Hur flyttar du från en iOS-telefon till en Samsung

Smart Switch tillåter dig att smidigt överföra allt innehåll från din tidigare iOS-telefon till en Samsung Galaxy-telefon. Du kan också skapa en säkerhetskopia av din iOS-enhet och synkronisera data med Smart Switch för Mac eller PC.

Innan du börjar, se till att din mobilenhet och dess appar har de senaste uppdateringarna. För att uppdatera, följ dessa steg:

Steg 1. Gå till Inställningar > Programvaruuppdatering.

Steg 2. Välj Hämta och installera

Steg 3. Följ anvisningarna på skärmen.

Överför innehåll trådlöst på din iOS-telefon

När du är redo är det enkelt att överföra allt innehåll från iCloud till din nya telefon. Kom ihåg att du måste synkronisera din iOS-enhets data till iCloud innan börjar överföringen.

Steg 1. Starta Smart Switch på din nya Galaxy telefon.

Steg 2. Om det är första gången du använder Smart Switch måste du trycka på Godkänn och sedan på Tillåt för att acceptera appens behörighter.

Steg 3. Tryck sedan Ta emot data. Välj iPhone/iPad, och tryck sedan på Hämta data från iCloud istället, längst ner på skärmen.

Steg 4. Fyll i din Apple ID och lösenord och välj sedan Logga in på iCloud.

Steg 5. Ange verifieringskoden och tryck sedan på OK. Välj den information du vill överföra och tryck på Importera.

Följande data kan överföras från iCloud:

• Personligt innehåll: Kontakter, Kalender och Anteckningar.
  • App data: Foton, Videos (Endast DRM-fritt innehåll) och Dokument.
  • Inställningar m.m.: Wi-Fi- inställningar och Alarm.

Obs:

• För att se till att allt ditt senaste innehåll är redo för överföring måste du först synkronisera din iOS-telefon med iCloud.
  • På din iOS-telefon går du till Inställningar och trycker sedan på ditt Apple-ID. Tryck på iCloud och välj sedan den information som ska synkroniseras. Synkroniseringen sker automatiskt.

Du kan också använda en USB-kabel för att överföra innehåll mellan din iOS-telefon och din nya Galaxy-telefon.

Du kommer behöva både iOS-kabeln som följde med din iOS-telefon och en Micro-USB- till USB-adapter (OTG-kabel). Se också till att båda telefonerna är laddade i förväg eftersom du inte kan ladda dem under överföringen.

Steg 1. Starta Smart Switch på din nya Galaxy telefon och välj sedan Ta emot data.

Steg 2. Tryck iPhone/iPad. Koppla ihop båda telefonerna genom iOS Lightening kabel och USB-OTG adaptern som kommer med din Galaxy telefon.

Steg 3. Tryck Lita på på din iOS telefon. Välj Nästa på din Galaxy telefon. Välj informationen du vill överföra, och tryck sedan Överföra.

Steg 4. Välj den app du vill ladda ner från Google Play Store och tryck Installera.

Steg 5. När du är klar, välj Nästa på den nya telefonen för att slutföra installationen.

Följande data kan överföras med en USB kabel:

• Personligt innehåll: Kontakter, Kalender, Anteckningar och Bokmärken.
  • App data: Foton, Musik (Endast DRM-fritt innehåll),Videor (Endast DRM-fritt innehåll), Dokument, appar och röstmeddelanden.
  • Inställningar m.m.: Bakrunds bild/Låsskärm, hemlayout, Wi-Fi och larm/klocka.

Obs: USB-OTG-adaptern ingår i paketet med Galaxy S10+, S10, S10e, Note10+, Note10+ 5G och Z Flip.

Du bör även överväga att säkerhetskopiera innehållet från din iOS-telefon till en PC eller Mac.

Step 1. Ladda ner och installera iTunes på din PC. Öppna iTunes.

Step 2. Koppla din iOS telefon till din dator med en USB kabel.

Step 3. Tryck på iPhone ikonen och gå sedan till Säkerhetskopiera och återställ manuellt och tryck sedan på Återställ nu.

Step 4. iTunes kommer automatiskt börja säkerhetskopiera din information.

Du bör även överväga att säkerhetskopiera innehållet från din iOS-telefon till en Mac.

Step 1. Öppna Finder.

Step 2. Koppla din iOS telefon till din dator med en USB kabel.

Step 3. Leta upp din iPhone på Finders vänstra sidofält och markera den.

Step 4. Gå till Säkerhetskopiera och välj Säkerhetskopiera nu.

Step 5. Finder kommer automatiskt börja säkerhetskopiera din information.

Du bör ha iPhone-backupdata från iTunes eller Finder i Windows eller Mac.

Steg 1. Koppla din gamla telefon till datorn med en USB kabel och tryck sedan Tillåt på din telefon.

Steg 2. Öppna Smart Switch på din dator och tryck Återställ.

Steg 3. Välj Data som ska säkerhetskopieras och ändra säkerhetskopiering från iTunes backup data.

Steg 4. Välj den information du vill ska återställas och klicka sedan på OK.

Steg 5. Tryck Återställ Nu och Smart Switch kommer automatiskt säkerhetsställa din iPhone information på din Galaxy enhet.

Obs: Tillgängliga inställningar och enhetsbilder kan variera, beroende på enhet, internetleverantör, modell och programvaruversion.

Om du upplever svårigheter med din Samsung mobil, surfplatta, eller andra bärbara mobila apparater, kan du få svar på Samsung members-appen.

Detta hjälper oss att veta vad som händer. Informationen som ges är anonym och sparas endast under utredningen. Ta reda på mer om hur man skickar en felrapport i 'Hur du använder Samsung Members-appen'