Izaberi svoju lokaciju i jezik.
Globalne vesti

Galaxy Tab S7|S7+: novi Samsung tableti za posao i zabavu

07/08/2020

Seul/Beograd, 6. avgust 2020. godine – Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd u okviru jučerašnjeg Galaxy Unpacked događaja predstavila je i dva nova tableta – Galaxy Tab S7|S7+. Uz nove funkcije, unapređenu S pen olovku, proširenu tastaturu, veliki ekran i snažan procesor, kao i podršku za 5G kod modela S7+[1], ovi uređaji nude mnoštvo alatki za rad i zabavu.

 

Moćan uređaj za rad…

 

Procesor poslednje generacije korisnicima ovih uređaja pružiće mogućnosti za vrhunsku produktivnost, dok će posle radnog vremena uživanje u gejmingu i video pozivima sa prijateljima biti potpuno neometano. Multitasking će biti dodatno olakšan uz zaobljenu S Pen olovku sa izduženim vrhom, unapređenom tako da pruži još prirodniji osećaj prilikom korišćenja. U kombinaciji sa stopom osvežavanja ekrana od 120Hz, S Pen će olakšati hvatanje beleški tokom sastanaka i konferencijskih poziva. Uz to, aplikacija Samsung Notes ponudiće mogućnost jednostavnog konvertovanja beleški u PDF format, dok će uz opciju Audio Bookmark korisnicima biti omogućeno da istovremeno snimaju sastanak i vode zapisnik, a potom sve sinhronizuju. Tako će klikom na određenu rečenicu u beleškama, moći da pokrenu audio zapisnik tačno na onom mestu gde je o željenoj temi bilo reči[2].

 

Pored toga, unapređeni Multi-Active Window omogućava istovremeno korišćenje čak tri aplikacije, pa će tako biti moguće paralelno prisustvovati video pozivu, pratiti elektronsku poštu i voditi zapisnik sa sastanka. U tome će mnogo pomoći i veliki ekran tableta. Dodatno su usavršene i aplikacija Samsung DeX, kao i Keyboard Book Cover tastatura[3] koja dolazi sa intuitivnim funkcijama[4] i dužim touchpad-om, za korisnike koji žele da prilikom upotrebe tableta imaju utisak da rade na računaru. Zahvaljujući saradnji sa kompanijom Microsoft, omogućena je brza sinhronizacija Samsung Notes sa aplikacijama Microsoft OneNote i Outlook[5], pa prelazak sa jednog na drugi operativni sistem nikad nije bio jednostavniji. Osim toga, Tab S7|S7+ je moguće bežično spojiti sa odgovarajućim televizorom i prezentovati sadržaj ekrana na većem uređaju[6].

 

…ali i za zabavu

 

Galaxy Tab S7 dolazi sa LTPS TFT ekranom od 11 inča, a Tab S7+ sa jedinstvenim Super AMOLED ekranom od 12,4 inča, dok oba podržavaju odnos stranica 16:10. U kombinaciji sa sistemom od četiri AKG zvučnika, korisnicima će i kod kuće biti pruženo bioskopsko iskustvo. Zahvaljujući smanjenoj emisiji plavog svetla[7], višečasovno gledanje u ekran tableta neće smetati očima, pa će uz stopu osvežavanja od 120Hz korisnici uživati u društvenim mrežama ili video igrama neometano i bez ograničenja.

 

Uz kupovinu tableta, omogućena su četiri meseca besplatnog pristupa aplikaciji YouTube Premium[8], dok će Netflix[9] i Spotify[10] takođe biti preinstalirani. Osim toga, prvi put na Android tabletu biće unapred instalirana i popularna aplikacija Clip Studio Paint za crtanje[11], pa će dizajneri i oni koji se bave kreativnim industrijama uvek imati pristup svom „bloku za crtanje“. Za što bolji sadržaj za društvene mreže pomoći će i Canva, s obzirom na to da će na raspolaganju biti više od 200 ekskluzivnih template-a sa ove platforme[12].

 

Gejming bez premca

 

Uz Tab S7S7+, konzola više neće biti stacionirana u dnevnoj sobi. Zahvaljujući veoma brzoj stopi osvežavanja i ogromnom ekranu, podršci za Wi-Fi 6 standard, ali i 5G mrežu[13] kod modela S7+, korisnici će uživati u gejmingu gde god da se nalaze.

 

Povezanost Galaxy ekosistema

 

Zahvaljujući Samsung Cloud-u i aplikaciji Samsung Flow[14] neke od funkcija sa tableta, korisnicima će istovremeno biti dostupne i na Galaxy telefonima i računarima, pa neće biti potrebe za slanjem i preuzimanjem dokumenata sa jednog na drugi uređaj. Osim toga, Tab S7S7+ služiće i kao uređaj putem koga će korisnici kontrolisati svoje domove i kućne aparate bazirane na internetu stvari (IoT).

 

Tab S7|S7+ tokom avgusta će biti dostupni u mistično crnoj, mistično srebrnoj i mistično bronzanoj boji. Više informacija možete pronaći na: https://www.samsung.com/rs/tablets/galaxy-tab-s7-wifi-t870/.

 

 

 

[1] Zahteva se optimalna 5G konekcija. 5G usluge dostupne su samo u područjima i državama sa razvijenom 5G mrežom. Realna brzina može varirati u odnosu na državu, operatora i način korišćenja.

 

[2] PDF import, PDF komentari i Audio Bookmark su dostupni na poslednjoj verziji aplikacije Samsung Notes, ver. 4.0.

 

[3] Prodaje se odvojeno.

 

[4] Book Cover tastature za Tab S7 I Tab S7+ dolaze sa funkcijskim tasterima; namenski tasteri su dostupni samo na tastaturi za Tab S7+.

 

[5] Usluga će biti omogućena kasnije u toku godine.

 

[6] Kompatibilni su samo televizori sa opcijom za preslikavanje ekrana.

 

[7] SGS, vodeća svetska kompanija za sertifikaciju, dodelila je ekranu modela Tab S7+ sertifikat za brigu o očima, a ekranu na Tab S7 sertifikat o smanjenoj emisiji plavog svetla, zahvaljujući mogućnostima za drastično smanjenje negativnih efekata na oči. Sertifikati su dostupni na www.sgs.com/performance, pod brojem FFU/20/GEN/00025 za Tab S7+ i FFU/20/GEN/00018 za Tab S7

 

[8] Samo za nove korisnike aplikacije YouTube Premium. Dostupno od 14. februara ove, do 5. aprila naredne godine. Potrebno je popuniti obrazac za plaćanje. Nakon isteka besplatnog perioda, ispostavljaće se računi na mesečnom nivou. Moguće je u bilo kom trenutku prekinuti korišćenje usluge.

 

[9] Netflix još uvek nije dostupan u Kini, Severnoj Koreji i Siriji, kao i na Krimu.

 

[10] Dostupnost aplikacije zavisi od tržišta.

 

[11] Aplikacija je preinstalirana na određenim tržištima. Na ostalima će biti dostupna za preuzimanje putem Galaxy store-a. Dostupne verzije su PRO i EX.

 

[12] 50 od ukupno 200 ekskluzivnih template-a je korisnicima dostupno kroz četiri update-a.

 

[13] Zahteva se optimalna 5G konekcija. 5G usluge dostupne su samo u područjima i državama sa razvijenom 5G mrežom. Realna brzina može varirati u odnosu na državu, operatora i način korišćenja.

 

[14] Samung Flow možda neće biti podržan na pojedinim modelima, u zavisnosti od specifikacija pametnog telefona.