Frågor om ONE UI 4.0

ONE UI 4.0 erbjuder en mängd innovativa förändringar på din Samsung Galaxy-telefon. Har du frågor om det uppdaterade gränssnittet? Följ guiden nedan för att få en bekvämare och trevligare användarupplevelse.

Innan du testar rekommendationerna nedan, se till att enhetens programvara och relaterade appar är uppdaterade till den senaste versionen. För att uppdatera din mobila enhets programvara, följ de här stegen:

Steg 1. Gå till Inställningar > Programuppdatering.

Steg 2. Klicka på Ladda ner och installera.

Steg 3. Följ instruktionerna på skärmen.

Nya integritetsfunktioner i ONE UI 4.0
Uppdaterat användargränssnitt i ONE UI 4.0

Vanliga frågor om ONE UI 4.0

S. Vissa av menyerna för Aviseringar har ändrats för användarens bekvämlighet. Befintliga Förgrundssynkroniseringar, Allmänna aviseringar och Nya meddelanden kan ställas in via Aviseringskategorier.

Inställningar > Aviseringar Inställningar > Aviseringar

Steg 1. Gå till Inställningar och välj Aviseringar.

Tryck på Aviseringskategorier under menyn Meddelanden Tryck på Aviseringskategorier under menyn Meddelanden

Steg 2. Gå till Meddelanden och tryck på Aviseringskategorier.

Ställ in önskad aviseringskategori Ställ in önskad aviseringskategori

Steg 3. Ställ in efter behov.

S. Den här ikonen visas under ett samtal och telefonappen beviljas mikrofonåtkomst. Den gröna ikonen är inte en funktion som kan interageras med.

En grön ikon visas under ett samtal när mikrofonåtkomst är beviljad

Du kan återställa åtkomsten genom att gå till Inställningar, Privat och ställ in behörigheter efter behov.

Ställ in behörigheter efter behov från inställningarna Privat
Aktivera popup-fönster för mikrofonåtkomst under ett samtal

S. Från och med operativsystemet Android 12 kan användare slå på eller stänga av dessa funktioner för att skydda sin integritet. Börja på Inställningar, gå till Privat och ställ in behörigheter efter behov.

Ställ in behörigheter efter behov från inställningarna Privat

S. Om du inaktiverar Always On Display i inställningarna Aviseringar under menyn Låsskärm eller inaktiverar funktionen Visa på Always On Display, visas inte aviseringar på Always On Display. Följ guiden nedan för att aktivera funktionen.

Inställningar > Låsskärm Inställningar > Låsskärm

Steg 1. Gå till Inställningar och välj Låsskärm.

Välj Aviseringsinställningar för låsskärm Välj Aviseringsinställningar för låsskärm

Steg 2. Välj Aviseringar.

Aktivera aviseringar i inställningarna för Always On Display Aktivera aviseringar i inställningarna för Always On Display

Steg 3. Aktivera Aviseringar och Always On Display.

S. Från och med operativsystemet Android 12 är behörigheterna uppdelade i Plats och Exakt plats. Följ instruktionerna nedan för att aktivera Plats eller Exakt plats.

Inställningar > Appar Inställningar > Appar

Steg 1. Gå till Inställningar och välj Appar.

Välj Appbehörigheter Välj Appbehörigheter

Steg 2. Välj appen du vill ändra till och tryck på Behörigheter.

Aktivera Använd exakt plats Aktivera Använd exakt plats

Steg 3. Aktivera Använd exakt plats.

Obs: Skärmdumpar från enheter och menyer kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.

Så här använder du Samsung Members app

Om du har några problem med din Samsung-mobil, surfplatta eller annan bärbar enhet, kan du skicka en fråga till oss genom Samsung Members-appen. Lär dig mer om att rapportera ett fel.