Vad är Flex mode för Galaxy Z Flip4 och Galaxy Z Fold4?

En av de viktigaste fördelarna med Samsungs flip-smartphones är att de ger dig möjligheten att arbeta i flerskärmsläge, så att du kan täcka alla dina behov med en enda enhet. För att ta reda på mer om den här funktionen, läs nedan.

Vy över Flex mode på en Galaxy Z Fold4.

Om du aktiverar Flex mode när din telefon är hopfälld och i upprätt läge visas appen du använder högst upp på skärmen. En panel med ytterligare kontroller visas längst ned på skärmen.

Observera: Vissa appar har sin egen anpassade layout när de är i Flex mode. I dessa fall visas inte panelen för Flex mode.

Om du vill ställa in Flex mode på din hopfällbara enhet, följ följande steg:

Vy över inställningsskärmen med ett tryck på “Avancerade funktioner”. Vy över inställningsskärmen med ett tryck på “Avancerade funktioner”.

Steg 1. På menyn Inställningar trycker du på “Avancerade funktioner”.

Vy över skärmen “Avancerade funktioner” med ett tryck på “Labbar”. Vy över skärmen “Avancerade funktioner” med ett tryck på “Labbar”.

Steg 2. Välj alternativet “Labbar”.

Vy över skärmen “Labbar” med alternativet “Flexlägespanel” markerat. Vy över skärmen “Labbar” med alternativet “Flexlägespanel” markerat.

Steg 3. Tryck på “Flexlägespanel”.

Vy av skärmen “Flexlägespanel” där du kan välja vilka appar som ska aktivera Flex mode. Vy av skärmen “Flexlägespanel” där du kan välja vilka appar som ska aktivera Flex mode.

Steg 4. På den här skärmen väljer du vilka appar som ska aktivera Flexlägespanel genom att trycka på växlingsknappen.

Vy över Samsung Notes-skärmen med Flex mode aktiverat. Appens huvudskärm är på den övre skärmen och pekplattan i Flex mode finns på den nedre skärmen. Vy över Samsung Notes-skärmen med Flex mode aktiverat. Appens huvudskärm är på den övre skärmen och pekplattan i Flex mode finns på den nedre skärmen.

Steg 5. Öppna appen du vill använda, lägg den i hopfällt läge och njut av Flex-läge, där den valda appen visas på den övre skärmen och Flex-lägets pekplatta visas på den nedre skärmen.

På den nedre skärmen kan du hitta följande ikoner:

• Aviseringspanelen nere.
  • Skärmdump.
  • Ljusstyrka.
  • Volymkontroll.
  • Styrplatta på/av.

Du kan utföra dessa åtgärder på din pekplatta:

• 1 fingerklickning.
  • Öppna menyn med två fingrar (högerklicka).
  • Rulla upp och ner med två fingrar, vänster och höger genom att svepa med två fingrar.
  • Zooma in/ut när du trycker med två fingrar.