Nya och förbättrade funktioner med Galaxy Z Flip3 5G

Galaxy Z Flip3 5G är världens första vattenresistenta vikbara smartphone. Den har en adaptiv uppdateringsfrekvens på upp till 120 Hz och även förbättrade högdynamiska stereohögtalare. Nu behöver du inte bli upprörd när du spiller vatten på din telefon. Ta reda på de nya och förbättrade funktionerna i din Galaxy Z Flip3 5G.

Innan du börjar, se till att din mobilenhet och dess appar har de senaste uppdateringarna. För att uppdatera, följ dessa steg:

Steg 1. Gå till Inställningar > Programvaruuppdatering.

Steg 2. Tryck på Hämta och installera.

Steg 3. Följ anvisningarna på skärmen.

IPX8-klassad vattentålighet för din Galaxy Z Flip3 5G

Hittills har det inte funnits någon vikbar telefon som är vattentät. Galaxy Z Flip3 5G har en vattentäthetsklass IPX8 och kan nedsänkas i upp till 1,5 meter sötvatten i 30 minuter. Du måste dock vara mycket försiktig för att bevara telefonens vattentålighet.

Galaxy Z Flip3 5G ny funktion vattentålig.

Se till att du följer dessa tips noga för att undvika eventuella skador.

• Sänk inte enheten i sötvatten djupare än 1,5 meter i mer än 30 minuter.
    Om du sänker enheten i någon annan vätska än sötvatten, t.ex. saltvatten, joniserat vatten eller alkoholhaltiga drycker, kommer vätskan att tränga in i enheten snabbare och kan orsaka skador på enheten.
  • Utsätt inte enheten för vatten som rör sig med kraft.
  • Galaxy Z Flip3 5G är inte dammtålig. Därför kan exponering för annan vätska än sötvatten eller små partiklar (främmande ämnen) orsaka skador på enheten och dess skärm. Det rekommenderas att avstå från att använda enheten i en miljö där det finns mycket damm, vatten och eller fukt.
  • Om enheten utsätts för sötvatten, torka den noggrant med en ren och mjuk trasa. Om enheten utsätts för andra vätskor, t.ex. saltvatten, poolvatten, tvålvatten, olja, parfym, solkräm, handrengöringsmedel eller kemiska produkter ska du skölja den med rent vatten och torka den noggrant med en ren och mjuk trasa. Om du inte följer dessa instruktioner kan enhetens prestanda och utseende påverkas.
Vattentålig.
  • Om enheten har varit nedsänkt i vatten eller om mikrofonen eller högtalaren är våt kan det hända att ljudet inte hörs tydligt under ett samtal. Torka enheten ordentligt med en torr trasa innan du använder den.
  • Pekskärmen och andra funktioner kanske inte fungerar korrekt om enheten används i vatten.
  • Om du tappar enheten eller om den får en stöt kan enhetens vattentåliga funktioner skadas.

Obs: IPX8 baseras på tester i en kontrollerad miljö och certifieras som vattentålig i specifika situationer och förhållanden (nedsänkning i upp till 1,5 meter sötvatten i upp till 30 minuter). Trots denna klassificering är det fortfarande möjligt att enheten skadas i vissa situationer.

Upplev en ännu mer intelligent enhet med vikbar skärm

Jämfört med 60 Hz-skärmen på den tidigare Galaxy Z Flip har skärmen på Galaxy Z Flip3 5G tagit ett jättesteg framåt med en adaptiv uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Galaxy Z Flip3 5G möjliggör smidigare scrollning och skärmövergångar med färre efterbilder. Den automatiska optimeringen av uppdateringsfrekvensen minimerar batteriförbrukningen och ger därmed en längre användningstid.

Galaxy Z Flip3 5G new feature amoled.

Du kan välja Standard eller Adaptiv uppdateringsfrekvens. Väljer du Adaptiv uppdateringsfrekvens blir animationerna och scrollningen smidigare genom att skärmens uppdateringsfrekvens automatiskt justeras upp till 120 Hz. För att välja Adaptiv uppdateringsfrekvens följer du stegen nedan.

Steg 1. Öppna Inställningar och välj sedan Display.

Steg 2. Tryck Motion smoothness.

Steg 3. Välj Adaptive uppdateringsfrekvens.

Galaxy Z Flip3 5G nya funktioner steg för steg.

Njut av realistiskt ljud med Dolby Atmos

Nu har Galaxy Z Flip3 5G Dolby Atmos, som ger surroundljud med stereohögtalare. De förbättrade Galaxy Z Flip3 5G:s högdynamiska stereoljudhögtalare låter dig njuta av fylligare och starkare ljud. Den tidigare Galaxy Z Flip krävde hörlurar för att använda Dolby Atmos, men Galaxy Z Flip3 5G stöder Dolby Atmos även utan anslutna hörlurar.

För att aktivera Dolby Atmos följer du stegen nedan.

Steg 1. Öppna Inställningar och välj sedan Ljud och vibration.

Steg 2. Tryck på Ljudkvalitet och effekter.

Steg 3. Svep för att aktivera Dolby Atmos.

Galaxy Z Flip3 5G nya funktioner. Inställningav dolby atmos.

Obs:

• Enhetsbilderna och menyer kan variera, beroende på enhetsmodell och programvara.
  • Om enheten är täckt med händerna medan den är hopfälld kan radiovågorna störas. Detta kan leda till störningar i Bluetooth, Wi-Fi och andra nätverks anslutningar.

Läs mer om ‘försiktighetsåtgärder när du använder dina Galaxy foldable-enheter’ med Samsung support med Samsung support.

Hur du använder Samsung Members-appen

Om du upplever svårigheter med din Samsung mobil, surfplatta, eller andra bärbara mobila apparater, kan du ställa din fråga på Samsung Members-appen. Läs mer om hur man skickar en felrapport.