Hur du snabbladdar din Galaxy-enhet

De senaste mobila enheterna från Galaxy är utrustade med en intern spole för trådlös snabbladdning och adaptiv snabbladdning med kabel, vilket är en inbyggd funktion som gör att batteriet kan laddas mycket snabbare.

Läs mer om hur du aktiverar snabbladdningsfunktionen på dina mobila enheter och hur du korrekt ansluter USB-kabeln till laddningsadaptern. Se även de tillgängliga typerna av godkända laddare med kabel och trådlösa laddare för dina mobila enheter.

Hur du aktiverar snabbladdnings- eller den trådlösa snabbladdningsfunktionen på mobila Galaxy-enheter

Steg 1. Gå till Inställningar > Enhetsvård.

Steg 2. Tryck på Batteri-ikonen.

bild för att välja enhetsvårdsmenyn

Steg 3. Tryck på menyn Laddning.

Välj ett av laddningslägena nedan baserat på den typ av behörig snabbladdning du har.

Tryck på reglaget på höger sida för att aktivera något av laddningslägena.

• Snabbladdning: Aktivera detta läge om du använder en adaptiv snabbladdare med kabel.
  • Supersnabb laddning: Aktivera detta läge om du använder en supersnabb laddare med kabel.
  • Trådlös snabbladdning: Aktivera detta läge om du använder en trådlös snabbladdningsplatta.
bild för att slå på laddningsfunktionen

Notera: Du kan inte aktivera eller inaktivera denna funktion på din enhet under tiden du laddar.

Om USB-kabeln inte har anslutits till laddningsadaptern på rätt sätt (trots att du använder en snabbladdare) kan din mobila enhet inte snabbladdas. Kontrollera att du har tryckt i USB-kabeln helt i laddaren, annars fungerar inte snabbladdningsfunktionen som den ska och förser en mycket låg laddningskapacitet till din mobila enhet. Detta resulterar i att laddningen går långsammare och det tar betydligt längre tid att ladda batteriet helt.

Verklig bild som visar en USB-kabel som är ansluten till en laddningsadapter

bild på USB-kabel och laddningsadapter

Du kan inte använda snabbladdnings- eller den supersnabba laddningsfunktionen när du laddar batteriet med en standardladdare. För att använda snabbladdningsfunktionen måste du använda en laddare med kabel som stödjer adaptiv snabbladdning. För att använda den supersnabba laddningsfunktionen måste du använda en USB PD (Power Delivery)-laddare som stödjer supersnabb laddning.

Godkända snabb- och supersnabba laddare finns både som kabel- och trådlösa varianter. Se de olika typerna av laddare i bilderna nedan.

Godkänd Samsung-laddare med kabel

• Supersnabb laddning
  • Adaptiv snabbladdning
Godkänd Samsung-laddare med kabel

Godkända Samsung-plattor för trådlös snabbladdning

bild på trådlös snabbladdningsplatta

Notera:

• Fläkten inuti laddaren kan orsaka oljud vid trådlös snabbladdning.
  • Om enheten blir varm eller rumstemperaturen stiger, saktas laddningshastigheten ned automatiskt. Detta är en normal användarfunktion som förebygger skada på enheten.
  • För att öka laddningshastigheten bör enheten eller dess skärm stängas av.
  • Tillgängligheten av den supersnabba laddningsfunktionen kan variera beroende på enhetsmodeller.

Notera: Enhetens skärmbilder och meny kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.