Vad är nytt i ONE UI 4.0?

ONE UI 4.0 erbjuder användaren en mängd olika kreativa upplevelser. Det nyligen transformerade ONE UI 4.0 är otroligt speciellt när det gäller transparens och integritetsfunktioner. Om du aktiverar integritetsfunktionerna kan du enkelt kontrollera när och var din kamera och mikrofon användes. Du kan också anpassa enheten med en färgpalett som innehåller dina favoritfärger. Låt oss utforska funktionerna i det nya ONE UI 4.0 som finns tillgängligt på Android 12.

Innan du testar rekommendationerna nedan, se till att enhetens programvara och relaterade appar är uppdaterade till den senaste versionen. För att uppdatera din mobila enhets programvara, följ de här stegen:

Steg 1. Gå till Inställningar > Programuppdatering.

Steg 2. Klicka på Ladda ner och installera.

Steg 3. Följ instruktionerna på skärmen.

Integritetsskydd

ONE UI 4.0 kommer med den mycket förstärkta funktionen Privat. Att aktivera inställningen Privat låter dig, i realtid, kontrollera vilka appar som använder kameran och mikrofonen. Dessutom kan du enkelt se detaljerade användningsloggar från de senaste 24 timmarna. Börja på Inställningar, välj Privat och aktivera sedan Kameraåtkomst och Mikrofonåtkomst.

Aktivera åtkomst till kameran och mikrofonen

Navigera till Snabbinställningar med ett svep nedåt med två fingrar. Genom att trycka på den gröna ikonen ovanför Snabbinställningar kan du bekvämt se alla appar som för närvarande använder kameran och mikrofonen.

Tryck på den gröna ikonen för att se de appar som använder kameran och mikrofonen

Hitta en färg och stil som är anpassad till din bakgrundsbild. Om en användare ställer in en önskad färgton rekommenderar en AI färger som bäst matchar bakgrundsbilden. Pröva på nya saker med nya färger.

Inställningar för bakgrundsbild och stil Inställningar för bakgrundsbild och stil

Steg 1. Gå till Inställningar och välj Bakgrund och stil.

Färgpalett på Galaxy-enheter Färgpalett på Galaxy-enheter

Steg 2. Välj Färgpalett.

AI-rekommenderad färgpalett från bakgrunden AI-rekommenderad färgpalett från bakgrunden

Steg 3. Välj bland en mängd olika färgtoner baserade på färgerna från din bakgrundsbild.

Prova att använda den effektiva och lättillgängliga widgetfunktionen. Den har transformerats till att bli mer intuitiv, bekväm och användarvänlig. Du kan ställa in widgets för varje app och aktivera funktionen genom att trycka och dra i några enkla steg.

Steg 1. Du kan komma åt inställningarna för hemskärmen genom att trycka på och hålla nedtryckt var som helst på hemskärmen.

Steg 2. Du kan anpassa widgets genom att trycka på knappen Widgetar längst ned på skärmen. Välj eller dra de widgets du vill använda för att aktivera funktionen.

Anpassa widgetar från inställningarna för hemskärmen

ONE UI 4.0 låter dig använda en mängd olika emojis, GIF:ar och klistermärken helt kostnadsfritt. Testa att använda söta emojis och GIF:ar när du chattar med en vän.

Uppgraderade emojis och GIF:ar på tangentbordet i ONE UI 4.0

Nya emojis och GIF:ar tillgängliga på ONE UI 4.0

Du kan använda den uppdaterade appen Kamera för att snabbt ta bilder och videor med hög kvalitet. Den användarvänliga menylayouten ökar användarvänligheten. Skärmen för inställningar av Zoom har ändrats från ikoner till siffror för enklare förståelse av zoomnivån.

Appen Kamera i ONE UI 3.1 Appen Kamera i ONE UI 3.1

Appen Kamera i ONE UI 3.1

Appen Kamera i ONE UI 4.0 Appen Kamera i ONE UI 4.0

Appen Kamera i ONE UI 4.0

Skärmlayouten för Enhetsvård har uppgraderats. Synligheten har förbättrats med användningen av uttryckssymboler och levande teckensnitt. Dessutom kan du enkelt kontrollera enhetens prestanda med den nyligen tillagda funktionen Diagnostik.

Batteri och enhetsvård Batteri och enhetsvård

Steg 1. Gå till Inställningar och välj Batteri och enhetsvård.

Enhetsvård Diagnostik Enhetsvård Diagnostik

Steg 2. Navigera till Diagnostik.

Diagnostiska funktioner Diagnostiska funktioner

Steg 3. Välj de funktioner du vill kontrollera

Funktionen BIB (bild i bild) är extremt användbar när du vill titta på videor samtidigt som du gör något annat. Från hemskärmen kan du enkelt ändra storleken och platsen för BIB-skärmen (bild i bild).

Ändra storlek och plats för videor med förbättrad BIB

Ställ in storleken eller platsen för videon genom att dra i något av dess fyra hörn utåt, till önskade inställningar.

Börja på enheten, navigera till Inställningar och välj sedan Tips och användarhandbok för att hitta en ingående förklaring av hur man använder ONE UI 4.0 så väl som användningstips och tricks. Du kan enkelt läsa mer genom att trycka på Inställningar, Appar och funktioner och Experttips.

Läs mer i Tips och användarhandbok om hur du använder ONE UI 4.0

Obs: Skärmdumpar från enheter och menyer kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.

Så här använder du Samsung Members app

Om du har några problem med din Samsung-mobil, surfplatta eller annan bärbar enhet, kan du skicka en fråga till oss genom Samsung Members-appen. Lär dig mer om att rapportera ett fel.