Hur du gör om TV:n som registrerades i SmartThings-appen försvinner från appen

Om TV:n eller en annan enhet som registrerats i SmartThings-appen försvinner och inte är synlig i appen finns det några saker du kan prova innan du registrerar den på nytt. Följ guiden nedan för att hitta en enkel lösning.

Bilden av SmartThings-appen som ansluts till Smart TV

Mottagningen av data kan vara långsam eller ett tillfälligt avbrott kan uppstå när appen laddas. Om routern och TV:n är långt ifrån varandra kan det hända att kommunikationen inte fungerar smidigt och att registreringen misslyckas.

1 Tryck på Inställningar på din mobiltelefon.
Inställningar har valts på smarttelefonen
2 Välj Anslutning.
Anslutning har valts i inställningsmenyn
3 Slå på Wi-Fi.
Wi-Fi vald i menyn Anslutning
4 Tryck Dataanvändning och aktivera Mobildata.
Dataanvändning har valts i menyn Anslutning

Obs: Om fler än 10 enheter är anslutna till routern kan registreringen misslyckas.

Om du inte kan hitta TV:n på listan över registrerade enheter i SmartThings-appen, ändra plats och kontrollera listan över alla enheter igen.

1 Tryck Enhet längst ner på menyn och tryck sedan på platsens namn.
Sovrum 1 valt i menyn för SmartThings-enheter
2 När popup-fönstret visas väljer du Alla enheter.
Lista över alla enheter i rullgardinsmenyn i SmartThings-appen
3 Kontrollera listan över alla enheter.
Listan över enheter visas
4 Om du inte hittar din TV i listan över enheter trycker du på Hem-ikonen för att ändra dess plats.
Hem-ikonen markerad i SmartThings-appen
5 Välj en annan plats för att hitta din TV.
Mitt hem valt i menyn Platser i SmartThings-appen
6 Konstatera att enheten visas på skärmen.
Vardagsrummet markerat i SmartThings-appen
7 Välj Alla enheter.
Alla enheter har valts i SmartThings-appen
8 Hitta din TV i listan över alla registrerade enheter.
TV vald i listan över registrerade enheter

Se till att programvaran på din smartphone och på SmartThings-appen är uppdaterad. Om en uppdatering behövs kan du även uppdatera TV:ns inbyggda programvara.

Obs: SmartThings-appen är kompatibel med telefoner med Android 8.0 eller högre och iOS 12.0 eller högre.

Hur du uppdaterar SmartThings-appen

1 Tryck Meny (de tre horisontella linjerna).
Meny vald i SmartThings-appen
2 Tryck på ikonen för Inställningar för SmartThings.
Inställningar för SmartThings i SmartThings-appen
3 Bläddra ner till Om SmartThings.
Om SmartThings valt i Inställningar för SmartThings
4 Om en uppdatering finns tillgänglig trycker du Uppdatera.
Menyn för programuppdatering visas

Hur du uppdaterar TV:ns programvara

1 Tryck på Hem-knappen på fjärrkontrollen och gå till Inställningar.
 Inställningar vald på TV:s Hem-meny
2 Välj Support > Programvaruuppdatering.
Programvaruuppdatering vald i menyn för TV-inställningar
3 Välj Uppdatera Nu.
Uppdatera Nu vald i menyn för Uppdatering av programvara

Obs:

• Om du har problem med din Samsung Smart TV bör du alltid kontrollera om det finns programuppdateringar tillgängliga, eftersom de kan innehålla en lösning på problemet.
  • Enhetens skärmbilder och menyer kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.