FOTOGRAFIJA

Kako snimiti savršene akcijske snimke zimskih sportova

Bilo da ste na skijama, snoubordu ili sankama, držite svaki moćni skok i bolesni šred u kadru i u fokusu.

Snouborder se spušta niz snježnu planinu po oblačnom danu, šaljući gustu perjanicu savršenog praha dok se naginje da se okrene. Master it. Creator classes. Snouborder se spušta niz snježnu planinu po oblačnom danu, šaljući gustu perjanicu savršenog praha dok se naginje da se okrene. Master it. Creator classes.

Zimi nema ničeg uzbudljivijeg od spuštanja niz staze. Ali između temperatura ispod nule, blještavila snijega i vrtoglavog tempa akcije, snimanje savršenog spusta ili snoubording videa ponekad je teže izvodivo od trostrukog korka.

Zato smo zamolili profesionalnog fotografa Masona Mashona (@mason_mashon) da nas odvede u brdovite predjele Kanade i pokaže nam kako koristi Galaxy Z Fold3 5G da ovjekovječi svoje zimske sportske avanture na planini Whistler.

Pospremite svoj S Pen
Galaxy Z Fold3 5G Flip Cover dolazi sa zaštitnim džepom savršenim za držanje vaše S Pen olovke pri ruci kada vam je potrebna.

Samo dvije skije i S Pen

Kada ste vani izloženi vremenu, ne želite da navlačite debele snježne rukavice da biste koristili ekran osjetljiv na dodir. Iz tog razloga Mashon voli S Pen Fold Edition za snježne snimke. "S Pen je nevjerovatno zgodan za kontrolu ručnih funkcija kamere kada je previše hladno da biste izložili svoje gole ruke", kaže Mashon.

Skijaš u zraku nakon što je skočio sa litice, okružen oblakom snijega. Skijaš u zraku nakon što je skočio sa litice, okružen oblakom snijega.

Nikada ne propustite prolazni trenutak

Vrijeme za snimanje savršenog skoka u snoubording videu proleti u milisekundama. Da bi uštedio na vremenu kada je to najbitnije, Mashon koristi svoj S Pen da premjesti funkcije kamere koje najviše koristi (kao što su Pro Video način rada, Super Steady i Usporeni snimak) na donju traku s alatima u aplikaciji Kamera, tako da do njih dođe samo jednim dodirom. A Mashon ima još jedan profesionalni savjet za snimanje tih prolaznih trenutaka na Galaxy Z Fold3 5G. Nakon uključivanja opcije ‘Brzo pokretanje kamere’ u Naprednim postavkama, možete dvaput kliknuti na dugme za uključivanje da automatski otvorite kameru na zadnja korištena podešavanja bez prethodnog otključavanja telefona.

Glatka kao led

Nema potrebe da vučete stativ kroz nanose da biste snimili stabilan snimak. Samo otvorite Galaxy Z Fold3 5G u Flex načinu rada i postavite ga na obližnji kamen ili deblo da biste snimili sljedeći 1080°. Mashon čak ima ubitačan trik za korištenje Flex načina rada za stvaranje kinematografskog efekta na vašim snimcima: stavite Galaxy Z Fold3 5G na snoubord kako biste napravili improvizirani Dolly kojim možete kliziti po snijegu dok snimate.

Snouborder klizi niz snježnu planinu sa drugim maglovitim vrhovima u daljini. Snouborder klizi niz snježnu planinu sa drugim maglovitim vrhovima u daljini.

Umanjite treskanje, zadržite uzbuđenje

Nema ničeg uzbudljivijeg od trke niz najstrmije staze, ali Mashon upozorava da ako ne budete pažljivi, svaki vaš snimak može biti vrlo drhtav. Tu vam mogu pomoći integrisane funkcije stabilizacije videa na uređaju Galaxy Z Fold3 5G da čak i najluđa vožnja kroz snijeg bude bez podrhtavanja. A ako vam je potrebna dodatna pomoć da stvari držite u kadru, samo dodirnite ikonu Super Steady da bi vaš snimak bio blistavo gladak.

Snouborder koji nosi reflektiraju\u0107e nao\u010Dale snima selfi dok juri nizbrdo po snje\u017Enom danu.
Snouborder na snje\u017Enoj planini snimljen odozdo naspram \u010Distog plavog neba, \u0161alju\u0107i talas praha u zrak.
4

Usporite sve

Na pitanje o njegovoj vrhunskoj Galaxy Z Fold3 5G funkciji za korištenje na planini, Mashon se uzbuđuje. Tajna svega je u Usporenom snimku koji mu omogućava da cijeni sve detalje zimskog akcijskog snimka. "Omiljeni mi je bio usporeni video skijaša Marka Abme, gdje sam koristio drvo kao element prednjeg plana da otkrijem akciju koristeći ručni 'dolly'," kaže on. "Snijeg je bio nevjerovatno dubok, a Usporeni snimak mi je omogućio da uhvatim sve suptilnosti spusta kroz tako visokokvalitetan prah."

Nazad u kolibi

Svaka snježna avantura se na kraju završi osvrtanjem na uzbuđenja dana, idealno u kolibi uz vrući kakao. Nakon što se spustio kroz šume planine Whistler, Mashon se vratio da montira materijal snimljen na njegovom Galaxy Book Pro 360. “To je daleko najsvestraniji laptop koji sam ikada koristio”, kaže Mashon, dijelom zbog mogućnosti da ga koristi u načinu rada za tablet sa sadržanom S Pen olovkom za savršeno kalibriranje postavki na svom snimku. “Tako je intuitivno, jedno zaista praktično iskustvo.”

Spremni za staze?

Ponesite pravu opremu za snijeg.

Bradati Mason Mashon s dugom smeđom kosom i reflektirajućim naočalama za snijeg Bradati Mason Mashon s dugom smeđom kosom i reflektirajućim naočalama za snijeg

PREDSTAVLJAMO

Mason Mashon

Kanadski fotograf avanturističkih sportova

Samsung Galaxy ikona Samsung Galaxy ikona

PODIJELITE I OTKRIJTE

It's your turn

Pratite @SamsungwithGalaxy na Instagramu kako biste pronašli inspiraciju u našoj zajednici kreatora, a zatim podijelite svoje fotografije sa #withGalaxy

Pročitajte zatim ove priče