Användbara ljudinställningar på Galaxy-telefonen inklusive separat appljud

Det finns många användbara ljudinställningar på Galaxy-enheten. Du kan justera och tillämpa funktioner som är perfekta för dig. Du kan också spela upp flera Bluetooth-enheter eller flera appar samtidigt.

Innan du prövar rekommendationerna nedan ska du kontrollera att din enhets programvara och de relaterade apparna är uppdaterade till den senaste versionen. Kontrollera följande steg för hur du uppdaterar din mobila enhets programvara.

Steg 1. Gå till Inställningar > Programvaruuppdatering.

Steg 2. Tryck på Hämta och installera.

Steg 3. Följ instruktionerna på skärmen.

Hur separat appljud används

Ställ in enheten för uppspelning av ljudet från media från en specifik app på ansluten Bluetooth-högtalare eller -headset. Du kan t.ex. lyssna på navigeringsappen via din enhets högtalare samtidigt som du lyssnar på uppspelning från musikappen via Bluetooth-högtalaren i bilen.

Steg 1. Öppna Inställningar.

Steg 2. Välj Ljud och vibration.

Separat appljud

Steg 3. Välj Separat appljud.

Steg 4. Tryck på reglaget för att slå på.

Separat appljud

Steg 5. Tryck på Välj.

Steg 6. Välj multimediaappen från vilken du vill höra ljudet spelas upp på en annan enhet. Tryck sedan på Tillbaka.

Separat appljud

Steg 7. Välj den Ljudenhet som du vill använda för denna app. Bluetooth-enheter visas endast om de är anslutna. Tryck sedan på Tillbaka.

Separat appljud

Obs! Separat appljud fungerar endast när den ljudenhet som valts skiljer sig från din enhets primära ljudutmatningsenhet.

Anpassa ljudet genom att ställa in enhetens ljudkvalitet och effekter.

Steg 1. Öppna Inställningar.

Steg 2. Välj Ljud och vibration.

Inställningar av ljudkvalitet och effekter

Steg 3. Välj Ljudkvalitet och effekter.

Inställningar av ljudkvalitet och effekter
  • Dolby Atmos: Välj ett surroundljudläge som är optimalt för olika ljudtyper såsom filmer, musik och röster. Med Dolby Atmos kan du uppleva rörliga ljud som flyter runt dig.

Steg 1. Välj Dolby Atmos.

Steg 2. Tryck på reglaget för att slå på och välj önskat alternativ.

Inställningar av ljudkvalitet och effekter
  • Dolby Atmos för spel: Upplev det optimala Dolby Atmos-ljudet för spel när du spelar. Tryck på reglaget för att slå på alternativet.
Inställningar av ljudkvalitet och effekter
  • Equalizer: Välj ett alternativ för en specifik musikgenre och upplev det optimala ljudet.

Steg 1. Välj Equalizer.

Steg 2. Välj önskat alternativ och justera frekvensen.

Inställningar av ljudkvalitet och effekter
  • UHQ-uppskalning: Förbättra ljudupplösningen för musik och video när trådbundna hörlurar används. Tryck på reglaget för att slå på när trådbundna hörlurar är anslutna.
Inställningar av ljudkvalitet och effekter
  • Adapt sound: Hitta det ljud som passar dig bäst och använd det för samtal, musik och video.

Steg 1. Välj Adapt sound.

Steg 2. Tryck vid behov på Tillåt och välj sedan din åldersgrupp.

Inställningar av ljudkvalitet och effekter

Steg 3. Tryck på kugghjulsikonen och följ sedan instruktionerna på skärmen för att höra de olika alternativen.

Inställningar av ljudkvalitet och effekter

Du kan också skapa en ljudprofil baserat på din egen hörselförmåga.

Steg 1. Tryck på Anpassa ljudet och tryck sedan på Starta.

Steg 2. Följ instruktionerna på skärmen för att göra ett hörseltest och skapa din egen ljudprofil.

Inställningar av ljudkvalitet och effekter

Du kan ansluta flera Bluetooth-enheter till din mobila enhet. Du kan till och med lyssna på två olika headsets samtidigt med Dual audio.

Steg 1. Svep nedåt på skärmen för åtkomst av Snabbpanelen och tryck på Media.

Steg 2. Om fler än en Bluetooth-ljudenhet är anslutna kommer en ring att visas intill var och en. Genom att avmarkera enheterna kan du spela samma media på flera enheter samtidigt och enkelt justera volymen.

Dual audio

Obs!

• På grund av maskinvarubegränsningar är vissa funktioner endast tillgängliga för vissa modeller. Kontrollera din enhets inställningar för att se om funktionen är tillgänglig eller inte.
  • Enhetens skärmbilder och meny kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.

Om din Samsung-mobil, -surfplatta eller -tillbehör uppvisar ett ovanligt beteende, kan du ställa dina frågor till oss i Samsung Members-appen.

Detta gör att vi kan titta närmare på vad det är som pågår. Alla data är anonymiserade och lagras endast under den tid utredningen pågår. Läs mer om hur du skickar en felrapport i ”Hur du använder Samsung Members-appen”.