Starta ofta om din Galaxy telefon för att undvika att den saktar ner eller stannar upp

Om din Samsung telefon reagerar sakta eller ofta stannar upp, kan du besöka Samsungs service center för hjälp. Men innan, försök starta om din telefon och se om det hjälper. För mer information, läs nedastående guide.

Innan du börjar, se till att din mobilenhet och dess appar har de senaste uppdateringarna. För att uppdatera din telefon, följ dessa steg:

Steg 1. Gå till Inställningar > Software update.

Steg 2. Tryck på Ladd ner och Installera.

Steg 3. Följ anvisningarna på skärmen.

Regelbunden omstart av Galaxy telefonen

Att regelbundet starta om din Galaxy telefon kan förhindra att du får problem med din mobilenhet. Om telefonen plötsligt låser sig eller om du känner att den jobbar sakta, försök att starta om telefonen. Problemen kan ibland på så sätt försvinna. Starta om din telefon regelbundet innan du besöker Samsungs service center.

Så automatiserar du en regelbunden omstart

Med Galaxy telefoner kan man aktivera automatisk omstart. Följ anvisningarna nedan, för att aktivera Automatisk omstart och välj hur ofta du vill det ska ske.

Steg 1. Öppna Inställningar, välj därefter Batteri och Enhetsvård.

Steg 2. Tryck på Fler alternativ (tre vertikala prickar).

Ställ in automatisk omstart. steg1.

Steg 3. Välj Automatisk omstart.

Steg 4. Tryck Automatisk omstart och tid.

Ställ in automatisk omstart.steg2.

Steg 5. Ställ in en Tidsplan. Din telefon kommer automatiskt starta om inom en timme.

Ställ in automatisk omstart. steg3.

Telefonen kommer endast starta om, när:

• Skärmen är avstägd.
  • Telefonen inte används.
  • Batterinivån är över 30%.
  • SIM-kortslåset är av.

Obs: Ehetsbilderna och menyer kan variera, beroende på modell och mjukvara.

Om du upplever svårigheter med din Samsung mobil, tablet, eller andra bärbara mobila apparater, kan du fråga oss på Samsungs medlemsapp.

Detta hjälper oss att veta vad som händer. Informationen som ges är anonym och sparas endast under utredningen. Ta reda på mer om hur man skickar en felrapport i "Hur du använder Samsung Members-appen".