Slik feilsøker du internettforbindelse for Samsung TV

Hvis din Samsung Smart TV er koblet til et trådløst eller kablet nettverk, vil en rekke funksjoner som strømmetjenester, værinformasjon og søketjenester gjøre deg smartere og livet mer praktisk. Men har du problemer med TV-nettverket sånn at du ikke kan bruke disse funksjonene? Finn ut hvordan du sjekker nettverket ditt og fikser det.

Sjekk nettverksstatusen

Når du har problemer med å koble ditt Smart TV til Internettet, så sjekk nettverksstatusen. Du kan sjekke innstillingene for internettforbindelsen din og se hvor tilkoblingen svikter.

Feilsøking av nettverk Illustrasjon

Merknad: Denne artikkelen refererer til Samsung Smart TV-er (f.eks. med Internettforbindelse). Bilder kan variere noe avhengig av modellen og maskinvaren på TV-en din.

Feilsøk via nettverksstatus

På skjermbildet Nettverksstatus kan du se tilkoblingsstatusen for TV, ruter og Internett. Blå prikker betyr en forbindelse, og et rødt X betyr ingen forbindelse.

Eksempel 1. Hvis TV-en og ruteren ikke er tilkoblet, bør du sjekke både TV-en og ruteren. Sjekk følgende.

• Forsikre deg om at alle kablene til ruteren er godt forbundet.
  • Gjenstart ruteren. Koble fra strømmen, vent i ca. 1 minutt, og koble til igjen.
  • Prøv å koble en annen enhet til ruteren. Hvis det fungerer, er det et problem med TV-en, og hvis ikke, er det et problem med ruteren.
Nettverkstrøbbel Eksempel

Eksempel 2. Hvis ruteren ikke er koblet til Internettet, er det et problem med internettleverandøren.

• Du må kontakte internettleverandøren din.
Nettverkstrøbbel Eksempel 2

Ekstra tips til internettforbindelsen

Når du har et problem med internettforbindelsen, er det en rekke andre måter du kan prøve å fikse det på, ut over å undersøke nettverksstatusen. Vi anbefaler følgende måter.

• Hvis du bruker en trådløs forbindelse, så må avstanden mellom modemet eller ruteren og TV-en være maks 15,2 m, og det bør ikke være noen forhindringer mellom dem.  Hvis det er en forhindring mellom dem eller avstanden er over 15,2 m, er det nødvendig med en trådløs signalforsterker.
  • Sjekk IP-innstillingene. Disse kan du se på Innstillinger > Nettverk > Nettverksinnstillinger > IP-innstillinger.
  • Se etter programvareoppdateringer. Det kan du se på Innstillinger > Støtte > Programvareoppdatering > Oppdater nå.
  • Prøv selvdiagnostikkfunksjonen på TV-en. Det kan du se på Innstillinger > Støtte > Selvdiagnostikk.
  • Hvis det fortsatt er problemer med forbindelsen, må du foreta en tilbakestilling til fabrikkstand.

Slik får du tilgang til nettverksstatus

Trinn 1. Klikk på HJEM-knappen på TV-fjernkontrollen.

Trinn 2. Gå til Innstillinger, og velg det ved hjelp av fjernkontrollen.

Menyen Hjem Innstillinger

Trinn 3. Velg Nettverk i menyen Generelt.

Menyen Generelt Nettverk

Trinn 4.
 Velg nettverksstatus.

Nettverksstatus

Trinn 5.
På dette skjermbildet er det mulig å se statusen på nettverket. Dessuten kan du sjekke IP-innstillingene dine og prøve å koble til på nytt.

Sjekk nettverksstatus

Koble til Internettet på nytt

Etter en tilbakestilling til fabrikkstand må du koble til Internettet på nytt. Det er to måter du kan koble din Smart TV til Internettet på, enten via en trådløs eller en kablet forbindelse. Tilkoblingsmetodene er som følger.

Trinn 1. Klikk på HJEM-knappen på TV-fjernkontrollen.

Trinn 2. Gå til Innstillinger, og velg det ved hjelp av fjernkontrollen.

Trinn 3. Velg nettverk (Generelt er det første på noen TV-er).

Trinn 4. Velg Åpne nettverksinnstillinger.

Åpne Nettverksinnstillinger Meny

Trinn 5.
Velg mellom en trådløs eller kablet forbindelse. Hvis du velger en kablet forbindelse, blir den koblet til Internettet. Hvis den er trådløs, så velg nettverket som du ønsker å opprette forbindelse til.

Merknad: Sørg for at nettverkskabelen er godt forbundet på baksiden av TV-en din når du prøver å koble til via en kablet forbindelse.

Merknad: Enhetsskjermbildene og menyen er bare et eksempel på engelsk, men de er også tilgjengelige på ditt språk.