Hva gjør du hvis GPS-en ikke fungerer skikkelig på en Android mobilenhet?

Android-mobilenheter har en GPS-antenne så du kan overvåke din posisjonsinformasjon i sanntid når du vil. Imidlertid kan du oppleve at mobilenheten ikke er nøyaktig og indikerer den forrige posisjonen i stedet, eller at det tar 2 til 3 minutter lenger tid enn vanlig å få fram posisjonen din. Nedenfor kan du se hvordan du hjelper til å forbedre mobilenhetens GPS-nøyaktighet.

Før du prøver å løse det med våre nedenstående anbefalinger, så sjekk om enhetens programvare og tilknyttede apper er oppdatert til nyeste versjon. Sjekk hvordan du oppdaterer mobilenhetens programvare i følgende rekkefølge.

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Programvareoppdatering.

Trinn 2. Trykk på Last ned og installer.

Trinn 3. Følg instruksjonene på skjermen.

Slik oppdaterer du Google Network Location Provider (NLP)

Posisjonsinformasjon på Android-enheter sjekkes generelt via GPS-signal, og Google Network Location Provider (NLP) brukes til å forbedre posisjonsnøyaktigheten innendørs der GPS-signal ikke oppfanges når man sjekker posisjonen. Posisjonen som fastslås av Google NLP kan avvike fra den faktiske posisjonen dersom Wi-Fi informasjonen på Google-serveren eller mobilinformasjonen fra operatørens basestasjon ikke er nøyaktig og har feil. For eksempel kan en ukorrekt posisjon bli delt til Android-enheter når Wi-Fi eller mobilinformasjon endres da det tar litt tid å oppdatere den faktiske posisjonen på Google-serveren. Dette er ikke en feil ved enheten eller et problem med mobilnettverksoperatøren.

Selv om GPS-en fungerer inne i en bygning eller et hus, så fungerer den best utenfor under åpen himmel der signaler kan mottas og kommunisere med satellitter. Så juster innstillingene på enheten din før du sjekker posisjonen din med en GPS-app mens du er utendørs ved å forbedre nøyaktigheten som beskrevet nedenfor.

Slik innstiller du Google Posisjonsnøyaktighet

Trinn 1. Gå til Innstillinger > trykk på Posisjon.

Trinn 2. Trykk på Google Posisjonsnøyaktighet og slå på.

Google Posisjonsnøyaktighet

Innstillinger for Wi-Fi-skanning og Bluetooth-skanning for å forbedre nøyaktigheten

• Wi-Fi skanning: Lar apper bruke Wi-Fi for mer nøyaktig posisjonsbestemmelse, også når Wi-Fi er av.
  • Bluetooth-skanning: Lar apper bruke Bluetooth for mer nøyaktig posisjonsbestemmelse, også når Bluetooth er av.
Slik forbedrer du GPS-nøyaktigheten

Gå utenfor, og reaktiver GPS

Hvis du er innendørs, så gå utenfor for å reaktivere GPS. Å unngå forhindringer som å stå mellom vegger eller dårlige værforhold, kan gjøre det lettere å motta GPS-signaler.

• Reaktiver GPS ved å slå av og på Posisjon-ikonet i Hurtigpanelet. Gå deretter til appen Maps for å se om den aktuelle posisjonen er nøyaktig.

Slik justerer du innstillingene for posisjonstillatelse

Kontroll 1. Fra Android 10 krever apper som bruker GPS-informasjon tillatelse i henhold til Googles politikk. Når du kjører en app som bruker GPS, dukker det opp en varsling om endringen av innstillingen i posisjonstillatelsen, men kunden husker det kanskje ikke etter å ha endret tillatelsen. Hvis du ikke kan finne din aktuelle posisjon i en spesifikk app, så sjekk innstillingene i apptillatelser.

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Posisjon > Apptillatelser

Trinn 2. Velg en App (navigasjon, kart osv.) > trykk på Tillat alltid.

Slik justerer du innstillingene for posisjonstillatelse

Kontroll 2. Hvis appen (navigasjon, kart osv.) ikke er den nyeste versjonen, så oppdater og sjekk igjen.

Kontroll 3. Prøv å kjøre andre navigasjons- eller kartapper, og hvis det ikke er noe problem med disse, kan det være et problem med appen. Kontakt apputvikleren.

Merknader:

• Bruke GPS ved roaming i utlandet Hvis du ikke bruker dataroaming når du er i utlandet, kan det være vanskelig å bruke en GPS, så det kan ta lang tid å finne en posisjon når du bruker navigering i byområder. I dette tilfellet kan tilkobling til Wi-Fi forbedre posisjonsinnhentingstiden ved å motta assisterende satellittdata Det trenger ikke være koblet til konstant.
  • Skjermdumpene og menyene på enheten kan variere avhengig av trådløs tjenestetilbyder, enhetsmodell og programvareversjon.

Hvis du opplever usedvanlig atferd på Samsung-mobiler, nettbrett eller kroppsnære enheter, kan du sende oss et spørsmål i Samsung Members-appen.

Dermed kan vi ta en nærmere titt på hva som skjer. Dataene blir anonymisert og kun oppbevart så lenge undersøkelsen pågår. Finn ut mer om å sende en feilrapport via “Slik bruker du Samsung Members-appen“.