Hvad gør jeg, når placeringsoplysningerne er unøjagtige på min Samsung-smartphone?

For Samsung-smartphones, der kører Android 10 OS, kan placeringsoplysningerne virke unøjagtige, hvis GPS-signalet er blokeret, placeringsindstillinger er deaktiveret, eller hvis du ikke bruger den bedste placeringsmetode. For at løse dette problem anbefales det først at tjekke den aktuelle GPS-signalindstilling og derefter kontrollere de andre indstillinger, der er beskrevet nedenfor.

Kontroller GPS-signalindstillingerne på din mobilenhed

Når GPS'en er korrekt aktiveret på din mobilenhed, fungerer den inde i et hus eller en bygning, men på grund af de potentielle forhindringer, der kan blokere forbindelsen til satellitter, anbefales det ikke at bruge denne funktion, mens du er indendørs.

GPS-signalet på din mobilenhed fungerer bedst i områder, hvor signaler kan modtages. For at kommunikere godt med satellitter kræves en direkte åben udsigt over himlen. Vær opmærksom på følgende tilfælde, hvor GPS-signal kan gå tabt.

• GPS-signalindstillinger er slået fra.
  • Enhedernes skærm er blevet slukket.
  • Mobilenheden holdes på en måde, der blokerer antennen. Dette tilfælde forekommer især for Galaxy Z Flip, når den er foldet.
  • Mobilenheden er i et område med høje bygninger, der blokerer direkte udsigt over himlen.
  • Hindret udsigt over satellitter forårsaget af en kommende storm.

Hvis du befinder dig udendørs med en klar udsigt over himlen, men din mobilenhed alligevel stadig ikke er i stand til at give nøjagtige placeringsoplysninger, skal du kontrollere og ændre tilladelsesindstillingerne for de apps, der bruger et GPS-signal, ændre strømtilstand på din mobilenhed og kontroller, om apps, der bruger GPS, er placeret under sovende apps.

Gå til Indstillinger Apps, og følg nedenstående trin, og se billeder for yderligere hjælp.

Trin 1. På listen over apps skal du vælge en app, der bruger et GPS-signal som f.eks. Google Maps.
Trin 2. Tryk på Tilladelser.

skærmbillede af applisten og tilladelsesmenuen

Trin 3. Tryk på Placering.
Trin 4. Vælg Tillad hele tiden på listen.

skærmbillede for at indstille appplaceringstilladelser

Bemærk:

• I henhold til Googles nye politik vedrørende placering fra Android 10 Q OS kræves det, at hver applikation, der bruger GPS-oplysningerne, tillader placeringstilladelsen.
  • Kontroller, om versionen af hver app er den nyeste. Hvis ikke, skal du opdatere til den nyeste version.
  • Vi anbefaler at kontrollere, om det samme symptom stadig vises, når du bruger andre GPS-applikationer.

Hvis din mobilenhed er strømbesparende, eller enhedens skærm er slukket, leverer apps, der bruger GPS-signal, muligvis ikke data i realtid. Skift indstillingerne for strømtilstand til høj ydelse eller optimeret.

Trin 1. Gå til Indstillinger > Enhedspleje.
Trin 2. Tryk på Batteri-ikonet.
Trin 3. Tryk på Strømbesparende tilstand
Trin 4.
 Vælg enten den højtydende eller den optimerede strømtilstand, som du vil anvende på din mobilenhed.

Hvis du har tilføjet målapplikationen ved hjælp af GPS-signal til listen over sovende applikationer på din mobilenhed, modtager du muligvis ikke opdateringer eller meddelelser relateret til målapplikationen, fordi den ikke kører i baggrunden. For at udelukke målapplikationen fra listen over sovende apps skal du følge nedenstående trin.

Trin 1. Gå til Indstillinger Enhedspleje.
Trin 2. Tryk på Batteri-ikonet.
Trin 3. Tryk på App strømstyring.
Trin 4. Tryk på Sovende apps.
Trin 5. Tryk på papirkurv-ikonet øverst til højre.
Trin 6. Vælg den målapp, der har brug for placeringsoplysninger, og tryk på Fjern.

Hvis du oplever samme problem, selv efter at du har opdateret enheden til den nyeste softwareversion og prøvet ovennævnte metoder, bedes du kontakte eller besøge nærmeste autoriseret Samsung-servicecenter med din enhed.