Vad är snabbladdningsfunktionen för Galaxy Z Flip4 och Galaxy Z Fold4?

Våra nyaste enheter levereras med ett antal funktioner och en av de mest spännande nyheterna är snabbladdningen. Samsung erbjuder nu supersnabb laddning så att du kan spendera mindre tid på att vänta och mer tid (och batteri) att vara produktiv.

Animerad gif av en batteriladdning.

Följ stegen nedan för att aktivera snabbladdning:

• På telefonens startskärm går du till: Inställningar -> Batteri och enhetsvård -> Batteri -> Fler batteriinställningar -> Snabbladdning.
Vy över skärmen ”Fler batteriinställningar” med alternativen ”Snabbladdning” och ”Snabb trådlös laddning” markerade.

Observera!

• Laddaren säljs separat. Laddningstider varierar beroende på inställningsmiljö, antalet bakgrundsappar som används samt laddnings-/urladdningsegenskaper (cykel som börjar med den ursprungliga snabbladdningen och gradvis saktar ner laddningen över tid).
  • Snabbladdning är beroende av att lämpliga kablar och adaptrar används. Samsung rekommenderar användning av äkta och Samsung-godkända tillbehör.

Galaxy Z Fold4 och Galaxy Z Flip4 använder One UI version 4.1.1 – så medan telefonen laddas kan du se små ändringar på skärmen som skiljer sig från tidigare modeller.

När laddningskabeln är ansluten till en enhet som använder One UI version 4.1:

Vy över en låsskärm med en snabbladdningssymbol vid 82 % batteri. Vy över en låsskärm med en snabbladdningssymbol vid 82 % batteri.

Meddelandet om batteriladdning kommer alltid att vara detsamma.

När laddningskabeln är ansluten till Galaxy Z Fold4 och Galaxy Z Flip4:
Vy över Galaxy Z Fold4 i snabbladdningsläge. Vy över Galaxy Z Fold4 i snabbladdningsläge.

Batteriladdningsmeddelande när snabbladdningsläget är aktiverat.

Vy över Galaxy Z Fold4 som visar en vanlig laddning. Vy över Galaxy Z Fold4 som visar en vanlig laddning.

Meddelande om batteriladdning några sekunder senare.

Snabbpanelen högst upp på skärmen visar även batteriets procentandel och laddningsskärmen.

När laddningskabeln är ansluten till en enhet som använder One UI version 4.1:

Vy över en snabbpanel med ett laddningsmeddelande. Vy över en snabbpanel med ett laddningsmeddelande.

Meddelandet om batteriladdning kommer alltid att vara detsamma.

När laddningskabeln är ansluten till Galaxy Z Fold4 och Galaxy Z Flip4:
Vy över snabbpanelen på en Galaxy Z Fold4 med 82 % batteri med en vanlig laddningssymbol. Vy över snabbpanelen på en Galaxy Z Fold4 med 82 % batteri med en vanlig laddningssymbol.

Batteriladdningsmeddelande när laddare är ansluten.

Vy över snabbpanelen på en Galaxy Z Fold4 med 82 % batteri med en snabbladdningssymbol. Vy över snabbpanelen på en Galaxy Z Fold4 med 82 % batteri med en snabbladdningssymbol.

Meddelande om batteriladdning några sekunder senare.

Om du vill kontrollera indikationen för höghastighetsladdning kan du kontrollera laddningsstatus via Enhetsvård och följande steg: Inställningar -> Batteri och enhetsvård -> Batteri.

Beroende på användning och miljö varierar laddningshastigheten i realtid och kan skilja sig från den faktiska laddningshastigheten. Eftersom det dessutom förekommer skillnader beroende på om lämpliga kablar och adaptrar används eller inte, så rekommenderar vi att du använder äkta Samsung-kablar och -tillbehör som uppfyller våra specifikationer.

Vy över skärmen Inställningar med alternativet ”Batteri och enhetsvård” markerat och skärmen ”Batteri” med alternativet ”Batteri” markerat. Vy över skärmen Inställningar med alternativet ”Batteri och enhetsvård” markerat och skärmen ”Batteri” med alternativet ”Batteri” markerat.

Snabbladdaranslutning: På sidan Inställningar trycker du på ”Batteri och enhetsvård” och sedan på ”Batteri”.

Vy över skärmen Inställningar med alternativet ”Batteri och enhetsvård” markerat och skärmen ”Batteri” med alternativet ”Batteri” markerat. Vy över skärmen Inställningar med alternativet ”Batteri och enhetsvård” markerat och skärmen ”Batteri” med alternativet ”Batteri” markerat.

Laddare ansluten: På sidan Inställningar trycker du på ”Batteri och enhetsvård” och sedan på ”Batteri”.