Vad är den vikbara skärmen och skyddsfilmen på min smartphone?

När du öppnar en ny produkt från Samsung kommer du märka en vikbar skärm och en skyddsfilm som är fäst vid enheten. Nedan kommer du lära dig mer om funktionerna som är designade för att skydda din enhet och vad du ska göra om du har något problem med skyddsfilmen.

Bild av Samsung vikbara telefoner.

Samsung vikbara smartphones använder skärmar utrustade med Infinity Flex-skärm och Ultratunt glas som kan vikas utan att din enhet skadas.

Exempelbild av en vikbar telefon med det ultratunna glaset markerat.

Med sin innovativa design och ultratunna glas erbjuder den vikbara skärmen en ny användarupplevelse som går längre än att bara vika och levererar den ultimata visuella upplevelsen genom innovativ OLED-teknologi.

Samsungs vikbara skärm är sammansatt av skyddsfilm, skyddslager och Ultratunt glas för att optimera AMOLED-skärmens klara färger, kontrast och färgåtergivning. De har följande egenskaper:

Exempelbild på Samsungs vikbara enheters lager: AMOLED, ultratunt glas, skyddslager och skyddsfilm.
  • Skyddsfilm: Placerad på skärmens topplager hjälper den skärman klara av intensivt tryck. Den är utbytbar.
  • Skyddslager: Placerad på det ultratunna glaset för att skydda mot resistense från utsidan, lindra stötar och förhindra att skärmen går sönder.
  • Ultratunt glas: Tunt glas som ger en flat yta och ökar enhetens slitstyrka för den vikbara skärmen..
  • AMOLED: Varje pixel avger sitt eget ljus vilket ger snabbt gensvar, fantastisk färgåtergivning och skärpa med en tunn skärm.
  • Den vikbara skärmen har en del fina böjar beroende på vinkeln med ett tunt, flexibelt glas och film för vikningsfunktionen. Veck kan synas i det vikta området mitt på skärmen.
  • När tunga stötar appliceras utifrån kan svarta/vita prickar eller linjer synas på skärmen. Detta kan vara synliga skador som syns på skärmen i form av delvis svarta fläckar, automatisk skärmljusstyrka och skärmsprickor.
  • Var försiktig så att skärmen inte stöts till från utsidan, då stötar mot det ultratunna glaset sannolikt kan orsaka sprickor eller kross, vilket kan spridas till kringliggande områden och resultera i att en vit linje uppstår när enheten viks.

Försök undvika följande när du använder vikbara enheter:

• Tappa produkten i golvet.
  • Trycka på delen där skärmen viks, eller vika skärmen med främmande föremål som kort, nycklar, sand, metallpulver, osv.
  • Trycka på skärmen med olika föremål som pennor, naglar, nycklar, osv. eller tappa föremål direkt på skärmen.
  • Sätta fingret mellan skärmarna när du öppnar enheten.
Bild av handlingar som ska undvikas när du använder vikbara enheter.

Skyddsfilmen som är fastsatt på den vikbara skärmen är en förbrukningsvara. Efter en viss tidsperiod kan repor, bubblor och lyft uppstå på skyddsfilmen på grund av normalt slitage.

I vissa fall är endast skyddsfilmen skadad. Enheten kan användas utan problem efter att skyddsfilmen bytits ut. Kontakta callcentret för att få en guide till hur du byter ut skyddsfilmen.

Var försiktig då panelen kan skadas om du godtyckligt fäster eller tar bort skyddsfilmen. Det rekommenderas starkt att alltid använda din telefon med skyddsfilmen fastsatt. Om du använder skyddsfilm som inte är officielt certifierad av Samsung kan skärmen se förvrängd ut och prestandan kan påverkas.