Galaxy eSIM och nätverksoperatörer som stöds

Galaxy eSIM (inbäddat SIM) är ett digitalt SIM som låter dig använda mobildata utan ett fysiskt SIM-kort (Mini SIM, Micro SIM, Nano SIM, etc.).

Visning av eSIM-kortsgrafik.

Obs: eSIM-tjänsten kan variera beroende på land och operatör.

För att lägga till ett eSIM i din smartphone har du tre alternativ: installera en förtilldelad plan, skanna en QR-kod eller ange informationen manuellt.

Ta reda på mer om hur du ställer in ett eSIM eller ett Nano-SIM med Samsung-stöd.

Installera en förtilldelad plan

Innan du börjar kontaktar du din mobilleverantör för att se om det här alternativet är tillgängligt. Du kan bli ombedd att uppge din telefons EID. Du hittar detta på kartongen som telefonen kom i, eller genom att gå till Inställningar > Om telefonen > Statusinformation

Vy över SIM-hanteraren vald i Anslutningar. Vy över SIM-hanteraren vald i Anslutningar.

Steg 1. Gå till ”Inställningar” > “Anslutningar” > “SIM-hanterare”.

Vy över Lägg till eSIM vald i SIM-hanteraren. Vy över Lägg till eSIM vald i SIM-hanteraren.

Steg 2. Tryck på "Lägg till eSIM" så laddas ditt mobilabonnemang automatiskt ned och aktiveras på ditt eSIM.

Skanna en QR-kod

Du måste kontakta din mobilleverantör för att få en QR-kod.

1. Gå till Inställningar > Anslutningar > SIM-hanterare

2. Tryck på Lägg till eSIM och skanna sedan QR-koden från Tjänsteleverantören

3. Skanna QR-koden

4. Ditt mobilabonnemang laddas automatiskt ned och aktiveras på ditt eSIM

Ange information manuellt

Vissa mobilleverantörer som stöder eSIM tillhandahåller en kod för att manuellt lägga till ett eSIM.

1. Gå till Inställningar > Anslutningar > SIM-hanterare

2. Tryck på Lägg till eSIM, skanna QR-koden från tjänsteleverantören och ange sedan aktiveringskoden

3. Ange informationen från din mobilleverantör

4. Ditt mobilabonnemang laddas automatiskt ned och aktiveras på ditt eSIM

För att överföra ett SIM-kort från en annan Galaxy-enhet

1. På din nya telefon trycker du på Överför SIM från en annan enhet

2. På din gamla telefon trycker du på Överför

3. Du kommer att se en popup som säger att du inte längre kommer att kunna använda eSIM på din gamla enhet. Tryck på OK

4. Välj din tjänsteleverantör från listan

5. Välj ditt land från listan

6. På din gamla telefon anger du den 6-siffriga verifieringskoden som du ser på din nya telefon

7. Välj din mobilleverantör från listan på din nya telefon

8. Tryck på Överför

9. Tryck på Överför på din gamla telefon och tryck sedan på Klar

För att överföra ett SIM-kort från en iOS-enhet

1. Tryck på Överför SIM från en annan enhet

2. Tryck på Överföring via tjänsteleverantör

3. Tryck på namnet på din mobilleverantör

4. Du kommer att tas till din mobilleverantörs webbsida. Följ instruktionerna på skärmen

Observera: Tillgängligheten för den här funktionen beror på din mobilleverantör. Kontakta din mobilleverantör för mer information.

1. Gå till Inställningar > Anslutningar > SIM-hanterare

2. Tryck på SIM-kortet som du vill konvertera till ett eSIM

3. Tryck på Konvertera till eSIM

4. I popup-fönstret trycker du på Konvertera till eSIM

5. Tryck på Lägg till

6. Ditt eSIM är nu aktivt

Galaxy enheter som stöder eSIM

• Galaxy S23 / S23+ / S23 Ultra, Galaxy S22 / S22+ / S22 Ultra, Galaxy S21 / S21+ / S21 Ultra, Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra
  • Galaxy Z Fold5 / Z Flip5, Galaxy Z Fold4 / Flip4, Galaxy Z Fold3 / Flip3, Galaxy Z Fold2, Galaxy Z Flip 5G, Galaxy Z Flip, Galaxy Fold
  • Galaxy Note20 / Note20 Ultra

Obs: Det är möjligt att eSIM inte stöds även om din enhet anges ovan, beroende på ursprungsland. Kontrollera om din enhet stöder denna funktion där du bor.

Nätverksoperatörer som stödjer eSIM

Afrika

Asien-Stillahavsområdet och Australien

Europa

Central- och Sydamerika

Mellanöstern

Nordamerika