Så förlänger du batteritiden för Galaxy Z Flip4

En av de viktigaste förbättringarna av Galaxy Z Flip4 är dess batteri. Med en kapacitet på 3700 mAh kan du också använda några av telefonens funktioner för att förlänga batteriets livslängd.

Vy över Galaxy Z Flip4 med en batterisymbol.

Jämförelse av batterikapaciteten hos Galaxy Z Flip4

Galaxy Z Flip4 är utrustad med ett batteri på 3700 mAh, vilket är en förbättring av användningstiden jämfört med föregångaren Galaxy Z Flip3, som var utrustad med ett batteri på 3300 mAh. Se alla batteriskillnader nedan:

Modell

Z Flip3

Z Flip4

Batterikapacitet

(mAh, typisk)

3300

3700

Ljuduppspelningstid

Upp till 51 timmar

Upp till 56 timmar

Laddningskapacitet

15 W supersnabb laddning

(Laddare säljs separat)

25 W supersnabb laddning

(Laddare säljs separat)

Observera! Ljuduppspelningstiden kan variera beroende på nätverksmiljö, användningsmönster och andra faktorer.

När du har köpt en ny produkt installerar och aktiverar du vanligtvis många applikationer och utför olika funktioner för att inledningsvis ställa in din nya enhet. I det läget kanske du på grund av den höga bakgrundsbatteriförbrukningen känner att batteriets livslängd på din nya telefon är kortare än på den tidigare modellen.

Enhetsoptimering hjälper till att minska batteriförbrukningen genom att rensa bort onödiga filer och appar som körs i bakgrunden, samt rensar bort onormal batterianvändning.

Via Enhetsvård:

Vy över skärmen ”Inställningar” med alternativet ”Batteri och enhetsvård” markerat. Vy över skärmen ”Inställningar” med alternativet ”Batteri och enhetsvård” markerat.

Steg 1. Öppna menyn för enhetsinställningar och tryck på ”Batteri och enhetsvård”.

Vy över skärmen ”Enhetsvård” med alternativet ”Optimera nu” markerat. Vy över skärmen ”Enhetsvård” med alternativet ”Optimera nu” markerat.

Steg 2. Tryck på ”Optimera nu”.

Vy över skärmen ”Enhetsvård” med alternativet ”Klar” markerat. Vy över skärmen ”Enhetsvård” med alternativet ”Klar” markerat.

Steg 3. Tryck på ”Klar”.

Via appar i dvala:

Appar som upptäcker problem med hög batteriförbrukning kan sänka batteriförbrukningen genom att försätta dem i viloläge via push-meddelanden.

När enheten automatiskt upptäcker en app som förbrukar mycket batteri i bakgrunden och skickar ett push-meddelande,ska du kontrollera meddelandet för att placera den appen i viloläge.

Vy över skärmen ”Enhetsvård” med alternativet ”Batteri” markerat. Vy över skärmen ”Enhetsvård” med alternativet ”Batteri” markerat.

Steg 1. Gå till Batteri och enhetsvård och tryck på ”Batteri”.

Vy över skärmen ”Batteri” med alternativet ”Gränser för bakgrundsanvändning” markerat. Vy över skärmen ”Batteri” med alternativet ”Gränser för bakgrundsanvändning” markerat.

Steg 2. Tryck på ”Gränser för bakgrundsanvändning”.

Vy över skärmen ”Gränser för bakgrundsanvändning” med växlingsknappen "Sätt oanvända appar i viloläge” markerat. Vy över skärmen ”Gränser för bakgrundsanvändning” med växlingsknappen "Sätt oanvända appar i viloläge” markerat.

Steg 3. Aktivera växlingsknappen ”Sätt oanvända appar i viloläge”.

Vy över skärmen ”Gränser för bakgrundsanvändning” med alternativet ”Appar i dvala” markerat. Vy över skärmen ”Gränser för bakgrundsanvändning” med alternativet ”Appar i dvala” markerat.

Steg 4. Tryck på ”Appar i dvala”.

Exempelvy över vissa appar valda och alternativet ”Lägg till” markerat. Exempelvy över vissa appar valda och alternativet ”Lägg till” markerat.

Steg 5. Tryck på symbolen Lägg till och välj de appar du vill försätta i viloläge. Tryck sedan på ”Lägg till”.

Appar som försätts i viloläge kanske inte får uppdateringar eller andra aviseringar.

Ta bort appar som du använder ofta eller som behöver ta emot viktiga meddelanden från listan över appar i viloläge.

Vy över skärmen ”Enhetsvård” med alternativet ”Batteri” markerat. Vy över skärmen ”Enhetsvård” med alternativet ”Batteri” markerat.

Steg 1. Gå till Batteri och enhetsvård och tryck på ”Batteri”.

Vy över skärmen ”Batteri” med alternativet ”Gränser för bakgrundsanvändning” markerat. Vy över skärmen ”Batteri” med alternativet ”Gränser för bakgrundsanvändning” markerat.

Steg 2. Tryck på ”Gränser för bakgrundsanvändning”.

Vy över skärmen ”Gränser för bakgrundsanvändning” och alternativet ”Appar i dvala” markerat. Vy över skärmen ”Gränser för bakgrundsanvändning” och alternativet ”Appar i dvala” markerat.

Steg 3. Tryck på ”Appar i dvala”.

Vy över skärmen ”Appar i dvala” med alternativet ”Ta bort” markerat. Vy över skärmen ”Appar i dvala” med alternativet ”Ta bort” markerat.

Steg 4. Tryck på symbolen för fler alternativ och välj ”Ta bort”.

Exempelvy över två appar som valts och alternativet ”Ta bort” markerat. Exempelvy över två appar som valts och alternativet ”Ta bort” markerat.

Steg 5. Tryck på ”Ta bort” efter att du har valt en app.

Du kan automatiskt ställa in optimeringar en gång per dag och rensa appar för att frigöra RAM-minne. När följande funktion är aktiverad förblir de senast använda apparna öppna och alla bakgrundsappar stängs.

Detta gäller endast när skärmen är avstängd eller telefonen inte används. Nedan kan du ställa in en tid när telefonen inte används för en mer bekväm optimering.

Vy över huvudskärmen för ”Enhetsvård” med symbolen för fler alternativ markerad. Vy över huvudskärmen för ”Enhetsvård” med symbolen för fler alternativ markerad.

Steg 1. Gå till Batteri och enhetsvård och tryck på symbolen fler alternativ.

Vy över huvudskärmen för ”Enhetsvård” med alternativet ”Automatisering” markerat. Vy över huvudskärmen för ”Enhetsvård” med alternativet ”Automatisering” markerat.

Steg 2. Tryck på ”Automatisering”.

Vy över skärmen ”Automatisering” med växlingsknapparna ”Autooptimera varje dag”. Vy över skärmen ”Automatisering” med växlingsknapparna ”Autooptimera varje dag”.

Steg 3. Aktivera växlingsknapparna ”Autooptimera varje dag eller”.

Vy över skärmen ”Optimera automatiskt dagligen” med alternativet ”Stäng appar för att frigöra minne” markerat. Vy över skärmen ”Optimera automatiskt dagligen” med alternativet ”Stäng appar för att frigöra minne” markerat.

Steg 4. Ställ in tidpunkten för optimering. Du kan också aktivera växlingsknappen ”Stäng appar för att frigöra minne” för att få mer utrymme i ditt minne.

Om du fortfarande har problem med batteriet kan du prova det här:

• Stäng av Wi-Fi, GPS (plats) och Bluetooth-funktioner när de inte används.
  • Stäng av datasynkroniseringsfunktionen för Samsung- och Google-konton.

(Inställningar > Konton och säkerhetskopiering > Kontohantering > Välj Samsung-/Google-konto-ID > Synkronisera konto > (Kontakter/Kalender etc.).

• Ta bort onödiga filer eller oanvända appar.
  • Sänk skärmens ljusstyrka.
  • Sluta att använda produkten ett tag om den genererar mycket värme och problemet kvarstår under lång tid. Kontakta Samsung Support om temperaturen inte går ner.

Observera! Skärmbilder och namn är baserade på Android 12 (S OS) och är enbart avsedda för förklaringsändamål. Det kan förekomma skillnader beroende på programvaruversion.