Fotografija

Nahranite zavist: Savjeti za
Stvaranje epskih videozapisa
na društvenim medijima

Kako uređivati videozapise i stvarati nevjerojatne vizualne efekte.

Snaga sjajnog videa na društvenim mrežama može Vas zaustaviti u Vašem putu scrollanja. No iako se isticanje Vaših videozapisa može činiti nemogućim, to ne treba biti tako. Čak i ako niste stručni videograf, ipak možete stvoriti viralne videozapise uz malo strpljenja (i puno mašte). Evo nekoliko izvrsnih tehnika kojima se Vašim isječcima može dati vrhunska snaga upečatljivosti.

Čovjek na skejtbordu drži okvir dok se video ponavlja u okviru Čovjek na skejtbordu drži okvir dok se video ponavlja u okviru

Loop Video

Kako to učiniti: Prvo snimite scenu koju biste željeli prikazati u svome loop kadru. Jednostavan način rada: snimite subjekt koji se kreće preko kadra i nestaje iza objekta ili izvan ekrana. Težak (ali vrijedan) način rada: snimite scenu koja može stvoriti beskonačni loop unutar maskiranog objekta. Zatim pomoću Adobe After Effects maskirajte taj objekt i stvorite beskonačni loop uparivanjem sloja unutar sloja koji raste i raste. Ponavljajte to sve dok ne dobijete dio Vašeg isječka koji se savršeno slaže.

Kako završiti: Pozadina koja se ne miče i ne mijenja omogućava vjerodostojniji loop.

Čovjek stoji uza zid dok čita knjigu, a boja zida se mijenja dok se kut kamere konstantno pomiče ulijevo i udesno. Žena stoji na stepenicama krećući se jednakim udaljenostima lijevo i desno dok je pogled fiksiran u jednom položaju. Čovjek stoji uza zid dok čita knjigu, a boja zida se mijenja dok se kut kamere konstantno pomiče ulijevo i udesno. Žena stoji na stepenicama krećući se jednakim udaljenostima lijevo i desno dok je pogled fiksiran u jednom položaju.

Stop motion

Kako to učiniti: Snimite svoje fotografije na istoj udaljenosti od predmeta u polu (ili punom) krugu. Nakon što ste uhvatili magiju, učitajte ove snimke u Adobe After Effects kao slikovni slijed i primijenite Vaš Warp stabilizator. Ako želite primijeniti stop motion efekt na predmetu u pokretu, ponovite spomenute korake tako da se subjekt kreće u jednakim udaljenostima dok snimate u mjestu. Kao i uvijek, što više vremena uložite u usavršavanje Vaših fotografija, bolje će izgledati Vaš konačni rezultat.

Kako završiti: Napravite više snimaka za bolju i realniju animaciju. Sljedeću razinu fotografije snimite pomoću žice i krede kako biste svaki put označili tačnu udaljenost od predmeta.

AR doodle s točkicama, zvijezdom, krugom, kvadratom i srcem lebde u zraku ispred zelenila dok kamera pada na desnu stranu AR doodle s točkicama, zvijezdom, krugom, kvadratom i srcem lebde u zraku ispred zelenila dok kamera pada na desnu stranu
AR Doodle
Nacrtajte u 3D kreacije koje prate vaše lice ili prostor oko vas.

Specijalni efekti

Kako to učiniti: Od korištenja prizmi i zabavnih leća do preuzimanja određenih aplikacija, postoji mnogo načina da svom sadržaju dodate „wow” efekt. Dakle, izađite. AR Doodle način rada na Galaxy Note10 omogućuje Vam da S Pen olovkom prilagodite svoje videozapise virtuelnim crtežima, efektima i animacijama koji ostaju na mjestu dok pomičete kameru.

Kako završiti: Vježbajte. Vježbajte još malo. Iskusni snimatelji bezbroj puta snimaju istu scenu kako bi dobili savršen snimak - trebali biste i Vi činiti isto. Također, pokušajte snimati tokom zlatni sat za cool efekt koji je 100 % prirodan.

Tri žene mašu rukama s prizorom horizonta u pozadini dok videozapis uključuje kaleidoskopski efekt Tri žene mašu rukama s prizorom horizonta u pozadini dok videozapis uključuje kaleidoskopski efekt
Žena stoji na trotoaru dok hvata gomilu rasutih crvenih cvjetova koji izviru iz zemlje i u njene ruke Žena stoji na trotoaru dok hvata gomilu rasutih crvenih cvjetova koji izviru iz zemlje i u njene ruke

Unatrag

Kako to učiniti: Zamislite zabavnu scenu s elementom pokreta - nešto što bi moglo dobro izgledati kad se pusti unatrag. Snimite svoj isječak koristeći funkciju Super usporeno snimanje na Galaxy uređaju, a zatim odaberite opciju obrnute reprodukcije. Neke dramatične scene, poput bacanja nečega u zrak, dobro izgledaju snimljene usporeno - pokušajte se i Vi poigrati s tom idejom.

Kako završiti: Određene elemente prizora držite konzistentnima i uključite puno različitih predmeta u pokretu poput tekućine, vozila ili u našem slučaju cvijeća.

Žena stoji ispred prodavaonice i vrti se u bijeloj haljini naprijed-natrag i usporeno Žena stoji ispred prodavaonice i vrti se u bijeloj haljini naprijed-natrag i usporeno

Super usporeno snimanje

Kako to učiniti: Ciljajte na prizore koji su puni pokreta i prikazuju nešto jedinstveno - aktivnost koja će stvoriti zanimljiv isječak kada se radnja uspori. Jednom kada postavite svoju scenu, snimite zadivljujuću akciju pomoću funkcije Super usporeno snimanje.

Kako završiti: Osvjetljenje je KLJUČNO za usporeno snimanje, pa provjerite je li osvjetljenje videa dobro. Za najbolje rezultate, snimajte vani na prirodnom svjetlu kako biste izbjegli treperavi efekt koji umjetna rasvjeta često stvara.

Žena u majici s leopard uzorkom i crnim hlačama skače ispred betonskog zida. Model mijenja skok u ženu koja nosi crno-bijeli prugasti top i smeđu suknju. Video se ponavlja u krug. Žena u majici s leopard uzorkom i crnim hlačama skače ispred betonskog zida. Model mijenja skok u ženu koja nosi crno-bijeli prugasti top i smeđu suknju. Video se ponavlja u krug.

Pametne izmjene

Kako to učiniti: Snimajte više klipova pokreta tako da svaki put promijenite pojedini element. Za uvjerljivost, neprekidno snimajte i zaključajte ekspoziciju i fokus kako bi Vaše osvjetljenje bilo ujednačeno. Jednom kad snimite, upotrijebite naprednu aplikaciju za uređivanje, kao što je Adobe Premiere Rush, kako biste izrezali svoje klipove u istoj tački svakog pokreta, ispravili boju i kombinirali ih jedan pored drugog i tako stvorili neprekidno kretanje. Ponovite prema potrebi za više promjena na sceni.

Kako završiti: Brži pokreti obično djeluju bolje i pomažu da uređivanje izgleda uvjerljivije.

Spremni za stvaranje
fora, viralno vrijedni videozapisi?

Od snimanja sjajnih trenutaka sa Super usporenim snimanjem do dodavanja vlastitog jedinstvenog pečata s AR Doodleom, Vaš sadržaj je na korak do viralnog statusa.

Pročitajte ove priče