Kako da dobijete najbolja podešavanja za UHD igranje na TV-u

Video igrice postaju sve realnije. Nude visokokvalitetne scene igara koje čine da se osećate kao da ste zaista usred igre. Za najbolje iskustvo igranja, potrebno je da prilagodite neka podešavanja. Naučite kako da sve to podesite u nastavku.

Uključite ulazni signal plus.

Vaš Samsung TV već ima dobar kvalitet slike, ali ulazni signal plus ga čini još boljim. Proširuje opseg ulaznog signala za HDMI veze. Moći ćete da vidite grafiku mnogo jasnije, tako da se osećate kao da ste zaista u igri.

Korak 1. Idite na Podešavanja na TV-u.

Uključivanje ulaznog signala plus 1.

Korak 2. Izaberite Opšte, a zatim izaberite Menadžer spoljnih uređaja.

Uključivanje ulaznog signala plus 2.

Korak 3. Izaberite ulazni signal plus.

Uključivanje ulaznog signala plus 3.

Korak 4. Izaberite HDMI port na koji će se vaš Xbox povezati.

Uključivanje ulaznog signala plus 4.

Napomena: Ovo podešavanje se zove HDMI UHD boja za modele iz 2018. i starije modele.

Uključivanje režima igre

Režim igre smanjuje ulazna kašnjenja, što značajno poboljšava odziv pri igranju igrica. Možete lako da uključite i isključite režim igre na početnom ekranu vašeg Samsung TV-a.

Brzi režim igre.

Takođe možete pristupiti opcijama režima igre tako što ćete otići na Podešavanja -> Opšte -> Menadžer spoljnih uređaja -> Podešavanja režima igre.

Opcija režima igre.

U podešavanjima Game Motion Plus, naći ćete još više podešavanja za dodatno personalizovanje vašeg iskustva igranja. (Smanjenje zamućenja/smanjenje podrhtavanja/LED jasni pokreti)

Podešavanja slike

Ljudi imaju različit vid, osetljivost na boje i osetljivost na svetlost. Vaše oči će vam reći šta izgleda najbolje. Obavezno prilagodite dostupna podešavanja slike.

U meniju Slika u podešavanjima takođe možete da promenite režim slike, podešavanja veličine slike i profesionalna podešavanja, koja uključuju podešavanja kao što su osvetljenost, kontrast, oštrina i pozadinsko osvetljenje.

Napomena: Snimci ekrana i meni uređaja su samo primer na engleskom. Dostupni su i na jeziku vaše zemlje.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama