Vad är Hemlig mapp och hur kan jag använda den?

Vi vet hur viktigt det är för dig att kunna förvara dina foton, videor, filer, appar och data som du anser vara privata på en säker plats. Hemlig mapp är därför ett av de mest användbara verktygen på din Galaxy-enhet och där du kan spara allt du vill med maximal säkerhet. Läs nedan för mer information om det.

Exempelvy av en skärm med ikonen för Hemlig mapp i förgrunden.

Säkerheten för ditt innehåll är avgörande, vilket är anledningen till att Hemlig mapp har den högsta säkerhetsnivån. Dina mappar skyddas av Samsung Knox för att säkerställa att all din information skyddas mot skadliga attacker. För att se till att dina data förblir så säkra som möjligt kan du även skydda Hemlig mapp med ett lösenord eller ett biometriskt lås.

Gör så här om du vill skapa en egen Hemlig mapp:

Bild av skärmen ”Inställningar” med alternativet ”Biometrik och säkerhet” markerat. Bild av skärmen ”Inställningar” med alternativet ”Biometrik och säkerhet” markerat.

Steg 1. Gå till Inställningar och tryck på ”Biometrik och säkerhet”.

Bild av skärmen ”Biometrik och säkerhet” med alternativet ”Hemlig mapp” markerat. Bild av skärmen ”Biometrik och säkerhet” med alternativet ”Hemlig mapp” markerat.

Steg 2. Tryck på ”Hemlig mapp”.

Bild av skärmen ”Välkommen till Hemlig mapp” med alternativet ”Fortsätt” markerat. Bild av skärmen ”Välkommen till Hemlig mapp” med alternativet ”Fortsätt” markerat.

Steg 3. Logga in på ditt Samsung-konto eller skapa ett. Läs villkoren och tryck på ”Fortsätt”.

Bild av skärmen ”Behörigheter för Hemlig mapp” med alternativet ”Fortsätt” markerat. Bild av skärmen ”Behörigheter för Hemlig mapp” med alternativet ”Fortsätt” markerat.

Steg 4. Läs alla behörigheter som Hemlig mapp kräver. Om du godkänner trycker du på ”Fortsätt”.

Bild av skärmen ”Låstypen Hemlig mapp” med alternativet ”Mönster” markerat. Bild av skärmen ”Låstypen Hemlig mapp” med alternativet ”Mönster” markerat.

Steg 5. Välj den låstyp som du vill använda och tryck på den. Du kan välja mellan ”Mönster", ”PIN” eller ”Lösenord”. Du kan även aktivera alternativet ”Fingeravtryck”.

Visa skärmen ”Ställ in mönster för Hemlig mapp” med alternativet ”Fortsätt” markerat. Visa skärmen ”Ställ in mönster för Hemlig mapp” med alternativet ”Fortsätt” markerat.

Steg 6. Ange önskat mönster och tryck på ”Fortsätt”. Gör denna process två gånger.

Bild av appskärmen med ikonen ”Hemlig mapp” markerad. Bild av appskärmen med ikonen ”Hemlig mapp” markerad.

Steg 7. En genväg till ”Hemlig mapp” kommer att läggas till på appskärmen.

Gör så här för att lägga till filer i Hemlig mapp:

1 Öppna Hemlig mapp och tryck på ikonen för fler alternativ.
2 Tryck på ”Lägg till filer”.
3 Välj den typ av fil du vill lägga till i Hemlig mapp och tryck på den.
4 Välj fil och tryck på ”Klar”.
5 En popup-meny öppnas på skärmen Hemlig mapp och ger dig möjligheten att ”Avbryta", ”Kopiera” eller ”Flytta”. Välj önskat alternativ och tryck på det.
6 Du kan komma åt dina filer genom att trycka på ”Mina filer”.

Gör så här för att lägga till appar i Hemlig mapp:

1 Öppna Hemlig mapp och tryck på plusikonen.
2 Tryck på den app som du vill lägga till och tryck sedan på ”Lägg till”.
3 Appen kommer att visas i Hemlig mapp.

Ja, du kan dölja Hemlig mapp så att den inte visas på appskärmen eller hemskärmen. Hemlig mapp kommer att vara dold och placeras i aviseringspanelen.

Utför de nästa stegen på din enhet:

Bild av skärmen för enhetsinställningar med alternativet ”Biometrik och säkerhet” markerat. Bild av skärmen för enhetsinställningar med alternativet ”Biometrik och säkerhet” markerat.

Steg 1. Gå till enhetsinställningarna och tryck på ”Biometrik och säkerhet”.

Bild av skärmen ”Biometrik och säkerhet” med alternativet ”Hemlig mapp” markerat. Bild av skärmen ”Biometrik och säkerhet” med alternativet ”Hemlig mapp” markerat.

Steg 2. Tryck på ”Hemlig mapp” och ange din låstyp.

Bild av skärmen ”Hemlig mapp” med växlingsknappen ”Lägg till Hemlig mapp på appskärmen” markerad. Bild av skärmen ”Hemlig mapp” med växlingsknappen ”Lägg till Hemlig mapp på appskärmen” markerad.

Steg 3. Stäng av växlingsknappen bredvid ”Lägg till Hemlig mapp på appskärmen”.

Du kan även dölja och visa Hemlig mapp från meddelandepanelen genom att utföra de följande stegen:

Hemskärmen på en Galaxy S22 med en svepande nedåtrörelse från ovansidan av skärmen. Hemskärmen på en Galaxy S22 med en svepande nedåtrörelse från ovansidan av skärmen.

Steg 1. På hemskärmen sveper du nedåt två gånger för att öppna aviseringspanelen.

Bild av aviseringspanelen med alternativet ”Hemlig mapp” markerat. Bild av aviseringspanelen med alternativet ”Hemlig mapp” markerat.

Steg 2. Tryck på ”Hemlig mapp”.

När ikonen Hemlig mapp är avstängd kommer Hemlig mapp att vara dold. När ikonen är aktiverad visas Hemlig mapp på appskärmen.

Gör så här om du vill ta bort Hemlig mapp från din Galaxy-enhet:

Öppna Hemlig mapp → Klicka på ikonen för fler alternativ → Inställningar → Fler inställningar → Avinstallera → Välj om du vill flytta mediefiler från Hemlig mapp → Avinstallera.