Savjeti i mjere opreza u pogledu punjenja slušalica Galaxy Buds+

Bez obzira na vaše omiljene hobije, posao ili životni stil, uvijek je dobro da baterije vaših slušalica koje se stavljaju u uho traju čitav dan. Dat ćemo vam pregršt savjeta o tome kako puniti baterije, koje korake poduzeti da bi baterije duže trajale i kako spriječiti oštećenja slušalica. Tu su i metode za ispravno korištenje baterija slušalica i njihove kutijice za punjenje.

Prije nego isprobate sljedeće funkcije, svakako provjerite je li softver vašeg uređaja ažuriran. Više informacija o tome Kako povezati slušalice Galaxy Buds+ s Galaxy pametnim telefonom te kako ih ažurirati pronađite u Samsung podršci.

Potpuno napunite baterije

 • Preporučuje se da baterije potpuno napunite prije prvog korištenja slušalica ili kada se slušalice nisu upotrebljavale duže vrijeme. Kada bateriju punite prvi put ili kada je baterija potpuno prazna, potrebno je najmanje 30 minuta da bi počela raditi.
 • Kako biste napunili slušalice stavite ih u odgovarajuće utore i priključite punjač.
 • Kutijica za punjenje koja ima ugrađenu bateriju puni se istovremeno uz slušalice koje su u kutijici za punjenje. Kutijica za punjenje ne može se ispravno zatvoriti ako ste krilca ili spužvice postavili u krivom smjeru.
Potpuno napunjene slušalice Galaxy Buds

Napomena: radi uštede energije isključite punjač kada se ne koristi. Punjač nema prekidač pa ga morate iskopčati iz zidne utičnice kada ga ne koristite kako ne biste nepotrebno trošili električnu energiju. Za vrijeme punjenja punjač mora biti blizu zidne utičnice i mora biti jednostavno dostupan.

Provjerite svjetla na slušalicama i kutijici

Prema svjetlima na slušalicama i kutijici za punjenje možete znati kolika je razina napunjenosti baterije. Kutijica se može puniti i ako slušalice nisu umetnute; kada su slušalice umetnute, slušalice i kutijica pune se istovremeno.
 

Svjetla na slušalicama

 • Neprekidno crvena: punjenje. 
 • Neprekidno zelena: potpuno napunjeno.
 • Trepćuće crvena: punjenje zaustavljeno zbog ekstremne temperature.
Trepćuće svjetlo na slušalicama Galaxy Buds

Svjetla na kutijici za punjenje

 • Neprekidno crvena: punjenje.
 • Neprekidno zelena: potpuno napunjeno.
 • Trepćuće crvena (brzo): punjenje zaustavljeno zbog ekstremne temperature.
 • Trepćuće crvena (bljeska nakon zatvaranja kutijice): razina napunjenosti baterije je niska (manje od 10 %).
 • Crvena (svijetli pet sekundi nakon zatvaranja kutijice za punjenje): razina napunjenosti baterije je niska (manje od 30 %).
 • Žuta (svijetli pet sekundi nakon zatvaranja kutijice za punjenje): razina napunjenosti baterije je srednja (između 30 % i 60 %). 
 • Zelena (svijetli pet sekundi nakon zatvaranja kutijice za punjenje): razina napunjenosti baterije je visoka (više od 60 %).
Svjetlo na kutijici za slušalice Galaxy Buds

Napomena: ako svjetla za bateriju ne rade kako je opisano, izvucite punjač iz kutijice za punjenje i ponovno ga priključite.

Savjeti i mjere opreza u pogledu punjenja baterije

Vodite računa o slušalicama uz ove savjete i mjere opreza. 
 

 • Ako na kontaktima za punjenje ima znoja ili tekućine, može doći do korozije slušalica Galaxy Buds+. Ako na kontaktima za punjenje ili na slušalicama ima znoja ili tekućine, očistite ih prije nego umetnete slušalice u kutijicu za punjenje.
 • Ako za punjenje ne koristite punjač nego neki drugi izvor, primjerice računalo, brzina punjenja može biti manja zbog slabije električne struje.
 • Za vrijeme punjenja može doći do zagrijavanja slušalica i kutijice za punjenje. To je normalno i ne bi trebalo utjecati na životni vijek ili performanse slušalica. Ako se baterija zagrije više nego obično, punjač bi mogao prestati puniti. Ako se to desi pri bežičnom punjenju, izvadite slušalice Galaxy Buds+ iz punjača da se ohlade, a zatim ih kasnije ponovno napunite. 
 • Ako slušalice Galaxy Buds+ punite dok je priključak punjača mokar, može doći do oštećenja slušalica Galaxy Buds+. Prije punjenja slušalica Galaxy Buds+ potpuno osušite priključak punjača.
 • Izbjegavajte savijanje USB kabela. To bi moglo oštetiti kabel ili skratiti njegov životni vijek. Nikad ne upotrebljavajte oštećeni USB kabel.
Dodatni savjeti u cilju smanjenja potrošnje baterije

Korisno je znati kako štedjeti bateriju, a za to je potrebno samo nekoliko prilagodbi.
 

Savjet 1. Kada ne upotrebljavate slušalice pospremite ih u napunjenu kutijicu za punjenje i zatvorite poklopac. 

Savjet 2. Možete promijeniti postavke obavijesti od aplikacije Galaxy Wearable na povezanom telefonu. Ako koristite iOS, postavke obavijesti možete prilagoditi u aplikaciji Galaxy Buds+.

Napomena: 

 • Upotrebljavajte samo uređaje i dodatke za punjenje koje je odobrio Samsung. Samsungovi dodaci posebno su dizajnirani za vaš uređaj kako bi se maksimalno produžio životni vijek baterije. Upotreba drugih uređaja mogla bi poništiti jamstvo i uzrokovati oštećenja. 
 • Snimke zaslona uređaja i izbornika mogu se razlikovati ovisno o modelu uređaja i verziji softvera.

Kliknite gumb "POŠALJI" kako biste poslali svoju povratnu informacije. Zahvaljujemo na sudjelovanju.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama