Så här återställer du fabriksinställningarna på din Samsung Galaxy-enhet
Om du återställer telefonen till fabriksinställningarna återställs dess standardinställningar och alla personliga data som lagras på enheten raderas. Innan du börjar bör du säkerhetskopiera alla viktiga data, inklusive dina foton, videor och dokument.
Observera: Menynamn, inställningar och skärmlayouter kan variera beroende på modell och programvaruversion.
En återställning av fabriksdata återställer telefonen till fabriksinställningarna och tar bort alla personliga data. Följ stegen nedan för att utföra en återställning av fabriksdata.
Observera: Om ett Samsung-konto är inloggat på enheten måste du ange lösenordet för Samsung-kontot för att slutföra återställningsprocessen.
Vad är Google FRP?
Google Factory Reset Protection (FRP) är en säkerhetsfunktion som är utformad för att skydda din enhet om den tappas bort eller stjäls.
När ett Google-konto har registrerats på en enhet kan FRP kräva kontoverifiering efter en fabriksåterställning innan enheten kan användas igen.
Den här funktionen ingår på Android-enheter med Android 5.1 (Lollipop) och senare som en del av Googles säkerhetspolicy.
När aktiveras FRP?
FRP aktiveras när enheten återställs med andra metoder än alternativet Återställ fabriksdata i Inställningar.
När enheten har startat om kan du behöva verifiera det Google-konto som tidigare var registrerat på enheten innan konfigureringen kan fortsätta.
På enheter som kör Android 9 och senare kan du även kanske verifiera ägarskapet med hjälp av den tidigare konfigurerade skärmlåsmetoden, till exempel ett mönster, en PIN-kod eller ett lösenord.
Observera: Om du inte kommer ihåg lösenordet till ditt Google-konto eller inte kan slutföra verifieringen av Google-kontot efter en återställning, besöker du ett Samsung-servicecenter för att få hjälp.
Tack för din feedback
Vänligen svara på alla frågor.