Så rengör du din Galaxy-enhet

Daglig användning av en enhet kan orsaka fingeravtryck eller fläckar på skärmen. Om du främmande partiklar hamnar på enheten rekommenderas att du omedelbart torkar bort dem. Följ guiden nedan för att läs om hur du rengör en Galaxy-enhet korrekt och använder den hygieniskt.

Innan du rengör Galaxy-enheter

Steg 1. Se till att stänga av enheten och koppla bort alla kablar innan den rengörs.

Steg 2. Ta av alla fodral eller klistermärken på enheten.

Så rengör du en enhet ordentligt

Följ stegen nedan för att rengöra glas-, keramik- och metallytorna på din enhet.

Steg 1. Förbered en luddfri mikrofiberduk. Du kan också använda en speciell linsrengöringsduk för att rengöra enheten.

Rengör enhetens ytor med mikrofiberduken

Steg 2. Använd måttlig kraft för att torka av framsidan och baksidan av enheten med trasan.

• Du kan rengöra enheten med en trasa fuktad med destillerat vatten. Var noga med att inte utsätta enheten för överdriven fukt.
• Du kan också använda en trasa fuktad med ett alkoholbaserat desinfektionsmedel såsom 70 % isopropylalkohol eller etylalkohol, för att rengöra enheten.
• Sänk inte ned enheten i destillerat vatten eller en rengöringslösning.
• Undvik att få fukt eller desinfektionsmedel i öppningar såsom hörlursuttaget eller laddningsporten.

Obs:

• Undvik att använda tryckluft för att rengöra enheten då det kan skada dess yta.
• Använd aldrig blekmedel för att rengöra enheten.
• Den här guiden är en rengöringsmetod specifikt för Galaxy-enheter, Galaxy Tabs och Galaxy Watches (med undantag för armbandet). Observera att rengöringsmetoden kan skilja sig åt för produkter som inte nämns såsom Galaxy Buds eller ett tangentbord.
• Skärmdump från enheter och menyer kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.

Så här använder du Samsung Members app

Om du har några problem med din Samsung-mobil, surfplatta eller annan bärbar enhet, kan du skicka en fråga till oss genom Samsung Members-appen. Lär dig mer om att rapportera ett fel.