Hvad skal jeg gøre, når GPS ikke fungerer korrekt på Android-mobilenheder

Android-mobilenhed har en GPS-antenne, så du kan overvåge dine placeringsoplysninger i realtid, når som helst du ønsker det. Din mobile enhed er dog muligvis ikke nøjagtig, da den måske angiver tidligere placering i stedet eller tager 2 eller 3 minutter længere end normalt for at få din placering. Sådan hjælper du din mobile enheds GPS-nøjagtighed nedenfor.

Inden du prøver nedenstående anbefalinger som din løsning, skal du kontrollere, om enhedens software og relaterede apps er opdateret med den nyeste version. Kontroller, hvordan du opdaterer din mobile enheds software i følgende rækkefølge.

Trin 1. Gå til Indstillinger > Softwareopdatering

Trin 2. Tryk på Download og installer

Trin 3. Følg instruktionerne på skærmen.

Sådan opdateres Google Network Location Provider (NLP)

Placeringsoplysninger på Android-enheder kontrolleres generelt via GPS-signal, og Google Network Location Provider (NLP) bruges til at forbedre placeringsnøjagtighed indendørs, hvor GPS-signal ikke registreres, når placeringen kontrolleres. Placeringen opnået af Google NLP kan afvige fra den aktuelle aktuelle placering, hvis Wi-Fi-oplysningerne fra Google Server eller celleoplysningerne fra Carrier-basestationen ikke er nøjagtige og har fejl. For eksempel kan en forkert placering deles med Android-enheder, når Wi-Fi- eller celleoplysninger ændres, da det tager lidt tid at opdatere den aktuelle aktuelle placering på Google Server. Dette er ikke enhedsfejl eller problemet med mobilnetværksoperatør.

Selvom GPS fungerer inde i en bygning eller et hus, fungerer det bedst udendørs med en åben udsigt til himlen, så signal kan modtages og kommunikere med satellitter. Så, juster dine indstillinger på din enhed først, før du kontrollerer din placering med en GPS-app, mens du er udendørs, ved at forbedre nøjagtigheden som nedenfor.

Sådan indstilles Google Placeringsnøjagtighed

Trin 1. Gå til Indstillinger > tryk på Lokation.

Trin 2. Tryk på Google Lokationsnøjagtighed, og tænd.

Google placeringsnøjagtighed

Wi-Fi-scanning og Bluetooth-scanningsindstillinger for at forbedre nøjagtigheden

• Wi-Fi scanning: Lad apps bruge Wi-Fi til mere nøjagtig placeringsregistrering, selv når Wi-Fi er slået fra.
  • Bluetooth-scanning: Lad apps bruge Bluetooth til mere nøjagtig placeringsregistrering, selv når Bluetooth er slået fra.
Sådan forbedres GPS-nøjagtigheden

Gå udenfor, og genaktiver GPS

Hvis du er indendørs, skal du gå udendørs for at genaktivere GPS. Undgå forhindringer som at stå imellem vægge eller i dårlige vejrforhold der kan være nyttigt for at modtage GPS-signaler.

• Genaktiver GPS ved at slukke for og på ikonet Lokation i Hurtig-panel. Gå derefter til appen Kort for at se, om den aktuelle placering er nøjagtig.

Sådan justeres placeringstilladelsesindstillinger

Tjek 1. Fra Android 10 kræver apps, der bruger GPS-oplysninger i henhold til Googles politik, tilladelse. Når du kører en app, der bruger GPS, vises en meddelelse om indstillingen til ændring af placeringstilladelse, men kunden husker den muligvis ikke efter at have ændret tilladelsen. Hvis du ikke kan finde din aktuelle placering i en bestemt app, skal du tjekke apptilladelsesindstillingerne.

Trin 1. Gå til Indstillinger > Lokation > Apptilladelse

Trin 2. Vælg en app (Navi, Kort osv.) > tryk på Tillad hele tiden.

Sådan justeres tilladelsesindstillinger

Tjek 2. Hvis appen (navigator, kort osv.) ikke er den seneste version, skal du opdatere og kontrollere igen.

Tjek 3. Prøv at køre andre navigations-/kortapps end appen, og hvis der ikke er noget problem, kan der være et problem med appen. Kontakt appudvikleren.

Bemærkninger :

• Brug af GPS i oversøisk roaming: Hvis du ikke bruger dataroaming under ophold i udlandet, kan en GPS være vanskelig at bruge, så det kan tage lang tid at erhverve placering, når du bruger navigation i byområder. I dette tilfælde kan tilslutning til WIFI muligvis forbedre tid til placering af sted ved modtagelse af hjælpesatellitdata. Det behøver ikke at være konstant tilsluttet.
  • Enhedsskærmbilleder og menu kan varierer afhængigt af enhedens model og softwareversion.

Hvis du oplever usædvanlig opførsel på Samsung-mobiltelefoner, tablets eller wearables, kan du sende os et spørgsmål i Samsung Members-appen.

Dette giver os mulighed for at se nærmere på, hvad der sker. Dataene anonymiseres og opbevares kun i løbet af undersøgelsen. Få mere at vide om at sende en fejlrapport gennem 'Sådan bruges Samsung Members-appen'.