Hur man uppdaterar väder-widgeten i Samsung Galaxy automatiskt via rörelse

Väderfunktionen i Galaxy har uppdaterats i Android 13 OS (One UI5). Denna uppdatering innehåller en funktion för att automatiskt uppdatera din väderinformation när rörelse upptäcks.

Vy med Samsung Galaxy-enhet med väderinspirerad bakgrund och väder-widget.

Så aktiverar du automatisk uppdatering

Vy med widgeten Väder på startskärmen, vald. Vy med widgeten Väder på startskärmen, vald.

Steg 1. Kontrollera väder-widgeten på startskärmen. Om den runda knappen för att uppdatera data är synlig trycker du på Väder-widgeten. När funktionen Automatisk uppdatering är avaktiverad har väder-widgeten en uppdateringsikon. Den används för att uppdatera väderinformationen manuellt. Om denna ikon inte visas är Automatisk uppdatering aktiverad.

Vy med Väder-widgetens meny där menyikonen är markerad. Vy med Väder-widgetens meny där menyikonen är markerad.

Steg 2. Tryck på menyikonen.

Vy med Väder-widgetens inställningar där inställningsikonen är markerad. Vy med Väder-widgetens inställningar där inställningsikonen är markerad.

Steg 3. Tryck på Inställningar.

Vy med inställningarna för Väder med reglaget för Aktivera automatisk uppdatering på språng. Vy med inställningarna för Väder med reglaget för Aktivera automatisk uppdatering på språng.

Steg 4. Tryck för att aktivera ”Uppdatera automatiskt när du är på väg”.

Vy med uppdaterad Väder-widget på startskärmen utan manuell uppdateringsikon. Vy med uppdaterad Väder-widget på startskärmen utan manuell uppdateringsikon.

Steg 5. Den manuella uppdateringsikonen kommer inte längre att synas när Automatisk uppdatering har aktiverats. Din väder-widget kommer nu att uppdateras automatiskt när rörelse upptäcks.