Hur du överför din data från en iOS-enhet till en Samsung Galaxy

Obs:

Följande krav måste uppfyllas för att kunna överföra information med Smart Switch:

Det enklaste sättet att överföra data från din gamla telefon till din nya är genom att använda Smart Switch

Det finns tre enkla metoder för att överföra din information: genom Wi-Fi, med USB-kabel eller med hjälp av en dator eller Mac. Du hittar Smart Switch på din Samsung-telefon genom att gå till: Inställningar > Konton och säkerhetskopiering > Smart Switch

SmartSwitch

För att kunna överföra din telefons senaste data måste du först synkronisera din iOS-telefon med iCloud.

1.      Gå in på Inställningar.

2.      Ange ditt Apple-ID.

3.      Tryck på "iCloud" och välj den data du vill ska synkroniseras. Synkroniseringen sker automatiskt.

Obs: Om du behöver mer hjälp med att konfigurera iCloud kan du besöka vår hemsida för iCloud-inställningar.

Obs: Stäng av Tvåstegsverifiering en på ditt Apple-ID innan du påbörjar processen.

1.      Öppna Smart Switch på din nya Samsung-enhet och tryck "Start". Läs igenom användarvillkoren och tryck sedan "Godkänn".

Obs: På nyare Samsung-enheter hittar du Smart Switch under Inställningar > Konton och säkerhetskopiering > Smart Switch. På äldre enheter kan du behöva ladda ner appen från Play Store.

2.      På Smart Switch skärmen kommer följande meddelande visas "Vad ska den här telefonen göra?".  Välj "Ta emot data".

3.      Välj "iPhone/iPad" som källa.

4.      Längst ner på skärmen väljer du alternativet "Få data från iCloud i stället".

5.      Ange ditt användarnamn och lösenord för iCloud-och tryck sedan på "Logga in på iCloud".

6.      Avmarkera all den information du inte vill kopiera och välj sedan "Importera".

Obs: Stäng av Tvåstegsverifiering en på ditt Apple-ID innan du påbörjar processen.

1.      Öppna Smart Switch på din nya Samsung-enhet och tryck "Start". Läs igenom användarvillkoren och tryck sedan "Godkänn".

Obs: På nyare Samsung-enheter hittar du Smart Switch under Inställningar > Konton och säkerhetskopiering > Smart Switch. På äldre enheter kan du behöva ladda ner appen från Play Store.

2.      På Smart Switch skärmen kommer följande meddelande visas "Vad ska den här telefonen göra?".  Välj "Ta emot data".

3.      Välj "iPhone/iPad" som källa.

4.      Anslut din Samsung-telefon till din iPhone med en kompatibel Lightning-kabel till USB-C eller USB-C till USB-C eller en adapter.

5.      Tryck "Trust" på iOS-enheten och "Next" på din Samsung-telefon. Följ sedan anvisningarna.

6.      Välj det innehåll du vill överföra och tryck "Överför".

7.      När överföringen är slutförd trycker du "Klar" på din nya Samsung-telefon och "Stäng" på din iOS-enhet.

Obs: Stäng av Tvåstegsverifiering en på ditt Apple-ID innan du påbörjar processen.

1.      Öppna iTunes på din PC eller Mac (ladda ner här) och anslut sedan din iPhone med Lightning-kabeln. Du kan bli ombedd att välja "Fortsätt" och sedan "Förtroende" för att ge datorn åtkomst.

2.      Välj din iPhone i iTunes-listan och gå sedan till Sammanfattning > Kryptera iPhone Backup > Den här datorn > Säkerhetskopiera nu. När säkerhetskopieringen är slutförd kan du koppla ur din iPhone genom att först trycka på iTunes utmatnings-ikon och sedan dra ut Lightning-kabeln.

3.      Ladda ner Smart Switch på din PC eller Mac. Istallera och öppna appen.

4.      Anslut din nya enhet till din PC eller Mac och välj sedan "Restore" (återställning) i Smart Switch-programmet.

5.      Om du inte har några tidigare säkerhetskopior väljer du "Restore Now". Tryck "Välj en annan säkerhetskopia" och sedan "iTunes Backup Data" längst upp till vänster på Smart Switch skärmen.

6.      Avmarkera all information du inte vill kopiera och tryck "OK". Sedan väljer du "Restore now (Återställ)" och "Allow (Tillåt)". Överföringen av data kommer påbörjas.

Alla dina iCloud-data* kommer att överföras via Smart Switch. Kontrollera att din iCloud-information är uppdaterad. Följ stegen i "Synkronisera din iOS-enhet med iCloud" för att uppdatera.

*Obs: Det är möjligt att överföra följande data från iCloud:

• Personlig information: Kontakter, kalender, anteckningar, samtalshistorik och bokmärken.
  • App-data: Foton, Live Photos, Videor, Dokument, Rekommenderade appar och Röstmemo.
  • Inställningar: Wi-Fi och Larm.
  • Musikfiler: Endast musikfiler som köpts från iTunes efter 2009 kan överföras. Musikfiler som köpts före 2009 är inte DRM-fria och kan därför inte överföras.