De vigtigste ændringer med Android version 9.0

Android version 9.0-operativsystemet er blevet opdateret med et intuitivt og tilgængeligt design, hvilket gør det lettere at gøre alt med en hånd.

Læs mere om nogle af de vigtigste ændringer nedenfor.

Bemærk: Android version 9.0 er kun tilgængelig til download på bestemte modeller, og det kan variere fra region til region. Denne software kommer som standard på S10'erne.

Du kommer til at lægge mærke til, at startskærmen, telefonappen, kalenderen, beskederne, e-mailen, notifikationspanelet og andre ting alle er blevet gendesignet, så de giver en bedre brugeroplevelse. Der er et mere brugervenligt og forenklet design til mange af ikonerne og menuerne.

Android 9.0, startskærm med opdateret design

Always on Display

Standarduret på Always On Display (AOD) er nu placeret vandret og har farvede ikoner. Det viser resterende batteritid, resterende tid til fuld opladning og også batterioplysninger om andre tilsluttede enheder såsom wearables. Det kan også tilpasses fuldt ud ved at bruge forskellige layouts eller ved at uploade billeder eller GIF'er.

Videoafspiller

Betjeningsknapperne på videoafspilleren er flyttet. De er nu nederst på skærmen, hvilket gør dem lettere at interagere med.

Android 9.0, opdateret design af videoafspiller

Enhedspleje

Den tidligere "Enhedsvedligeholdelse" inde i "Indstillinger" er blevet erstattet med "Enhedspleje".

Android 9.0, ændrede indstillinger og funktioner i Enhedspleje

Tryk på "Batteri" for at finde nye muligheder for “Strømtilstand”, der er tilgængelige for at optimere batteribesparelse.

Android 9.0, Ændrede indstillinger og funktioner i Enhedspleje, Strømtilstand

Du kan også frigøre lagerplads ved at bruge det nye område "Lager", hvor du kan analysere din brug og fjerne duplikerede eller overflødige filer.

Placeringsindstillinger

Placeringsindstillingerne er ikke længere inde i "Forbindelse", men kan nu findes under "Biometriske data og sikkerhed".

Forstyr ikke

Endelig er indstillingen "Forstyr ikke" flyttet fra menuen "Lyde og vibration" til "Notifikationer".

Aftentilstand

Oplev "Aftentilstand", som ændrer skærmen til mørke farver om aftenen for at reducere øjentræthed. Den skifter ved solopgang/solnedgang eller under visse forhold. Den fungerer kun på Samsung apps og kan konfigureres ved at trykke på "Indstillinger" og derefter undermenuen “Skærm”.

Android 9.0, nye funktioner, Aftentilstand

Lås startskærmen

Du kan nu begrænse bevægelse, sletning og oprettelse af nye ikoner på startskærmen. Tryk på "Indstillinger", "Skærm" og derefter "Startskærm", og stryg kontakten for at aktivere "Lås startskærmlayout".

Albummer i galleri

Du finder nye "Albummer" i galleriet, opdelt i fire mapper til videoer, favoritter, steder og foreslået. Albummet "Foreslået" anbefaler indholdsoprettelse eller -sletning baseret på, hvad der er gemt på din enhed.

Android 9.0, Nye Albummer i galleriet

Nye kontakter

Hvis du har et ikke-gemt nummer i dine beskeder, kan du nu hurtigt og bekvemt foretage "Tilføj til kontakter" eller "Blokér nummer" fra beskedskærmen.