Hur du hittar telefoners modellnummer, serienummer eller IMEI-nummer

Alla mobila enheter har en unik identitet som består av IMEI-nummer, serienummer och modellnummer. Beroende på vilken modell din enhet har finns det olika sätt att ta reda på den informationen.

Innan du börjar, se till att din mobilenhet och dess appar har de senaste uppdateringarna. För att uppdatera, följ dessa steg:

Steg 1. Gå till Inställningar > Programvaruuppdatering.

Steg 2. Tryck på Hämta och installera

Steg 3. Följ anvisningarna på skärmen.

Vad är modellnummer, serienummer och IMEI?

Ett serienummer är ett unikt nummer som tilldelas av tillverkaren (t.ex. Samsung) för att identifiera en enskild enhet, t.ex. en telefon, surfplatta eller en TV. Din telefons serienummer är individuellt och skiljer sig från alla andra Samsung tillverkade varor. Serienummer gör det lättare för tillverkarna att organisera och hålla reda på sina produkter.

IMEI eller MEID används däremot endast för telefoner eller andra kommunikationsenheter. Beroende på operatör har din enhet antingen ett IMEI eller MEID. Dessa två nummer skiljer sig från serienumret. De används på internationell eller global nivå, inte bara av tillverkare. Båda nummertyperna kan hjälpa nätverksleverantörer att spåra en enhet som har stulits eller har försvunnit.

Ett modellnummer är ett specifikt nummer som gäller för en rad produkter (t.ex. Galaxy Note20, Galaxy Z Fold2 osv.). Numret varierar beroende på vilket år produkten släpptes, dess färg, operatör och några andra faktorer. Varje modell som faller in i den kategorin (samma färg osv.) kommer att ha samma modellnummer.

Steg 1. Gå till Inställningar och tryck sedan Om telefonen.

Steg 2. Information om ditt telefonnummer, IMEI, modellnummer och serienummer kommer visas på skärmen.

Hitta numret på inställningar.

Obs: För enheter med äldre version kan du behöva trycka på Status för att se den här informationen.

Beroende på vilken enhet du har kan IMEI-, serienummer och modellnummer finnas på baksidan eller under det avtagbara batteriet. För enheter med avtagbart batteri finns IMEI-numret på olika ställen beroende på modell. Vanligtvis finns numren inskrivna på enheten, under batteriet.

Steg 1. Titta på enhetens baksida.

Titta på enhetens baksida .

Steg 2. IMEI, serienummer och modellnummer är inskrivna på enhetens baksida.

Obs: De flesta moderna enheter har inget löstagbart batteri. Om din enhet inte har ett löstagbart batteri ska du inte försöka ta bort det eftersom det kan skada enheten och göra garantin ogiltig.

Steg 1. Öppna Telefon-appen.

Steg 2. Slå *#06# på knappsatsen.

Steg 3. Information om enhetens IMEI- och serienummer visas automatiskt på skärmen.

IMEI och serienummer.

Obs: Tillgängliga inställningar och enhetsbilder kan variera, beroende på enhet, internetleverantör, modell och programvaruversion.

Om du upplever svårigheter med din Samsung mobil, surfplatta, eller andra bärbara mobila apparater, kan du få svar på Samsung members-appen.

Detta hjälper oss att veta vad som händer. Informationen som ges är anonym och sparas endast under utredningen. Ta reda på mer om hur man skickar en felrapport i 'Hur du använder Samsung Members-appen'