Hur säkerhetskopierar jag automatiskt data på min Galaxy-enhet?

Att säkerhetskopiera data från din smartphone ger ytterligare säkerhet om det otänkbara skulle hända. Du kan även ställa in så att din smartphone säkerhetskopierar automatiskt, vilket garanterar att dina data är trygga dygnet runt. Läs mer om hur lätt det är att säkerhetskopiera dina data med Samsung Cloud.

Innan du provar de rekommenderade lösningarna nedan ska du kontrollera att din enhets programvara och de relaterade apparna är uppdaterade till den senaste versionen. Uppdatera din mobila enhets programvara i följande ordning.

Steg 1. Gå till Inställningar > Programvaruuppdatering.

Steg 2. Tryck på Hämta och installera

Steg 3. Följ instruktionerna på skärmen.

Data som kan säkerhetskopieras automatiskt med Samsung Cloud

Samsung Cloud hjälper dig att lagra data som du vill hålla i säkert förvar. Du kan säkerhetskopiera data såsom:

• Kalender, kontakter, telefon, klocka: Alarm, hemskärm, appar, inställningar, meddelanden, musik, röstinspelningar, dokument

Hur du säkerhetskopierar data automatiskt

Funktionen ”Automatisk säkerhetskopiering” säkerhetskopierar automatiskt dina data en gång om dagen. Men för att detta ska kunna fungera måste din telefon vara laddad, ansluten till Wi-Fi och skärmen måste vara avstängd i minst en timme.

Steg 1. Gå till Inställningar > Konton och säkerhetskopiering.

Steg 2. Tryck på Samsung Cloud.

Gå till Samsung Cloud

Steg 3. Tryck på Fler alternativ (tre vertikala prickar) > Inställningar.

Steg 4. Tryck på Inställningar för synkronisering och automatisk säkerhetskopiering > Automatisk säkerhetskopiering.

Steg 5. Välj vad du vill säkerhetskopiera automatiskt till Samsung Cloud.

Hur du säkerhetskopierar automatiskt

Du kan hantera dina data genom att säkerhetskopiera telefonen, återställa data eller radera säkerhetskopierade data i Samsung Cloud.

Hur du hanterar Samsung Cloud
  • Synkroniserade appar: Hantera synkroniserade data för parkopplade enheter, tillbehör, kontakter och påminnelser.
  • Säkerhetskopiera telefonen: Kontrollera listan med tillgängliga säkerhetskopierade data som ska hållas trygga och säkra.
  • Återställ data: Välj den enhet och de data du vill återställa.
  • Radera säkerhetskopiering: Radera dina säkerhetskopierade data.

Notera att det finns vissa innehållstyper eller statusar som inte kan säkerhetskopieras eller återställas, t.ex. bifogade filer i chattar.

Vad du inte kan säkerhetskopiera eller återställa

Galaxy-serien med Android 10 eller senare stödjer OneDrive-integration, vilket gör det möjligt för användare att synkronisera foton och videor direkt från Gallery-appen till OneDrive. Om du uppfyller enhetens villkor kan du gå till Galaxy-inställningarna och ansluta ditt OneDrive-konto för att använda det som din säkerhetskopieringslösning. Dessutom kan alla befintliga foton och videor på Samsung Cloud överföras till OneDrive.

Steg 1. Gå till Gallery > tryck på Fler alternativ (tre vertikala prickar).

Steg 2. Gå till Inställningar > tryck på Cloud-synkronisering.

Hur du hanterar Samsung Cloud

Steg 3. Anslut ditt OneDrive-konto och följ instruktionerna på skärmen.

Notera: Enhetens skärmbilder och meny kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.

Om din Samsung-mobil, -surfplatta eller -tillbehör uppvisar ett ovanligt beteende, kan du skicka en felrapport eller ställa dina frågor till oss i Samsung Members-appen.

Detta gör att vi kan titta närmare på vad det är som pågår. Alla data är anonymiserade och lagras endast under den tid utredningen pågår. Läs mer om hur du skickar en felrapport i Hur du använder Samsung Members-appen.