Hur du förbättrar närbilder med Galaxy S23

Galaxy S23 Ultra-modellen har en funktion för närbildsfokus som hjälper dig att lätt ta bättre närbilder.

Vy av en närbild.

Observera: Modeller som stödjer funktionen för närbildsfokus: S23 Ultra, S22 Ultra, S21 Ultra.

När kameralinsen är nära ett subjekt för att ta en närbild kommer närbildsfokus-funktionen att aktiveras, kameralinsen byter till en ultrabred vinkel som är optimerad för närbilder. När detta händer kan det verka som att platsen för fotomålet (subjektet) har ändrats eller flyttats på kamerans skärm.

Om du inte vill använda funktionen för närbildsfokus kan du avaktivera den.

Hur du aktiverar eller avaktiverar funktionen för närbildsfokus

Du kan aktivera eller avaktivera funktionen genom att välja ikonen för närbildsfokus på kameraskärmen.

Vy av funktionen av närbildsfokus aktiverat. Vy av funktionen av närbildsfokus aktiverat.

Steg 1. Öppna kameraappen och tryck på ikonen för närbildsfokus, när den lyser gult är den aktiverad.

Vy av närbildsfokus avaktiverad. Vy av närbildsfokus avaktiverad.

Steg 2. Tryck på den igen för att avaktivera.

Expertsupport – certifierad av Samsung

Expertsupport – certifierad av Samsung