Hur man använder Galaxy-enheten i en nödsituation för att kontakta nödkontakter och visa viktig medicinsk information

Håll dig säker med din Samsung Galaxy-telefon genom att skapa en nödkontakt och registrera medicinsk information, för snabb och enkel åtkomst. I händelse av en nödsituation kan en galaxenhet användas för att kontakta nödkontakter och se viktig medicinsk information för att hjälpa till i en nödsituation.

Vy av grafik med sjukvårdpersonal med diagnosgrafik och mobil.

Så registrerar du en nödkontakt

Vy med inställningsikonen i Samsung Galaxy. Vy med inställningsikonen i Samsung Galaxy.

Steg 1. Öppna Inställningar i din Samsung Galaxy-telefon.

Vy med Samsung Galaxy-inställningar där alternativet ”Säkerhet och nödlarm” har markerats. Vy med Samsung Galaxy-inställningar där alternativet ”Säkerhet och nödlarm” har markerats.

Steg 2. Tryck på ”Säkerhet och nödlarm”.

Vy med menyn Säkerhet och nödsituationer där alternativet ”Nödkontakter” har markerats. Vy med menyn Säkerhet och nödsituationer där alternativet ”Nödkontakter” har markerats.

Steg 3. Tryck på ”Nödkontakter”.

Vy med skärmen Kontaktpersoner i nödsituation med alternativet ”Lägg till medlem” markerat och växlingsknapp ”visa på låsskärm”. Vy med skärmen Kontaktpersoner i nödsituation med alternativet ”Lägg till medlem” markerat och växlingsknapp ”visa på låsskärm”.

Steg 4. Tryck på ”Lägg till medlem” för att välja en kontaktperson. Du kan även trycka på ”visa på låsskärm” för att göra dina kontaktpersoner mer lättillgängliga i en nödsituation.

Vy med lista över kontaktpersoner och alternativ för att välja kontaktperson för nödsituation. Vy med lista över kontaktpersoner och alternativ för att välja kontaktperson för nödsituation.

Steg 5. Tryck för att välja en av dina befintliga kontakter och tryck på ”Klar” för att spara.

Vy med skärmen ”Kontaktpersoner i nödsituation” där växlingsknappen ”Visa på låsskärm” är aktiverad. Vy med skärmen ”Kontaktpersoner i nödsituation” där växlingsknappen ”Visa på låsskärm” är aktiverad.

Steg 6. På alternativet ”Visa på låsskärm” trycker du på växlingsknappen för att växla mellan ”På” och ”Av”.

Så anger du medicinsk information

Vy med inställningsikonen i Samsung Galaxy. Vy med inställningsikonen i Samsung Galaxy.

Steg 1. Öppna Inställningar i din Samsung Galaxy-telefon.

Vy med Samsung Galaxy-inställningar där alternativet ”Säkerhet och nödlarm” har markerats. Vy med Samsung Galaxy-inställningar där alternativet ”Säkerhet och nödlarm” har markerats.

Steg 2. Tryck på ”Säkerhet och nödlarm”.

Vy med menyn Säkerhet och nödsituationer där alternativet ”Medicinsk info” har markerats. Vy med menyn Säkerhet och nödsituationer där alternativet ”Medicinsk info” har markerats.

Steg 3. Tryck på ”Medicinsk info”.

Vy med menyn Medicinsk information där ”Namn” har markerats. Vy med menyn Medicinsk information där ”Namn” har markerats.

Steg 4. Ange den medicinska informationen som du vill tillgängliggöra och tryck på ”Spara”.

Vy med skärmen ”Medicinsk information” där växlingsknappen ”Visa på låsskärm” är aktiverad och markerad. Vy med skärmen ”Medicinsk information” där växlingsknappen ”Visa på låsskärm” är aktiverad och markerad.

Steg 5. På alternativet ”Visa på låsskärm” trycker du på växlingsknappen för att växla mellan ”På” och ”Av”.

Så kontaktar du en nödkontakt

Vy med upplåsningsskärmen i Samsung Galaxy och ikonen för nödsamtal. Vy med upplåsningsskärmen i Samsung Galaxy och ikonen för nödsamtal.

Steg 1. Tryck på skärmen eller strömknappen för att väcka enheten. På upplåsningsskärmen trycker du sedan på ”Nödsamtal”.

Vy med nödsamtalsskärmen i Samsung Galaxy med genvägar till larmnummer och knappsatsikonen. Vy med nödsamtalsskärmen i Samsung Galaxy med genvägar till larmnummer och knappsatsikonen.

Steg 2. Tryck på den gröna knappsatsikonen.

Vy med knappsatsen i Galaxy med tillgång till kontaktpersoner i nödsituation som ikoner. Vy med knappsatsen i Galaxy med tillgång till kontaktpersoner i nödsituation som ikoner.

Steg 3. En lista över enhetens registrerade kontaktpersoner i nödsituationer visas. Tryck på en av dem för att kontakta personen.

Så kontrollerar du medicinsk information

Vy med upplåsningsskärmen i Samsung Galaxy och ikonen för nödsamtal. Vy med upplåsningsskärmen i Samsung Galaxy och ikonen för nödsamtal.

Steg 1. Tryck på skärmen eller strömknappen för att väcka enheten. På upplåsningsskärmen trycker du sedan på ”Nödsamtal”.

Vy med skärmen för kontaktpersoner i nödsituation i Samsung Galaxy med alternativ för att visa medicinsk information. Vy med skärmen för kontaktpersoner i nödsituation i Samsung Galaxy med alternativ för att visa medicinsk information.

Steg 2. Tryck på ”Visa medicinsk info”.

Vy med medicinsk information i nödsituation som registrerats på Samsung Galaxy-enheten. Vy med medicinsk information i nödsituation som registrerats på Samsung Galaxy-enheten.

Steg 3. Här kan du visa all medicinsk information som har registrerats på enheten.

Obs: Enhetens skärmbilder och meny kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.