Så istallerar jag Bixby Routines-funktionen på min Galaxy telefon

Spara tid och kraft med Bixby Routines-funktionen på din Galaxy telefon. Bixby lär sig dina livsmönster och föreslår automatiska jobbrutiner. Du slipper slösa tid på att upprepa återkommande uppgifter och inställningar. När du kommer till jobbet på morgonen, kan Bixby tysta aviseringar och sätta på Wi-Fi. När du går och lägger dig kan Bixby aktivera Blue-light filtret eller sänka skärmens ljusstyrka. Vill du lära dig mer om hur man installerar och använder Bixby Routines, titta igenom våran guide.

Innan du börjar, se till att din mobilenhet och dess appar har de senaste uppdateringarna. För att uppdatera, följ dessa steg:

Steg 1. Gå in på Inställningar > Software update.

Step 2. Välj Ladda ner och Installera.

Step 3. Följ anvisningarna på skärmen.

Hur får man åtkomst till Bixby Routines

Det finns två sätt att få åtkomst till Bixby Routines på din telefon:

1. Öppna från Inställningar.

Steg 1. Gå in på Inställningar och välj Avancerade funktioner.

Step 2. Välj Bixby Routines.

Åtkomst bixby routines 1.

2. Öppna I snabbpanelen

Steg 1. Gå in på Snabbpanel och svep åt vänster på skärmen.

Step 2. Tryck och håll kvar Bixby Routines ikonen.

Åtkomst bixby routines 2.

För att det ska vara enklare att få åtkomst till Bixby Routines, kan du lägga till en ikon på din telefons app-skärm. När du är inne i Bixby Routines-appen, tryck på fler alternativ (tre vertikala prickar), och välj Inställningar. Där väljer du sedan, Lägg till Bixby Routines på App-skärmen.

OBS: Om det inte finns en ikon för Bixby Routines i Snabbpanelen, kan du lägga till den genom at trycka på + ikonen.

Från det att du vaknar till det att du gör dig redo för sängen, finns det en Bixby Routine för varje del av din vardag. Du kan aktivera föreslagna rutiner. Följ stegen nedan för att ställa in Bixby Routines.

Steg 1. Öppna Bixby Routines och tryck på Discover fliken. Där kan du se alla olika rutiner.

Steg 2. Välj en rutin och anpassa den. Du kan välja att använda widgets och apps och ändra situation. Till exempel, På jobbet, är en situation.

Inställning av anpassade rutiner. steg1.

Steg 3. Välj Redigera för att välja inställningarna som bäst passar dig.

Steg 4. Välj Nästa. Du kan namnge din rutin, välja dess ikon och färg, och på så sätt enkelt se dem på Mina rutiner

Inställning av anpassade rutiner. steg2.

Steg 5. Tryck Klar.

Inställning av anpassade rutiner. step3.

Du kan skapa dina egna rutiner. Välj mellan ett brett utbud av triggers som kan verkställa nästan alla typer av uppgifter på din telefon. Följ stegen för att skapa en ny anpassad rutin.

Steg 1. Öppna Bixby Routines och välj Lägg till rutin

Steg 2. Tryck på bilden under If. Välj ett föremål i listan på möjliga triggers. Varje trigger kommer ha ytterligare alternativ och instruktioner.

Inställning av anpassade rutiner. Steg 1.

Steg 3. När du väl har valt en trigger, tryck på bilden under Then.

Steg 4. Välj en kategori för den handling du vill utföra. Välj sedan vilken ty pav handling. Många av handlingarna har ytterligare alternativ och instruktioner.

Inställning av anpassade rutineret. Steg 2.

Steg 5. När du är klar med din inställningar, tryck Nästa. Du kan namnge dina anpassade rutiner, välja färg och ikon och på så sätt enkelt se dem på Mina rutiner

Steg 6. Tryck Klar.

Inställning av anpassade rutiner. Steg 3.

OBS: Bixby Routines kommer automatiskt avsluta handlingen så fort triggersen är klar och återgår därefter till de tidigare iställningarna.

För att stänga av tidigare sparade rutiner individuellt, följ anvisningarna nedan.

Steg 1. Öppna Bixby Routines, välj sedan Mina rutiner.

Steg 2. Välj rutinen du vill inaktivera. Till exempel, Stör ej.

Inaktivera rutin. steg1.

Steg 3. Välj Fler alternativ (tre vertikala prickar).

Steg 4. Välj Inaktivera rutin, tryck sedan på Inaktivera. Du kan aktivera rutinen igen när du vill.

Inaktivera rutin. steg2.

OBS: Om du väljer att få rutinaviseringarna på skärmen, kan du avaktivera dem där, eller i Bixby Routines-appen, under fliken Mina Rutiner.

OBS:

• Funktionernas tillgänglighet kan vara olika beroende på mobilenhet och modell.
  • Skärmdumpar och menyer kan ha olika utseende beroende på mobilenhet och typ av programvara.

Om du upplever svårigheter med din Samsung mobil, tablet, eller andra bärbara mobila apparater, kan du fråga oss på Samsungs medlemsapp.

Detta hjälper oss att veta vad som händer. Informationen som ges är anonym och sparas endast under utredningen. Ta reda på mer om hur man skickar en felrapport i "Hur du använder Samsung Members-appen".