Försiktighetsåtgärder när du använder de vikbara Galaxy-enheterna

De vikbara Galaxy-enheterna är utrustade med en Infinity Flex-display gjord av Ultra-Thin Glass. Eftersom dessa enheter tillverkas med hjälp av vikbara glasämnen behöver de lite extra omsorg och underhåll. För att din enhet ska fungera på bästa sätt, följ de viktiga tipsen nedan.

Innan du börjar, se till att din mobilenhet och dess appar har de senaste uppdateringarna. För att uppdatera, följ dessa steg:

Steg 1. Gå till Inställningar > Programvaruuppdatering.

Steg 2. Tryck på Hämta och installera.

Steg 3. Följ anvisningarna på skärmen.

Försiktighetsåtgärd 1. Tryck inte på skärmen med ett vasst föremål

Tryck inte på skärmen eller på den främre kameralinsen med vassa föremål, t.ex. en penna eller nagel. Tryck heller inte överdrivet hårt på den. Det kan leda till skador eller repor på huvudskärmen.

Försiktighetsåtgärder för vikbar1.

Försiktighetsåtgärd 2. Ta bort alla främmande föremål från huvudskärmen.

När du viker enheten får du inte placera några föremål, t.ex. kort, mynt eller nycklar, mellan skärmarna, eftersom det kan skada huvudskärmen. Vik ihop enheten innan du lägger ner den eller förvarar den. Se till att inte förvara enheten ovikt eftersom det finns en risk att ett annat föremål kan repa eller punktera skärmen. Det rekommenderas inte att öppna skärmen genom att använda ett finger mellan skärmen.

Försiktighetsåtgärder för vikbar2.

Försiktighetsåtgärd 3. Se till att damm eller vätskor inte kommer in i enheten.

Galaxy Z Fold3 5G och Z Flip3 5G stöder IPX8-klassad vattentålighet. Du måste vara försiktig med att bibehålla enhetens vattentålighet och för att förhindra att enheten skadas.

• Enheten får inte sänkas i sötvatten djupare än 1,5 m i mer än 30 minuter. Om du sänker enheten i någon annan vätska än sötvatten, t.ex. saltvatten, joniserat vatten eller alkoholhaltiga drycker, kommer vätskan att tränga in i enheten snabbare och det kan leda till skador på enheten.
  • Om enheten utsätts för sötvatten, torka den noggrant med en ren, mjuk trasa. Om enheten utsätts för andra vätskor, t.ex. saltvatten, poolvatten, tvålvatten, olja, parfym, solkräm, handrengöringsmedel eller kemiska produkter, ska du skölja den med rent vatten och torka den noggrant med en ren, mjuk trasa. Om du inte följer dessa anvisningar kan det orsaka skador på enheten och enhetens prestanda och utseende kan påverkas. Dessutom kan det hända att det inte täcks av garantin.
  • Utsätt inte enheten för vatten i kraftig rörelse.

Dessutom är dessa enheter inte dammtåliga. Exponering av små partiklar, t.ex. sand, kan orsaka repor eller bucklor på enhetens skärm.

Vattenresistent.

Obs: IPX8 baseras på testvillkor för nedsänkning i upp till 1,5 meter i sötvatten och i max 30 minuter. Det rekommenderas inte att använda den på stranden eller i poolen.

Försiktighetsåtgärd 4. Ta inte bort skärmskyddsfilmen

Vi rekommenderar att du inte tar bort skärmskyddsfilmen och inte placerar andra filmer eller klistermärken, eftersom det kan skada enheten. Icke-godkända skärmskydd kan leda till att sensorerna inte fungerar som de ska.

Försiktighetsåtgärd 5. Se till att hålla ett säkert avstånd till magnetiska föremål

Din enhet innehåller magneter. Håll ett säkert avstånd mellan enheten och föremål som kan påverkas av magneter, t.ex. kreditkort och medicinska implantat. Föremålen kan skadas eller inaktiveras av magneterna i enheten. Om du har ett medicintekniskt implantat ska du rådgöra med din läkare innan du använder enheten.

Försiktighetsåtgärd 6. Se till att enheten är vikt och placerad på rätt sätt vid trådlös laddning

Vid trådlös laddning viker du ihop enheten och placerar enhetens baksida i mitten av den trådlösa laddaren. Eftersom telefonen har en inbyggd magnet och den trådlösa laddningsslingans placering skiljer sig åt beroende på enhet, justera enhetens position enligt följande anvisningar.

Risken är annars att enheten inte laddas ordentligt eller att den överhettas. Om du placerar den i en annan position eller riktning än den på bilden, kan telefonen halka av. Detta på grund av enhetens lutning och den magnetiska kraften.

Laddningstips för vikbar tips1.

Galaxy Z Fold3 5G

Laddningstips för vikbar tips2.

Galaxy Z Flip3 5G

Obs:

• Om du använder ett metallskydd, ett klistermärke eller ett skydd med metallring på enheten ska du ta bort det innan du laddar enheten trådlöst. Placera inte heller enheten på den trådlösa laddaren när ledande material, till exempel metallföremål och magneter, är placerade mellan enheten och den trådlösa laddaren.
  • Placeringen av den trådlösa laddningsspolen kan skilja sig åt beroende på enheten.

Försiktighetsåtgärd 7. När du använder Samsung Pay ska Galaxy Z Fold och Galaxy Z Flip3 5G vara stängda

For your Galaxy Z Fold, we recommend that you use the device closed for Samsung Pay. For the Galaxy Z Flip, the device reads Samsung Pay at the bottom, so tag the device backside on the card or NFC reader with the bottom half.

För din Galaxy Z Fold rekommenderar vi att du har enheten stängd när du ska använda Samsung Pay. På Galaxy Z Flip sitter kort- eller NFC-läsaren på nedre halvan av enhetens undersida.

Vikbar samsung pay.
  • För att göra betalningar med Samsung Pay kan enheten, beroende på region, behöva en anslutning till ett Wi-Fi- eller ett mobilt nätverk.
  • Den här funktionens tillgänglighet kan bero på tjänsteleverantör eller land.

Obs: Enhetsbilderna och menyer kan variera, beroende på enhetsmodell och programvara.

Hur du använder Samsung Members-appen

Om du upplever svårigheter med din Samsung mobil, surfplatta, eller andra bärbara mobila apparater, kan du ställa din fråga på Samsung Members-appen. Läs mer om hur man skickar en felrapport.