Hur du undviker yttre faktorer som påverkar ljudet på din mobiltelefon

Din mobils ljudkvalitet kan påverkas av yttrefaktorer som du kanske inte har lagt märke till. Läs vidare om hur du dubbelkollar dina skyddstillbehör, speciellt de med härdat glas och vad du ska tänka på när ljudkvalitén är sämre efter att ha använt mobilen under vattnet.

Innan du börjar, se till att din mobilenhet och dess appar har de senaste uppdateringarna. För att uppdatera, följ dessa steg:

Steg 1. Gå till Inställningar> Programvaruuppdatering.

Steg 2. Tryck på on Hämta och installera

Steg 3. Följ anvisningarna på skärmen.

Saker att ha i åtanke när du använder tillbehör som inte är godkända av Samsung

Det är viktigt att du använder Samsung-godkända skyddstillbehör. Andra skyddstillbehör kan komma att skyla kamera och/eller blixt.

Några av de icke-godkända tillbehören, som skärmskydd, mobilskal, och vinyler kan komma att täcka kameran och blixten, vilket leder till att luftflödet inuti mobilen blockeras. Detta kan påverka mottagarljudet. Ljudet blir otydlig, bryts ofta eller känns lågt.

Om skyddsfilmen inte har avlägsnats rätt, och mikrofonhålet är övertäckt, kan överföringsljudet eller brus höras. Innan du använder mobilen, kontrollera att mikrofonhålet, i botten av mobilen, inte är övertäckt eller har nått som blockerar det.

Ta bort skyddsplasten ordentligt.

Obs: Se till att du avlägsnar all skyddsplast från mobilen.

Försiktighetsåtgärder när du använder skärmskydd i härdat glas

Det är vanligt att skärmskydd som finns att köpa, speciellt de med härdat glas, kan försämra telefonenens funktioner. Detta kan bero på ett orimligt- eller felbruk av härdningen. Var väldigt noga när du fäster skärmskyddet.

Instruktioner

Om härdningen av skyddsplasten inte görs på rätt sätt, kan funktioner på din telefon sluta fungera.

Exempel på skador som kan uppstå av härdningsvätskor

Typ 1. Härdningsvätskorna kan tränga in i hålen för mikrofon- och/eller högtalare och blockera dessa vilket kan leda till att ljudet försämras.

Typ 2. Stereo-effekten kan försämras när du spelar multimedia.

Typ 3. Härdningsvätskan kan tränga in i sidoknapparna, vilket kan leda till svårigheter i användningen av dem.

Förebyggande metod

När härdningsvätska används, var försiktig så den inte tränger in i telefonens högtalare eller dess knappar.

Som beskrivet ovan kan en felanvändning av härdningsvätskan orsaka besvär i telefonenens funktioner som i sin tur kan leda till dyra reparationer. När du köper ett skärmskydd med härdat glas, läs noga igenom anvisningarna om hur man härdar och fäster den för att minska skaderisken.

Härdningsvätskan kan tränga in i multifunktionsuttaget.

① Mottagare        ② Härdare        ③ Knappar

Enheten har varit nedsänkt under vatten eller högtalaren är blöt

Om telefonen har varit nedsänkt under vatten eller om högtalaren är blöt, kan samtalsljudet påverkas negativt under samtal eftersom vatten kan ha kommit i hålet för högtalaren.

För det första, torka av enheten med en torr, mjuk trasa och låt den torka ordentligt innan du använder enheten igen. För att snabbare torka bort vatten från högtalaren kan du dessutom hålla enheten med högtalaren nedåt, och skaka enheten några gånger för att avlägsna resterande vatten. Trots detta kan det hända att ljudet inte hörs tydligt när det finns fukt kvar på nätet i högtalaren på framsidan. Eftersom denna fukt också kan avlägsnas genom vibrationer i högtalaren under ett samtal, bör du kontrollera enhetens ljudstatus när du ringer ett samtal. Om du fortfarande har problem med ljudet efter att ha provat dessa tips, besök ett Samsung Service Center med enheten.

OBS: Detta gäller endast vattentäta telefoner. De telefoner som inte är vattentäta får inte utsättas av någon typ av vätska, inte heller vatten.

OBS: Enhetsbilderna och menyer kan variera, beroende på modell och programvara.

Om du upplever svårigheter med din Samsung mobil, surfplatta, eller andra bärbara mobila apparater, kan du få svar på Samsung members-appen.

Detta hjälper oss att veta vad som händer. Informationen som ges är anonym och sparas endast under utredningen. Ta reda på mer om hur man skickar en felrapport i 'Hur du använder Samsung Members-appen'