Varför har min telefon blivit långsam och hur kan jag göra den snabbare?

Smartphones kan bli långsamma, frysa eller krascha av olika anledningar. Ofta beror det på fullt lagringsutrymme och en gammal programvara. Här är några saker du kan prova för att din telefon ska fungera normalt igen.

Obs:

• Skärmbilder och menyalternativ kan variera beroende på din modell och programvaruversion.

Att frigöra lite lagringsutrymme kan göra att din telefon presterar bättre. Använd Enhetsvård för att ta bort filer och appar som inte behövs.

batteri och enhetsvård batteri och enhetsvård

➊ Gå till "Inställningar", tryck sedan "Batteri och enhetsvård"

enhetsvård lagring enhetsvård lagring

➋ Tryck "Lagring"

kontrollera och radera ditt lagringsutrymme kontrollera och radera ditt lagringsutrymme

➌ Kontrollera ditt lagringsutrymme och välj de filer och appar du vill radera. Rensa bort dem från din telefon.

Obs:

• Om du inte ser något alternativ för radering/avinstallation så används filerna/apparna av operativsystemet och kan vara kvar.

Enheten kan gå långsammare när appar körs i bakgrunden. Håll din enhet i optimalt skick med hjälp av Optimering.

batteri och enhetsvård batteri och enhetsvård

➊ Gå till "Inställningar", tryck sedan "Batteri och enhetsvård"

enhetsvård minne enhetsvård minne

➋ Tryck “Minne”

enhetsvård minne rensa nu enhetsvård minne rensa nu

➌ Klicka på "Rensa nu" knappen för att frigöra minne

TIPS

Vill du bara stänga vissa appar?

Gå till “Minne” och tryck “Appar som inte har använts på sistone.” Välj sedan de appar som du vill stoppa (Tvinga Stopp)

tvångsavsluta appar inte använts på länge tvångsavsluta appar inte använts på länge

TIPS

Lägg till widgeten Enhetsvård för att enkelt kunna optimera din telefon

Med hjälp av widgeten Enhetsvård kan du få ut det mesta av din telefon. Tryck bara på knappen “Optimera” på widgetens hemskärm för att frigöra minne.

enhetsvård widget optimera telefon enhetsvård widget optimera telefon

TIPS

Diagnostik i Samsung Members

Öppna Samsung Members-appen och gå till fliken “Diagnostik” för att starta direkt, eller gå till fliken “Få hjälp” och välj “Diagnostik.”
Här kan du se status för din enhet och vad du bör göra härnäst.
För att läsa mer om Samsung Members, klicka här.

få hjälp diagnostik enhet status få hjälp diagnostik enhet status

Att uppdatera din programvara till den senaste versionen kan förbättra telefonens prestanda eftersom det ökar kompatibiliteten och förser telefonen med buggfixar och säkerhetskorrigeringar.

För att kolla efter programvaruuppdateringar, gå till “Inställningar” och välj “Programvaruuppdatering.” Tryck på “Hämta och installera.”

Kontrollera din programvaruversion

Inställningar om telefonen Inställningar om telefonen

➊ Gå till "Inställningar" och tryck "Om telefonen"

programvara information programvara information

➋ Tryck "Programvaruinformation"

kolla enhet nuvarande programvara version kolla enhet nuvarande programvara version

➌ Kontrollera din enhets nuvarande programvaruversion

Uppdatera din programvara

Inställningar programvaruuppdatering Inställningar programvaruuppdatering

➊ Gå till "Inställningar" och tryck "Programvaruuppdatering"

Programvaruuppdatering nedladdning och installation Programvaruuppdatering nedladdning och installation

➋ Välj “Hämta och installera”

Programvara uppdatera senaste version Programvara uppdatera senaste version

➌ Uppdatera din programvara till den senaste versionen

TIPS

Har du problem med en specifik app?

Gå till appen och tryck på "ⓘ." Välj “Appinformation” och klicka på knappen “Uppdatera” för att installera den senaste versionen.

Appinformation senaste version Appinformation senaste version

Att starta om din telefon är ett enkelt sätt att rensa bort alla oanvända appar som körs i bakgrunden, så att telefonen går snabbare.

“Auto omstart” startar om din telefon automatiskt med jämna mellanrum. Här nedan du läsa mer om hur du ställer in det.

batteri och enhetsvård batteri och enhetsvård

➊ Gå till "Inställningar", och tryck "Batteri och enhetsvård"

enhetsvård automatisering enhetsvård automatisering

➋ Tryck på menyn med tre prickar uppe till höger och välj “Automatisering”

auto omstart ställ tider auto omstart ställ tider

➌ Tryck "Autoomstart vid inställda tider"

ställ in automatisk omstart tid ställ in automatisk omstart tid

➍ Välj omstartsdag under "Schema" och gå till "Tid" för att ställa in tiden för den automatiska omstarten och slutföra installationen