Så använder du Smart Switch för att överföra säkerhetskopior på din Galaxy telefon

Det enklaste sättet att överföra data från din gamla telefon till den nya är genom Smart Switch. Smart Switch hjälper dig att enkelt överföra kontakter, musik, foton, kalender, meddelanden, inställningar och annat du vill överföra till din nya Galaxy telefon. Läs guiden nedan för mer information om allt du kan åstakomma med Smart Switch.

Innan du börjar, se till att din mobilenhet och dess appar har de senaste uppdateringarna. För att uppdatera, följ dessa steg:

Steg 1. Gå till Inställningar > Software update.

Steg 2. Tryck på Ladd aner och Installera.

Steg 3. Följ anvisningarna på skärmen.

Vad kan man göra med Smart Switch?

Du kan bl.a. använda Smart Switch för att säkerhetskopiera telefondata till en PC eller ett SD-kort, eller överföra information från en tidigare telefon till en ny.

Galaxy modellerna kommer med Smart Switch som standard app. Det finns tre sätt att överföra information på. Genom en USB-kabel, med Wi-Fi-anslutning eller till en PC/Mac. Välj det sätt som känns enklast för dig, resten löser sig själv.

Vad kan smart switch göra.

Vad kan överföras?

• Från en Android-enhet: kontakter, kalender, meddelanden, memorandum (endast med Galaxy-enheter), foton, videos, musik, alarm inställningar (endast med Galaxy-enheter), samtalslogg, startskärm och låsskärmsbild (endast med Galaxy-enheter), Wi-Fi inställningar (endast med Galaxy-enheter), dokument, e-postinställningar (endast med Galaxy-enheter), inställningar (endast med Galaxy-enheter), nedladdade app-installationer, app-data (endast med Galaxy-enheter) och hemlayouten (endast med Galaxy-enheter).
  • Från iCloud: kontakter, kalender, memoarer, foton, videos, dokument (Du kan överföra information från din iOS-enhet till iCloud).
  • Från iOS-enheter som har OTG USB: kontakter, kalender, meddelanden, memoarer, foton, video, musik, rästmemos, alarm inställningar, samtalslogg, bokmärken, Wi-Fi-inställningar, dokument och app rekommendationer.
  • Från Windows Mobil-enheter (OS 8.1 or 10): kontakter, kalender, foton, dokument, video, musik.
  • Från en BlackBerry-enhet: kontakter, kalender, meoarer, foton, video, musik, röstinspelningar, samtalslogg, dokument.

OBS:

• Överföring av viss information kan vara begränsat beroende på enhetenstillverkaren och OS versionen.
  • DRM (Digital Rights Management) med tillämpat innehåll kan inte överföras med Smart Switch.
  • Överföring av information ökar din telefons batteriförbrukning.
  • Kontrollera att din telefon är ordentligt laddad innan du börjar överföra information. Om batterinivån är låg, kan informations överföringen avbrytas.
  • Det här funktionen fungerar endast med vissa enheter eller datorer.
  • Överför endast information du äger eller har rätt att överföra.

En trådlös överföring är att föredra när du ska kopiera information till din nya mobil. Det går snabbt och tillåter att mobilen laddas under överföringen. För att överföra information från din gamla mobil till din nya, prova att använda Smart Switch genom att följa stegen nedan.

Först av allt. Se till att Smart Switch-appen är installerad på båda telefonerna. När det är gjort, placera båda telefonerna nära varandra.

Steg 1. Öppna Inställningar och välj Konton och säkerhetskopiering.

Steg 2. Välj Ta med data från den gamla enheten.

Smart switch trådlöst steg1.

Steg 3. Tryck Ta emot data på din nya telefon och tryck Skicka data på din gamla taelefon.

Steg 4. Kontrollera operativsystemet din gamla telefon och välj en lämplig källa.

Smart switch trådlöst steg2.

Steg 5. Välj Trådlöst.

Steg 6. Öppna Smart Switch på din gamla telefon för att ansluta. Tryck sedan på fliken Tillåt för för att tillåta anslutningen på din gamla telefon.

Smart switch trådlöst steg3.

Steg 7. Välj informationen du vill överföra och tryck sedan på fliken längst ner till höger Överför.

Steg 8. När överföringen är klar, tryck på Gå till startskärmen.

Smart switch trådlöst steg 4.

Så använder du iCloud när du vill överföra information från en iOS-enhet

Steg 1. Starta Smart Switch opå din nya Galaxy telefon. Tryck sedan på Ta emot data.

Steg 2. Välj iPhone/iPad och tryck sedan på Hämta data från iCloud istället.

Steg 3. Gå in på iCloud. Ange ditt ID och lösenord och tryck sedan Logga in.

Steg 4. Ange verifikationskoden och tryck sedan OK.

Steg 5. Välj den information du vill överföra, tryck Importera och sedan Importera igen.

För att enkelt överföra information kan du ansluta din gamla telefon till den nya med en USB-kabel. Följ stegen nedan i Smart Switch-appen.

Steg 1. Anslut den nya telefonen med den gamla genom en USB-kabel. Beroende på den gamla mobilens modell, kan en USB-kontakt behövas.

Smart switch med USB.

①C till C kabel

②USB-kontakt

Steg 2. När appens pop-up fönster visas, tryck på Smart Switch, och sedan på Ta emot data.

Steg 3. Tryck Tillåt på den gamla telefonen. Om du inte har laddat ner appen, gör det på Galaxy Store eller Play Store. Din enhet kommer känna igen din gamla telefon och en lista på den information du vill överföra kommer att visas.

Steg 4. Välj den information du vill överföra och tryck på Överför.

OBS: Koppla inte bort USB-kabeln från mobilerna nör du överför filer. Om detta sker kan du förlora viktig information eller skada enheten.

Överför information mellan din telefon och en dator. Först måste du ladda ner dataversionen av Smart Switch-appen från www.samsung.com/smartswitch på din dator. Du kan skicka säkerhetskopierad information från din gamla telefon till en dator och sedan kan du ladda ner informationen från datorn till din nya telefon.

Steg 1. Ladda ner och starta Smart Switch på din dator.

OBS: Om din galma telefon inte är Samsung bör du använda den app som enhetstillverkaren rekommenderar för att skicka säkerhetskopierad information. Fortsätt sedan med steg 4.

Steg 2. Använd USB-kabeln för att anslut din gamla mobil till datorn.

Steg 3. Följ anvisningarna på dators skärm om hur man överför säkerhetskopierad information från en telefon. Koppla sedan bort den gamla telefonen från datorn.

Steg 4. Använd USB-kabeln för att ansluta din telefon till datorn.

Steg 5. Följ anvisningarna på datorskärmen för att överföra säkerhetskopierad information från telefonen.

• Samtalslogg: Överföring av samtalsloggar till en tidigare version av operationsystemet kan, på grund av system restringtioner, vara begränsade. När du överför från O OS (8.0) eller nyare till O OS (8.0) eller äldre, är det möjligt att återställandet av samtalsloggar inte stöds.
  • E-post inställningar: Överföring till en äldre OS version kan vara begränsade på grund av app-restringtioner. När du överför från N OS (7.0) eller högre till N OS (7.0) eller lägre, kan det hända att återställandet av e-post inställningarna inte stöds.
  • Internet inställningar: Om sändningsenhetens internet-app version är 5.x eller högre, och mottagarenhetes internet-app är lägre än 5.x, är det möjligt att återställandet av Internet-inställningar inte stöds.

Vill du veta mer om, besök Samsung Smart Switch website.

OBS:

• För att överföra ditt innehåll med Smart Switch behöver du en Samsungenhet med Android OS version 4.3 eller nyare.
  • Ehetsbilderna och menyer kan variera, beroende på modell och programvara.

Om du upplever svårigheter med din Samsung mobil, tablet, eller andra bärbara mobila apparater, kan du fråga oss på Samsungs medlemsapp.

Detta hjälper oss att veta vad som händer. Informationen som ges är anonym och sparas endast under utredningen. Ta reda på mer om hur man skickar en felrapport i "Hur du använder Samsung Members-appen".