GUI-ja. Glasi: “Probudite se uz pametne uređaje. Kada se alarm ugasi, uključi TV uređaje i podigni roletne.”

* Prethodno spomenuta funkcija je dostupna na mobilnim uređajima koji imaju One UI 3.1 i noviji i na koje se može preuzeti aplikacija SmartThings.

U ruci je pametni telefon Galaxy ispred Samsung TV-a. Galaxy ekran pokazuje sliku nevjerovatnog pejzaža. U ruci je pametni telefon Galaxy ispred Samsung TV-a. Galaxy ekran pokazuje sliku nevjerovatnog pejzaža.
Pametni telefon Galaxy projicira sliku nejverovatnog pejzaža na Samsung TV u pozadini. Na TV-u je prikazana identična slika pejzaža. Pametni telefon Galaxy projicira sliku nejverovatnog pejzaža na Samsung TV u pozadini. Na TV-u je prikazana identična slika pejzaža.
Žena sjedi na kauču ispred Samsung TV-a i gleda sliku nevjerovatnog pejzaža koja se projicira s ekrana njenog pametnog telefona Galaxy. Žena sjedi na kauču ispred Samsung TV-a i gleda sliku nevjerovatnog pejzaža koja se projicira s ekrana njenog pametnog telefona Galaxy.
Galaxy pametni telefon sa Smart View iskačućim prozorom na ekranu koji prikazuje 5 opcija: App Cast, Zatamnjenje ekrana telefona, Selfie video, Kontrola SmartThings uređaja i Disconnect. Galaxy pametni telefon sa Smart View iskačućim prozorom na ekranu koji prikazuje 5 opcija: App Cast, Zatamnjenje ekrana telefona, Selfie video, Kontrola SmartThings uređaja i Disconnect.

* Prethodno spomenuta funkcija je dostupna na mobilnim uređajima koji imaju One UI 3.1 i noviji i na koje se može preuzeti aplikacija SmartThings.

U pozadini je interijer čiste dnevne sobe s kaučima, TV uređajem i još mnogo toga. U prvom planu je pametni telefon Galaxy koji prikazuje postavke menija za “Upozorenja na pametnim uređajima”. U pozadini je interijer čiste dnevne sobe s kaučima, TV uređajem i još mnogo toga. U prvom planu je pametni telefon Galaxy koji prikazuje postavke menija za “Upozorenja na pametnim uređajima”.
Samsung TV je u centru, a zvučnici su ispod njega. U plavom mjehuriću na zvučniku nalazi se sljedeći tekst: “Imate “rođendansku zabavu” danas u 15:00”. Također, u gornjem desnom uglu TV-a prikazano je obavještenje s istim podsjetnikom, a ispod se nalazi dugme “Uredu”. Samsung TV je u centru, a zvučnici su ispod njega. U plavom mjehuriću na zvučniku nalazi se sljedeći tekst: “Imate “rođendansku zabavu” danas u 15:00”. Također, u gornjem desnom uglu TV-a prikazano je obavještenje s istim podsjetnikom, a ispod se nalazi dugme “Uredu”.
Rođendanska zabava s djecom i odraslima na kojoj svi nose rođendanske kape. Pušu svijeće na rođendanskoj torti koja se nalazi u sredini i koja je okružena konfetima. Rođendanska zabava s djecom i odraslima na kojoj svi nose rođendanske kape. Pušu svijeće na rođendanskoj torti koja se nalazi u sredini i koja je okružena konfetima.
Ekran pametnog telefona Galaxy na kojem je prikazana stranica postavki “Upozorenja na pametnim uređajima”. U okviru menija ‘Uređaji’, ‘TV uređaji’ i ‘Zvučnici’ prikazano je da su omogućeni i TV i zvučnici. Ispod “Zvučnika”, “Kalendari” daju opcije postavki za Kalendar 1 i Kalendar 2. Omogućen je samo Kalendar 1. U okviru postavki “Kalendari”, prikazano je “Više opcija”, uključujući ‘Lokaciju’ i ‘Pokreni samo kada sam na lokaciji [Moj dom]’. Ekran pametnog telefona Galaxy na kojem je prikazana stranica postavki “Upozorenja na pametnim uređajima”. U okviru menija ‘Uređaji’, ‘TV uređaji’ i ‘Zvučnici’ prikazano je da su omogućeni i TV i zvučnici. Ispod “Zvučnika”, “Kalendari” daju opcije postavki za Kalendar 1 i Kalendar 2. Omogućen je samo Kalendar 1. U okviru postavki “Kalendari”, prikazano je “Više opcija”, uključujući ‘Lokaciju’ i ‘Pokreni samo kada sam na lokaciji [Moj dom]’.

* Prethodno spomenuta funkcija je dostupna na mobilnim uređajima koji imaju Android R, One UI 3.1 i na koje se može preuzeti aplikacija SmartThings. Ova funkcija je dostupna i na Samsung TV uređajima koji su proizvedeni nakon 2018. godine i koji se mogu povezati na SmartThings.

SmartThings Home Life

Upoznajte naša nova integrirana rješenja koja nude prilagođena iskustva za pametniji, ugodniji život u kući.

* Dostupna tehnologija, funkcije i funkcije mogu se razlikovati ovisno o zemlji, dobavljaču usluga, mrežnom okruženju ili proizvodu, i podložne su promjenama bez prethodne najave.

Kontrolirajte dom iz automobila

SmartThings i Android Auto drže vašu kuću pod kontrolom. Uz obavještenja iz kuće koja se pokazuju na gornjoj desnoj strani nadzorne table, možete gledati na cestu a ne u pametni telefon. Skoro ste kući? Uključite termostat, prečišćivač zraka i otvorite garažna vrata, i to sve klikom na dugme Welcome Home u autu.

* Povežite bežično ili koristite USB kabl da povežete mobilni uređaj s automobilom kako biste SmartThings koristili na Android autu.
** Da provjerite je li vaš automobil kompatibilan, provjerite web lokaciju Google Android Auto. - Poveznica za web lokaciju Google Android Auto webpage.

Na lijevoj strani je informacijski sistem u automobilu koji je povezan s aplikacijom SmartThings i na kojem je prikazan meni “Moj dom”. Na desnoj strani, pametni telefon Galaxy prikazuje postavke stranice Android Auto s različitim opcijama za naredbe, uključujući Sigurnost, Izlazak, Vrata garaže, itd. Na lijevoj strani je informacijski sistem u automobilu koji je povezan s aplikacijom SmartThings i na kojem je prikazan meni “Moj dom”. Na desnoj strani, pametni telefon Galaxy prikazuje postavke stranice Android Auto s različitim opcijama za naredbe, uključujući Sigurnost, Izlazak, Vrata garaže, itd.

* Povežite bežično ili koristite USB kabl da povežete mobilni uređaj s automobilom kako biste SmartThings koristili na Android autu.
** Da provjerite je li vaš automobil kompatibilan, provjerite web lokaciju Google Android Auto. - Poveznica za web lokaciju Google Android Auto webpage.

Život je malo jednostavniji
s jednim ili dva glasovna asistenta

Glasom uključite TV i započnite usisavanje. Svoj dom možete kontrolirati putem omiljenog glasovnog asistenta ili putem svih asistenata istovremeno.

Žena sjedi na kauču s pametnim telefonom u ruci. U sobi je pametna klima i pametni robot-usisivač. U blizini žene se pojavljuju dva oblačića za razgovor sa sljedećim tekstom: “Hey Bixby, uključi usisivač” i “U redu, uključujem usisivač”. Iznad su prikazani logotipovi tri AI asistenta: Bixby, Hey Google i Amazon Alexa. Žena sjedi na kauču s pametnim telefonom u ruci. U sobi je pametna klima i pametni robot-usisivač. U blizini žene se pojavljuju dva oblačića za razgovor sa sljedećim tekstom: “Hey Bixby, uključi usisivač” i “U redu, uključujem usisivač”. Iznad su prikazani logotipovi tri AI asistenta: Bixby, Hey Google i Amazon Alexa.

* Google je zaštitni znak kompanije Google LLC.

Povežite se i doživite
više s aplikacijom SmartThings

Aplikacija SmartThings je više integrirana s drugim uređajima kako bi vam olakšala život.
U trgovinama i na mreži samo potražite oznaku “Works with SmartThings”.

Slika s logotipom "Works with SmartThings" i raznim ikonama kao što su one za TV, AV, klima-uređaj, perilicu/sušilicu, robotski usisivač, hladnjak, Wi-Fi koncentrator, senzor pokreta, kamera, višefunkcijski senzor, zvono na vratima, žarulja, brava, utičnica, prekidač/prigušivač svjetla i termostat, dostupnim uz aplikaciju SmartThings Slika s logotipom "Works with SmartThings" i raznim ikonama kao što su one za TV, AV, klima-uređaj, perilicu/sušilicu, robotski usisivač, hladnjak, Wi-Fi koncentrator, senzor pokreta, kamera, višefunkcijski senzor, zvono na vratima, žarulja, brava, utičnica, prekidač/prigušivač svjetla i termostat, dostupnim uz aplikaciju SmartThings

Započnimo s aplikacijom SmartThings

Od povezanog života dijeli vas samo jedan klik. U aplikaciji SmartThings dodirnite meni Kako se koristi.

QR kôd koji vodi do vodiča za započinjanje i korištenje aplikacije SmartThings. https://qr-st.samsungiotcloud.com?action=how_to_use
FAQ FAQ

Obratite se pomoći tvrtke Samsung

Imate li još pitanja?

Stražnji i prednji prikaz pametnog telefona Galaxy S22 Ultra. Stražnji i prednji prikaz pametnog telefona Galaxy S22 Ultra.

Galaxy S22 Ultra

Slika zaslona na kojem se izvodi pet različitih usluga. Slika zaslona na kojem se izvodi pet različitih usluga.

Aplikacije i usluge

* Svaki uređaj mora biti povezan na Wi-Fi ili drugu bežičnu mrežu.
* Za interoperabilnost putem aplikacije Samsung, svi uređaji trebaju biti registrirani putem jednog Samsung računa.
* Dostupna tehnologija, funkcije i karakteristike mogu se razlikovati u zavisnosti od zemlje, operatera, mrežne okoline ili proizvoda i podložne su promjenama bez obavještenja.
* Pronađite logotip “Works with SmartThings” na proizvodu ili ambalaži proizvoda.
* Slike i UX su simulirani u svrhu ilustracije.
* “Bixby” je ograničen na odabrane jezike i određene akcente/dijalekte.
* Slike uređaja i ekrana su simulirane u svrhu ilustracije.
* Kompatibilni uređaji moraju se odvojeno kupiti kako biste pristupili usluzi SmartThings.