Samsung smartwatch låter inte och spelar inte upp ljud

Om din Samsung smartwatch inte ger ifrån sig några ljud, eller inte spelar upp något från högtalaren trots ökad ljudvolymen är det möjligt att mute-funktionen är aktiverad på enheten. Enheten kan också vara inställd på stör ej, eller så kan tyst läge, bioläge eller läggdagsläge vara aktiverat. Du kan kontrollera dessa inställningar och stänga av dem om du vill.

Galaxy Watch

Obs: Tillgängliga skärmar och inställningar kan variera beroende på din operatör, programvaruversion och klockmodell. Din Samsung smartwatch har även stöd för många andra tillgänglighetsfunktioner som hjälper dig att få ut så mycket som möjligt av din klocka.

1 Öppna Inställningar
  • Telefon: Gå till appen Galaxy Wearable och tryck sedan på Klockinställningar.
  • Klocka: Öppna Inställningar.
2 Öppna inställningarna för Hörförbättringar

På klockan eller telefonen, scrolla ner till Tillgänglighet och tryck sedan på Hörförbättringar.

3 Inaktivera Tysta allt ljud

Om Tysta allt ljud är aktiverat, tryck på knappen bredvid Tysta allt ljud för att stänga av funktionen. Knappen står i vänster läge när funktionen är avstängd.

Kontrollera också om någon av funktionerna stör ej, tyst läge, bioläge eller läggdagsläge är aktiverade på telefonen. Du kan stänga av tyst läge och läggdagsläge genom att trycka på Avancerade funktioner under Inställningar. För att stänga av stör ej-läget, svep nedåt på Snabbpanelen och tryck på Stör ej-ikonen.

Tysta allt ljud är avstängt på en Galaxy smartwatch
4 Öppna inställningarna för Ljud och vibration

På antingen klockan eller telefonen, gå tillbaka till klockinställningarna, och tryck sedan på Ljud och vibration. Kontrollera att klockan inte är inställd på Tysta allt ljud.

5 Titta efter vatten

Om din klocka har varit under vatten, eller om mikrofonen eller högtalaren är våt, kan det hända att ljudet hörs sämre under ett samtal. Torka av klockan ordentligt med en ren och mjuk trasa. Det är möjligt att du måste avlägsna allt vatten för att högtalaren ska kunna fungera korrekt igen.

Om klockan har varit utsatt för någon annan typ av vätska än sötvatten (som t.ex. saltvatten), skölj genast av den med rent sötvatten och torka den torr.

6 Lämna in enheten på service

Om klockan inte kan startas om på grund av fysiska skador, till exempel att en knapp har fastnat, vänligen gå till Service Center och lämna in enheten på service.