Korištenje uređaja Samsung Galaxy SmartTag and SmartTag+

SmartTag na prtljazi

Jeste li zaboravni? Jeste li ikada zagubili nešto važno? To se događa i najboljima. Ili možda imate ljubimca koji često luta okolo. S novim Samsung Galaxy SmartTag i SmartTag + nećete morati paničariti ni u jednoj situaciji. Ovi visokotehnološki uređaji za praćenje mogu se pričvrstiti na predmet i pratiti pomoću aplikacije SmartThings. A najbolji dio? Ne morate platiti za osnovne usluge praćenja.

Napomena: Samsung Galaxy SmartTag i SmartTag+ kompatibilni su s Galaxy telefonima i tabletima koji koriste najnoviju verziju aplikacije SmartThings. 

Kako biste daljinski pratili i tražili svoj Galaxy SmartTag ili SmartTag +, morat ćete ga povezati s aplikacijom SmartThings. Nakon samo nekoliko minuta imat ćete pouzdan način za praćenje važnih stvari. Slijedite upute u nastavku kako biste povezali Galaxy SmartTag ili SmartTag + s aplikacijom SmartThings.


1.   Otvorite aplikaciju SmartThings i pritisnite tipku na Galaxy SmartTag.

2.   Nakon što se prepozna Galaxy SmartTag, pojavit će se skočni prozor; odaberite Dodaj odmah.

Napomena: Ako se ne pojavi skočni prozor, dodirnite Uređaji, nakon toga Dodaj (znak plus), a zatim dodirnite Dodaj uređaj. Dodirnite karticu Po marki, a zatim odaberite Samsung. Dodirnite Oznaka/Uređaj za praćenje, a zatim Galaxy SmartTag.

Funkcija Dodaj odmah istaknuta u aplikaciji SmartThings

3.   Odaberite krug i dodirnite Slažem se.

4.   Dodirnite Početak. Ako se to od vas zatraži, odaberite željenu lokaciju i prostoriju za uređaj.

Kućice za odabir Lokacije i Prostorije u aplikaciji SmartThings

5.   Pritisnite tipku u središtu uređaja Galaxy SmartTag. Uređaj će se dati zvučni signal kako bi potvrdio da je u načinu uparivanja.

6.   Slijedite upute na zaslonu kako biste dovršili povezivanje.

7.   Kada završite, uređaj će biti dostupan u aplikaciji SmartThings i pojavit će se u značajci SmartThings Find. Pogledajte sljedeći odjeljak kako biste saznali više o praćenju Galaxy SmartTaga pomoću funkcije SmartThings Find.

Kada ste u škripcu i ne možete pronaći svoj Galaxy SmartTag, bit ćete sretni da znate da postoji nekoliko načina za njegovo lociranje. 

1.   Otvorite aplikaciju SmartThings, dodirnite karticu Uređaji, a zatim dodirnite ikonu Početna stranica.

2.   Odaberite željenu lokaciju, a zatim provucite kroz prostorije kako biste pronašli uređaj za praćenje.

3.   Odaberite Galaxy SmartTag ili SmartTag +, a zatim odaberite Prikaži kartu.

4.  Tako ćete otvoriti SmartThings Find. Ova značajka omogućit će vam da pratite uređaj Galaxy SmartTag i druge mobilne uređaje koji su dodani na vaš SmartThings račun. Kad se otkrije, prikazat će se približna lokacija Galaxy SmartTaga.

Karta uređaja SmartTag s opcijama Pretraži u blizini, Navigacija i Zvučni signal u aplikaciji SmartThings

Ako ga i dalje ne možete locirati, možete upotrijebiti ove dodatne opcije kako biste odredili gdje se nalazi:

  • Pretraži u blizini: Pronađite uređaj pomoću ove značajke kad znate da se nalazi negdje u blizini. Obavijestit će vas je li signal uređaja Galaxy SmartTag slab ili jak. Zelena površina će se povećati kako se približavate uređaju i njegov signal postaje jači.
  • Navigacija: Upotrijebite ovu značajku kada se lokacija uređaja pojavi na karti, ali niste sigurni kako doći do nje. Lokacija uređaja prikazat će se u usluzi Google Maps, tako da pomoću GPS-a možete doći do njega.
  • Zvučni signal: Dodirnite ovo kako bi uređaj Galaxy SmartTag emitirao zvučni signal. Zvonit će neprekidno dok ne dodirnete Stop. Ova je značajka odlična ako znate da je uređaj blizu i trebate malu dodatnu pomoć kako biste ga pronašli.

Nakon što je Galaxy SmartTag ili SmartTag + spojen s vašim telefonom ili tabletom, možete pritisnuti gumb uređaja za označavanje kako biste pokrenuli rutinu. Samo trebate postaviti radnje za svoj Galaxy SmartTag u aplikaciji SmartThings.

1.   Otvorite aplikaciju SmartThings, a zatim dodirnite karticu Uređaji .

2.   Dodirnite ikonu Početna stranica, a zatim odaberite željenu lokaciju. Povucite prstom kroz prostorije kako biste pronašli svoj Galaxy SmartTag ili SmartTag+, a zatim ga odaberite.

3.   Povucite prstom i dodirnite Pritisnuto za odabir što će se dogoditi kad pritisnete tipku na uređaju Galaxy SmartTag.

Napomena: Također možete dodirnuti Drži kako biste odabrali što će se dogoditi kad pritisnete i držite tipku.

Opcija automatizacije uređaja za označavanje

4.   Dodirnite Dodaj (znak plus), a zatim odaberite funkciju koju želite koristiti. Primjerice, možete dodirnuti Upravljaj uređajima, Obavijesti nekoga ili Izvrši scene.

Ikona Plus istaknuta na SmartTagu, postavka Pritisnuto

5.   Koristite upute na zaslonu za postavljanje funkcije, zatim dodirnite Dalje.

6.   Odaberite radnju za Rutinu, poput npr. uključivanja svjetla. 

7.   Kad završite, dodirnite Spremi kako biste spremili svoju rutinu.

Ako više ne želite koristiti svoj uređaj Galaxy SmartTag, morate ga prvo ukloniti iz značajke SmartThings Find.


1.   Otvorite aplikaciju SmartThings, dodirnite karticu Život, a zatim odaberite karticu SmartThings Find.

2.   Dodirnite ikonu Izbornik u donjem desnom kutu, dodirnite Više opcija (tri okomite točke), a zatim dodirnite Postavi favorit

3.   Poništite odabir uređaja Galaxy SmartTag i svih drugih uređaja za koje ne želite da se prikazuju u SmartThings Findu, a zatim dodirnite Spremi.

4.   Uređaj za označavanje i drugi uređaji više se neće pratiti u značajki SmartThings Find.

Prethodnim koracima briše se samo uređaj za označavanje iz značajke SmartThings Find. Da biste potpuno uklonili Galaxy SmartTag iz aplikacije SmartThings:

1.   Otvorite aplikaciju, zatim dodirnite karticu Uređaji, a zatim dodirnite ikonu Početna stranica. Odaberite željenu lokaciju, a zatim provucite kroz prostorije kako biste pronašli uređaj za označavanje.

2.   Dodirnite i držite svoj uređaj za označavanje, a zatim dodirnite Uredi.

3.   Dodirnite Izbriši uređaj, a zatim dodirnite Izbriši za potvrdu.

Izbriši istaknuto u aplikaciji SmartThings

Uređaj Galaxy SmartTag koristi bateriju CR2032, tj. malu litijsku bateriju u obliku kovanice. To je ista vrsta baterije koja se obično koristi u ručnim satovima. Drugim riječima, ne morate je puniti.

Ovisno o vašem korištenju i drugim čimbenicima, baterije CR2032 mogu trajati oko godinu dana, tako neko vrijeme ne morate brinuti o njihovoj zamjeni.

Za prikaz razine baterije otvorite aplikaciju SmartThings, odaberite svoj Galaxy SmartTag; na dnu zaslona prikazat će se trenutačna razina baterije.

Ako je baterija prazna, možete je jednostavno zamijeniti. Samo slijedite ove jednostavne korake:

SmartTag korisničko sučelje u aplikaciji SmartThings koje prikazuje razinu baterije

1.   Stavite vrh prsta ili ravan predmet (poput trzalice za gitaru ili kreditne kartice) u zarez na dnu Galaxy SmartTaga i gurnite ga unutra dok se uređaj za označavanje ne otvori.

Otvaranje Samsung SmartTaga za zamjenu baterije

2.   Uklonite staru bateriju i zamijenite je novom u roku od 10 sekundi.

3.   Zatim vratite poklopac na njegovo mjesto.

Ako vaš Galaxy SmartTag ne radi ispravno ili ga planirate spojiti na drugi telefon, možete provesti resetiranje. Kako biste to učinili, morate fizički izvaditi i ponovno umetnuti bateriju.

1.   Prvo otvorite poklopac baterije na uređaju Galaxy SmartTag. Kako biste to učinili, stavite vrh prsta ili ravan predmet (poput trzalice za gitaru ili kreditne kartice) u zarez na dnu Galaxy SmartTaga i gurnite ga unutra dok se uređaj za označavanje ne otvori.

2.   Izvadite bateriju te pritisnite i zadržite tipku u središtu uređaja Galaxy SmartTag.

Vađenje baterije iz SmartTaga

3.   Dok još držite tipku pritisnutom, ponovno umetnite bateriju.

Napomena: Ako se uređaj oglasi odmah nakon umetanja baterije, pokušajte ponovno ovim koracima.

4.   Držite tipku pet sekundi, zatim je pustite.

5.   Vratite poklopac baterije na mjesto. Uređaj bi sada trebao biti resetiran.

Poklopac baterije vraćen na uređaj SmartTag

6.   Ako planirate povezati Galaxy SmartTag s drugim telefonom, morat ćete ga prvo ukloniti iz aplikacije SmartThings. Idite na SmartThings na telefonu i otvorite ovu značajku, zatim dodirnite karticu Uređaji, a zatim dodirnite ikonu Početna stranica. Odaberite željenu lokaciju, a zatim provucite kroz prostorije kako biste pronašli uređaj za označavanje.

7.   Dodirnite i držite svoj uređaj za označavanje, a zatim dodirnite Uredi.

8.   Dodirnite Izbriši uređaj, a zatim dodirnite Izbriši za potvrdu. Sada će Galaxy SmartTag biti potpuno uklonjen iz aplikacije SmartThings, a možete ga po želji ponovno dodati ili dodati u drugi telefon.

9.   Ako i dalje imate problema s Galaxy SmartTagom nakon što ste slijedili gore navedene korake, obratite se Samsung podršci.

Napomena: Samsung Galaxy SmartTag+ kompatibilan je sa sustavom Android OS 8.0 ili novijim. Međutim, kako biste koristili značajku AR za pronalaženje uređaja, vaš Galaxy telefon ili tablet mora podržavati Android 11 ili noviji. Značajka je trenutačno dostupna na Galaxy Note 20 Ultra, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra i Z Fold 2. iOS i Android uređaji trećih strana nisu podržani.

Uređaj Galaxy SmartTag+ sličan je Galaxy SmartTagu, ali nudi i mogućnost pronalaženja izgubljenog predmeta pomoću proširene stvarnosti (AR) putem ultraširokopojasne tehnologije. Ova značajka koristi fotoaparat vašeg telefona za praćenje točne lokacije uređaja Galaxy SmartTag+ ako je u krugu od 15 metara, što ga čini korisnim ako ste predmet izgubili kod kuće ili u blizini.

1.   Nakon što povežete Galaxy SmartTag+ s aplikacijom SmartThings na telefonu ili tabletu, otvorite aplikaciju i dodirnite karticu Život. Dodirnite karticu SmartThings Find.

2.   Provjerite da ste odabrali svoj Galaxy SmartTag+, a zatim dodirnite Pretraži u blizini.

3.   Pričekajte nekoliko sekundi, a zatim dodirnite Pronađi pomoću kamere

Napomena: Opcija Pronađi pomoću kamere možda se neće pojaviti ako je signal preslab.

4.   Možda ćete morati dati dopuštenje prije otvaranja kamere. Zatim usmjerite uređaj po svojoj trenutačnoj lokaciji.

5.   Ako je signal dovoljno jak, na zaslonu ćete vidjeti strelice koje vas usmjeravaju u pravom smjeru dok se približavate uređaju Galaxy SmartTag+.

Telefon koji koristi AR za pronalaženje izgubljenih ključeva

6.   Dodirnite ikonu glazbene note kako bi Galaxy SmartTag+ davao zvučne signale za lakše pronalaženje.

7.   Ako se dovoljno približite uređaju Galaxy SmartTag+ i predmetu koji nedostaje, pojavit će se skočna poruka koja vas obavještava da se nalazi u blizini.

Koji su uređaji kompatibilni s uređajem Galaxy SmartTag+? 

Galaxy SmartTag+ kompatibilan je sa sustavom Android OS 8.0 ili novijim. Međutim, kako biste koristili značajku AR ta pronalaženje, vaš Galaxy telefon ili tablet mora podržavati Android 11 ili noviji. Značajka je trenutačno dostupna na Galaxy Note 20 Ultra, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra i Z Fold 2. Android i iOS uređaji trećih strana nisu podržani.

Zašto se baterija brzo prazni na mom uređaju Galaxy SmartTag+? 

Baterija se može brže isprazniti ako za pronalaženje često koristite značajku AR ili ako GalaxySmartTag + ostaje bez nadzora dulje vrijeme.

Kako mogu upotrebljavati značajku AR za pronalaženje s kamerom? 

Prvo povežite Galaxy SmartTag+ s aplikacijom SmartThings na telefonu ili tabletu. Zatim otvorite aplikaciju, dodirnite karticuŽivot i nakon toga karticu SmartThings Find . Dodirnite Pretraži u blizini, a zatim usmjerite uređaj po trenutačnoj lokaciji. Ako se dovoljno približite predmetu koji nedostaje, aktivirat će se Galaxy SmartTag+. Također ćete na zaslonu vidjeti zelene i crne strelice dok se približavate Galaxy SmartTag+.

Koji su radni uvjeti značajke AR za pronalaženje?

Za uporabu značajke AR za pronalaženje vaš telefon ili tablet mora podržavati ultraširokopojasne signale. Značajka možda neće raditi na mjestima gdje je teško primati signale, kao što su prtljažnici vozila, čelične ladice, tijesni unutrašnji i drugi zatvoreni prostori. Osim toga, možda neće raditi ako je vaš uređaj montiran ili je usmjeren u suprotnom smjeru od uređaja Galaxy SmartTag+.

Koja je približna udaljenost značajke AR za pronalaženje?

Značajka AR za pronalaženje može locirati uređaj Galaxy SmartTag+ u krugu od 15 metara od telefona ili tableta.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama

Code to Open Chat Window