Hur du ansluter din Galaxy-smartphone till en bil med Android Auto

Med Android Auto behöver du aldrig ta händerna från ratten. Android Auto ger dig kontroll över din bils display genom att rekonstruera skärmen och placera all information du behöver framför dig. Dra nytta av allt den kan hjälpa dig med och få tips på hur du kan ansluta din bil och mobila enhet med Android Auto.

Innan du provar de rekommenderade lösningarna nedan ska du kontrollera att din enhets programvara och de relaterade apparna är uppdaterade till den senaste versionen. Uppdatera din mobila enhets programvara i följande ordning.

Steg 1. Gå till Inställningar > Programvaruuppdatering.

Steg 2. Tryck på Hämta och installera

Steg 3. Följ instruktionerna på skärmen.

Vad Android Auto kan göra

Anslut din telefon till bilens display. Android-appen kommer att visas direkt. Klicka för att se körinstruktioner eller SMS med röstkommandon. Du kan även ringa dina vänner utan att använda händerna. Android Auto gör att du kan fokusera på körningen och ha kul samtidigt. Anslut din telefon och sätt igång.

Vad du kan göra med Android Auto

• Navigera
  • Spela upp musik
  • Ringa telefonsamtal och skicka SMS
  • Använda Google-assistenten
Wat Android Auto kan doen

Hur du ansluter din Galaxy-telefon till en bil

Steg 1. Kontrollera din bil.

• Kontrollera om din bil eller stereo stödjer Android Auto.
  • Kontrollera att Android Auto är aktiverat i din bils inställningar. Hänvisa till bilens manual eller kontakta tillverkaren om du behöver ytterligare hjälp.
  • På vissa fordon lades Android Auto till som en uppdatering. Om din bil anges stödja funktionen, men Android Auto inte fungerar, ska du försöka uppdatera ditt infotainmentsystem eller besöka din lokala återförsäljare. Hänvisa till bilens manual eller kontakta tillverkaren om du behöver ytterligare hjälp.

Steg 2. Kontrollera din telefon.

• Om din telefon kör Android 10 behöver du inte ladda ned Android Auto separat.
  • Om din telefon kör Android 9 eller äldre versioner måste du ladda ned Android Auto från Play Store.
  • Din telefonanslutning måste tillåta dataöverföringar för att Android Auto ska fungera. Om din enhet är ansluten via en USB-kabel, sveper du nedåt från den övre delen av skärmen och trycker på aviseringen från Android-systemet. Välj det alternativ som tillåter filöverföring.

Steg 3. Anslut och starta.

• Android Auto och din bil kan anslutas visa Bluetooth eller en USB-kabel. Anslutningsmetoden kan variera beroende på bil och tillverkare.
  • Kontrollera om Android Auto visas på displayen.
  • Trots att de flesta USB-kablar ser likadana ut kan det vara stor skillnad på deras kvalitet och laddningshastighet. Android Auto kräver en högkvalitativ USB-kabel som stödjer dataöverföringar. Om möjligt ska du använda originalkabeln som medföljde din enhet.

Android Auto fungerar med vissa enheter, fordon och USB-kablar. Om du har svårt att ansluta din telefon, kan du kontrollera listan nedan för att felsöka problemet.

Checklista vid anslutningsproblem

• Android Auto rekommenderar Android 6.0 eller senare versioner.
  • Se om det finns nya uppdateringar för Android Auto och håll alltid appen uppdaterad.
  • Av säkerhetsskäl är den första anslutningen endast möjlig när fordonet står still.
  • Android Auto och din bil kan anslutas visa Bluetooth eller en USB-kabel. Anslutningsmetoden kan variera beroende på bil och tillverkare. Den exakta anslutningsmetoden mellan fordonet och Android Auto bör bekräftas av fordonets tillverkare.
  • Använd Samsungs officiella USB-kabel (beroende på fordon kan det hända att den officiella kabeln inte är kompatibel). Dessutom rekommenderas en kort USB-kabel på högst 1 m.
  • Kontrollera om du är ansluten till ett annat fordon.

Hur du kontrollerar om det är svårt att ansluta till ett annat fordon

Steg 1. Koppla från din telefon från bilen.

Steg 2. Öppna Android Auto-appen på din telefon.

Steg 3. Välj Meny > Inställningar > Anslutna bilar.

Steg 4. Avmarkera rutan intill inställningen Lägg till nya bilar i Android Auto

Steg 5. Försök att ansluta din telefon till bilen igen.

Notera: Kontrollera att bilen är kompatibel med Android Auto och att Android Auto är påslaget.

Notera: Enhetens skärmbilder och meny kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.

Om din Samsung-mobil, -surfplatta eller -tillbehör uppvisar ett ovanligt beteende, kan du skicka en felrapport eller ställa dina frågor till oss i Samsung Members-appen.

Detta gör att vi kan titta närmare på vad det är som pågår. Alla data är anonymiserade och lagras endast under den tid utredningen pågår. Läs mer om hur du skickar en felrapport i Hur du använder Samsung Members-appen.