Hantera platser och rum från telefonen med SmartThings appen

När du har många enheteratt hantera blir livet lättare om du kan koppla dem till platser och rum i ditt hem med iSmartThings appen. Du kan organisera dina enheter och smarta hubbar beroende på var du är i hemmet. Du kan skapa flera platser för dina olika hubbar och rum är det bästa sättet at att gruppera enheter i ett område av ditt hem, såsom t.ex Smart Bulb som kan lysa upp ditt kök.

Samsung Smart hub och smarta enheter.

Tänk på platser som de viktigaste startfälten för dina anslutna hubbar och enheter. Du kan skapa en plats utan att lägga till några enheter, men om du lägger till din första enhet i SmartThings kommer appen automatiskt att skapa en plats med standardnamnet ”Hem”.

1 För att lägga till en plats navigerar du till SmartThings appen.
2 Tryck på ikonen ”Hem” och tryck sedan på Hantera i Plats rullgardinsmenyn.
3 Tryck på + Lägg till plats ochnamnge din plats. Du kan också lägga till geoplats, bakgrundsbild eller rum, och tryck sedan på ”Klar”
4 Om du vill navigera till platsen, tryck på “Meny” och sedan på Plats rullgardinsmenyn, Sedan kan du välja din nya plats.
VyLägg till en plats i SmartThings appen.

Det finns flera alternativ när du redigerar dina platser, t.ex. ändra geoplats, bakgrundsbild eller byta namn på platser.

1 För att redigera en plats, öppna SmartThings appen, tryck på Hemikonen och tryck sedan på Plats rullgardinsmenyn. Välj sedan platsen du vill redigera.
2 Tryck på ¨Hantera platser¨.Här kommer du hitta dina tillgängliga platser.
Hantera alternativen för plats som visas i SmartThings appen.
  • Platsnamn: Byt namn på en plats.
  • Geoplats: Redigeraplatsens globala position. (Minst 150m till max30km).
  • Platsläge: Välj läge för din plats, inkl. Borta, Hemma eller Natt.
  • Bakgrundsbild: Ändra bakgrundsdesign för din plats.
  • Ta bort plats: Ta bort scener, automatiseringar, tjänster och enheter som är kopplade till platsen.

Skapa rum för att intuitivt samla dina anslutna enheter beroende på var de finns i hemmet. Du kan direkt interagera med dina enheter och hantera flera olika enheter som kopplas till ett rum när som helst.

1 För att lägga till ett rum, öppna SmartThings appen, och tryck sedan på ¨Enheter¨.
2 Tryck på rullgardinsmenyn och välj ¨Hantera rum¨.
3 Tryck på Lägg till (+ ikon), och välj sedan en ny plats.
4 Välj ett namn för rummet och tryck sedan på ”Nästa”. Välj en bakgrund för rummet och tryck på “Spara”. Du kan trycka på “Ändra bakgrund” för attvälja en annan bakgrund.
5 När ändring har sparats kommer rummet att synas under den aktuella platsen. Du kan hitta det genom att navigera till platsen och sedan trycka på rummet. Härifrånkan du lägga till enheter till rummet samt göra ändringar genom att trycka på + Lägg till enhet.

Det finns flera olika alternativ när du redigerar ett rum, t.ex ändra bakgrunden eller ge rummet ett nytt namn. Du kan även ta bort rummet om du inte längre behöver det.

1 Först, öppna SmartThings appen och tryck på Hemikonen.
2 Tryck på ¨hantera platser¨, och välj sedan platsen med rummet du vill redigera.
3 Välj önskat rum. Du kan anpassa följande inställningar:
  • Rumsnamn: Byt namn på rummet.
  • Bakgrund: Ändra rummets bakgrund.
  • Ta bort rum: Ta bort rummet, enheterna i rummet kommer inte att raderas utan finnas kvar under platsen.
Alternativ Hantera rum visas i SmartThings appen.

Om du installerar en Samsung smartenhet av misstag på fel plats kan du flytta enheten till en ny plats utan att ta bort denfrån appen.

1 Navigera till platsensom har enheten du vill flytta. .
2 Tryck på ¨Enheter¨, och välj sedan rummet du vill redigera i rullgardinsmenyn.
3 Tryck och håll ned ¨Redigera¨ och välj enheten du vill flytta.
4 Tryck på ¨Plats¨, välj sedan den nya platsen du vill flytta enheten till.
5 Välj ett nytt rum för enheten och tryck på ¨Klar¨.
6 Enheten kommer automatiskt att flyttas till den nya platsen.

Obs: Detta fungerar inte för enheter som är anslutna till Cloud Hub. Därutöver måste det vara en Samsungenhet.