Hur kan jag återställa ett raderat foto?

Det är jättetråkigt att förlora värdefulla bilder. Om du råkar förlora dem finns det ett sätt att återställa raderade foton. Ta dessutom reda på hur du överför, lagrar och hanterar foton i förväg.

Innan du börjar, se till att din mobilenhet och dess appar har de senaste uppdateringarna. För att uppdatera, följ dessa:

Steg 1. Gå till Inställningar> Programvaruuppdatering.

Steg 2. Tryck på Hämta och installera

Steg 3. Följ anvisningarna på skärmen.

Alternativ 1. Genom att använda Galleri-appen.

Kontrollera papperskorgen

Förvara raderade bilder och videor i papperskorgen i 30 dagar innan de raderas för alltid.

Steg 1.
Öppna Galleri-appen > tryck Meny.

Steg 2. Gå till Papperskorg > välj Redigera.

Steg 3. Välj de foton du vill återställa > tryck Återställ.

Aktivera Papperskorgen

För att använda Papperskorgen, bör du ha aktiverat papperskorgen innan du raderar foton.

Steg 1. Öppna Galleri-appen > tryck Meny.

Steg 2. Välj Inställningar >Aktivera Papperkorgen.

Alternativ 2. Genom att använda Google Foto-appen

Kontrollera papperskorgen

Förvara raderade bilder och videor i papperskorgen i 60 dagar innan de raderas för alltid.

Steg 1. Öppna Google Foto-appen > tryck Bibliotek.

Steg 2. Välj Papperskorg > tryck Valt.

Steg 3. Välj de foton du vill återställa > tryck Återställ.

Steg 4. Tryck på popup-fönstret för att återställa objekt.

Kontrollera konto

Vissa foton kan verka vara försvunna, men har att göra med att du är inne på ett annat konto. Kontrollera ditt inloggade konto. Är det kontot du säkerhetskopierade dina foton till? Om inte, logga ut och logga sedan in på rätt konto.

Alternativ 3. Samsung cloud

Synkronisering av gallerier med Samsung Cloud har bytts ut till MS OneDrive för bekvämlighetens skull. Regelbundna säkerhetskopior krävs för att förhindra oönskade dataförluster, inklusive foton och videor. Du kan också hitta mer information på  ‘Hur säkerhetskopierar jag automatiskt data på min Galaxy-enhet?’.

Steg 1. Gå in på Galleri > tryck Flera alternativ (tre vertikala prickar) > Inställningar.

Steg 2. Välj Synkronisera med molnetKoppla ditt Samsung- eller Microsoft konto.

Steg 3. Följ anvisningarna på skärmen tills synkroniseringen startar.

Obs: Tillgängliga inställningar och enhetsbilder kan variera, beroende på enhet, internetleverantör, modell och programvaruversion.

Om du upplever svårigheter med din Samsung mobil, surfplatta, eller andra bärbara mobila apparater, kan du få svar på Samsung members-appen.

Detta hjälper oss att veta vad som händer. Informationen som ges är anonym och sparas endast under utredningen. Ta reda på mer om hur man skickar en felrapport i 'Hur du använder Samsung Members-appen'