Hur döljer jag mitt telefonnummer när jag ringer samtal?

Du kan välja att dölja ditt telefonnummer när du ringer någon. Det innebär att personen du ringer upp inte kan se ditt telefonnummer eller namn på sin telefon.

Observera att när du skickar textmeddelanden så är ditt nummer inte dolt.

Tänk också på att många telefoner har möjlighet att blockera samtal från okända nummer. Om personerna du ringer har aktiverat ”blockera okända nummer” så kan du inte ringa dem.

Not: Vissa operatörer och länder tillåter inte att du döljer ditt nummer. Om du har följt instruktionerna nedan och ditt nummer ändå visas bör du kontrollera om din operatör tillåter funktionen.

1 Tryck på "Telefon".
2 Det här steget kan variera något beroende på telefonmodell. Om du har en nyare telefonmodell trycker du på "Mer" (eller tre prickar) i övre högra hörnet.

Om du har en äldre telefonmodell trycker du på menyknappen i nedre vänstra hörnet på enheten.

3 Tryck på "Inställningar" eller "Samtalsinställningar".
4 Det här steget kan variera något beroende på telefonmodell.

Om du uppmanas att välja inställningar för antingen Samtal eller Kontakter väljer du "Samtal".

Om denna skärm inte visas går du till steg 5.

5 Tryck på "Fler inställningar" (du kan behöva bläddra ner en bit) eller "Ytterligare inställningar".
6 Välj "Uppringar-ID" eller "Visa uppringar-ID" eller "Visa mitt uppringar-ID" (det kan variera något beroende på telefonmodell).
7 Välj "Dölj nummer".