Hur jag kör kalibreringsläget på min tvättmaskin

Din Samsung-tvättmaskin avläser automatiskt vikten på din tvätt. Detta bidrar till bättre produktbalans och förbättrad prestanda. För en mer exakt avläsning av vikt ska du köra kalibreringsläget efter installation.

Vad är kalibreringsläget?

Du bör köra kalibreringsläget innan du påbörjar en tvätt efter att din tvättmaskin har installerats eller flyttats.

Samsungs tvättmaskiner kan automatiskt avläsa tvättens vikt och kontrollera vattennivån. Dessutom bidrar en balanserad tvättmaskin till mindre oljud och vibrationer under användning. Du kan även köra kalibreringsläget om viktavläsningens värde har ändrats eller om du behöver utföra en precisionsavläsning på tvättmaskinen.

Kalibreringslägets varaktighet

Vanligtvis körs kalibreringsläget i 3–5 minuter, men det beror på vilken modell du har.

kalibreringsläge

Notera:

• Se till att trumman är tom före kalibrering.
  • Kontrollpanelens verkliga design kan variera beroende på vilken modell du har.
  • Denna bild är bara ett exempel på engelska, men finns även tillgänglig på ditt hemspråk

Vid användning av knapparna ”Temp.” och ”Delay End” (+)

Steg 1. Avlägsna all tvätt eller andra föremål från maskinen.

Steg 2. Slå av strömmen och slå sedan på tvättmaskinen igen.

Steg 3. Håll ned knapparna Temp. och Delay End (+) samtidigt i 3 sekunder för att starta kalibreringsläget. (Cb-meddelandet visas på displayen.)

Steg 4. Tryck på START/PAUS-knappen för att köra kalibreringscykeln.

Steg 5. Trumman kommer att rotera medurs och moturs i ca 3 minuter.

Steg 6. När cykeln har slutförts kommer 0 att visas på displayen och tvättmaskinen kommer automatiskt att stängas av.

kalibrering av frontmatad maskin

Notera:

• Kontrollpanelens verkliga design kan variera beroende på vilken modell du har.
  • Denna bild är bara ett exempel på engelska, men finns även tillgänglig på ditt hemspråk.
  • Kör testcykeln för att säkerställa att den har installerats korrekt efter produktens installation. (Endast tillämpliga modeller)

Steg 1. Avlägsna all tvätt eller andra föremål från maskinen.

Steg 2. Tryck och håll ned knapparna Temp. och Delay End samtidigt i 3 sekunder när strömmen slås på.

Steg 3. Tryck och håll in START/PAUS-knappen för att aktivera kalibreringsläget.

Steg 4. Pulsatorn kommer att rotera medurs och moturs i ca 1 minut.

Steg 5. När kalibreringsläget har slutförts kommer 0 att visas på displayen och tvättmaskinen kommer automatiskt att stängas av.

kalibrering av toppmatad maskin

Notera:

• Se till att trumman är tom före kalibrering.
  • Kontrollpanelens verkliga design kan variera beroende på vilken modell du har.
  • Denna bild är bara ett exempel på engelska, men finns även tillgänglig på ditt hemspråk.

Kalibrera den övre tvättmaskinen

Steg 1. Avlägsna all tvätt eller andra föremål från maskinen.

Steg 2. Tryck på STRÖM-knappen på kontrollpanelen till den övre tvättmaskinen för att slå på den.

Steg 3. Håll in COTTON och Temp. samtidigt i 3 sekunder.

Steg 4. Tryck på START/PAUS-knappen för att starta kalibreringen.

Steg 5. Under drift kommer dörren att låsas och behållaren att fortsätta rotera med- och moturs i flera minuter.

Steg 6. När kalibreringen är slutförd slås den övre tvättmaskinen av automatiskt.

Kalibrera den nedre tvättmaskinen

Steg 1. Avlägsna all tvätt eller andra föremål från maskinen.

Steg 2. Tryck på STRÖM-knappen på kontrollpanelen till den nedre tvättmaskinen för att slå på den.

Steg 3. Tryck och håll in Temp. och Delay End på kontrollpanelen till den nedre tvättmaskinen samtidigt i 3 sekunder.

Steg 4. Tryck på START/PAUS-knappen på kontrollpanelen till den nedre tvättmaskinen för att starta kalibreringen.

Steg 5. När kalibreringen är slutförd slås den nedre tvättmaskinen av automatiskt.

kalibrering av flexwash

Notera:

• Se till att trumman är tom före kalibrering.
  • Istället för behållaren, roterar den nedre tvättmaskinens trumma.
  • Produktens verkliga design kan variera beroende på modell.
  • Om ingen av dessa metoder fungerar för din maskin ska du besöka support.com och ladda ned den fullständiga användarhandboken till din tvättmaskin för ytterligare information.

Det kan finnas flera skäl till att din tvättmaskin stannar under användning.

Om det är första gången du använder tvättmaskinen efter byte eller installation, ska du köra kalibreringsläget före tvätt. Kontrollera samtidigt tvättmaskinen och det valda programmet.

Notera: Kör testcykeln för att säkerställa att den har installerats korrekt efter produktens installation. (Endast tillämpliga modeller)