Navigera på din Galaxy-telefon och Galaxy-surfplatta med hjälp av Multikontroll

Multikontrollfunktionen gör att du kan ansluta din Galaxy-surfplatta till Galaxy-telefonen när du multitaskar. Du kan navigera och styra både telefonen och surfplattan med hjälp av en Bluetooth-mus och -tangentbord, samt smidigt föra över data och bilder mellan enheterna.

Samsung Galaxy multikontrollläge

Obs! En del funktioner kanske inte är tillgängliga när du använder vissa enhetsmodeller och appar.

Krav för multikontroll

Granska följande krav innan du använder Multikontroll med dina Galaxy-enheter:

• Multikontroll är endast tillgängligt på Galaxy-surfplattor (One UI 5.1 och senare) och Galaxy-telefoner (One UI 5.1 och senare).
  • Multikontrollinställningen måste vara aktiverad på båda enheterna. Även om detta är aktiverat som standard när du loggar in på ditt Samsung-konto kan du kontrollera det genom att navigera till Inställningar > Anslutna enheter > Multilkontroll.
  • Bluetooth måste vara aktiverat på båda enheterna.
  • Båda enheterna måste vara inloggade på samma Samsung-konto och anslutna till samma Wi-Fi-nätverk. (5 GHz Wi-Fi rekommenderas.)
  • Ett Bluetooth-tangentbord eller en Bluetooth-mus måste vara ansluten till surfplattan.

Ställ in och använd Multikontroll

Multikontroll låter dig använda ett Bluetooth-tangentbord och mus för att navigera på din Galaxy-telefon och Galaxy-surfplatta. Du kan öppna appar, skriva meddelanden, skicka e-post och förbereda dokument som om du använde en dator, eller till och med dra och släppa videor, foton och andra filer från en enhet till en annan. Se till att ett Bluetooth-tangentbord eller mus är anslutet till din Galaxy-surfplatta innan du börjar.

Samsung Galaxy multikontroll steg 1 Samsung Galaxy multikontroll steg 1

Steg 1. På surfplattan går du till Inställningar > Anslutna enheter > Multikontroll.

Obs! Om funktionen inte redan är aktiverad som standard, trycker du på knappen för att aktivera den.

Samsung Galaxy multikontroll steg 2 Samsung Galaxy multikontroll steg 2

Steg 2. Tryck på Anslut telefonen.

Samsung Galaxy multikontroll steg 3 Samsung Galaxy multikontroll steg 3

Steg 3. Välj din telefon i listan över telefoner i närheten.

Samsung Galaxy multikontroll steg 4 Samsung Galaxy multikontroll steg 4

Steg 4. Telefonen och surfplattan kommer att vara anslutna. Tryck på Telefonplats för att ändra ordningen på skärmarna.

Samsung Galaxy multikontroll steg 5 Samsung Galaxy multikontroll steg 5

Steg 5. Välj hur du vill ordna enheterna.

Samsung Galaxy multikontroll steg 6 Samsung Galaxy multikontroll steg 6

Steg 6. Nu kan du använda Bluetooth-mus och -tangentbord för att kopiera och klistra in text samt dra och släppa bilder från en enhet till en annan.