GPS fungerar inte korrekt på Samsung smartwatch

Din Samsung smartwatch har en GPS-sensor som kan se var du befinner dig i realtid, utan att du behöver ansluta till en telefon. När klockan är kopplad till en telefon hämtar den sin GPS-position från telefonen för att förbättra precisionen.

smartwatch
1 Kontrollera ditt armband

Om du använder ett metallarmband med en Galaxy Watch, kan det störa antennerna, och påverka GPS-precisionen.

2 Kolla efter programuppdateringar

Programuppdateringar åtgärdar fel och förbättrar klockans prestanda. Kolla regelbundet efter programuppdateringar genom att gå in i klockans inställningar och trycka på Programvaruuppdatering eller via Galaxy Wearable-appen i telefonen.

3 Gå utomhus och starta sedan om klockan

Om du är inomhus, gå ut och starta sedan om din klocka. Undvik att stå mellan byggnader eller i dåliga väderförhållanden som t.ex. mycket stark vind.

1. För att starta om klockan, tryck och håll inne Hem knappen (Ström knappen) och Bakåt knappen samtidigt.
  2. Tryck sedan på Stäng av. När klockan är helt avstängd, tryck och håll in Hem knappen (Ström knappen) igen för att starta om klockan.
4 Kontrollera att din telefon är ansluten till ett mobilt nätverk

Gå till Inställningar på telefonen och tryck på Om telefonen. Tryck på Statusinformation och sedan på SIM-kortstatus. Kontrollera att det mobila nätverket visar statusen “ansluten”.

Om din telefon inte kan ansluta till det mobila nätverket, eller om signalen är dålig, kontakta din operatör för hjälp.

Det mobila nätverkets status visas som “ej tillgänglig”
5 Kontrollera att klockan och telefonen är anslutna via Bluetooth

Öppna Galaxy Wearable-appen på din telefon. Det kan hända att du också måste trycka på Hem fliken. Om enheterna är anslutna via Bluetooth ser du meddelandet “Anslutna” högst upp i appen.

• Om enheterna inte är anslutna är deras namn nedtonade. Du kan trycka på enhetens namn för att återansluta enheterna igen..
  • Om enheterna är anslutna via Wi-Fi visar appen meddelandet “Fjärranslutna”. I så fall måste du gå till Inställningar och trycka på Anslutningar, och sedan trycka på Bluetooth på båda enheterna. Tryck sedan på knappen för att aktivera Bluetooth.
6 Öppna en app som använder GPS och kontrollera din position

Gå utomhus och öppna en app som kan visa aktuell position för både klockan och telefonen. Du kan till exempel använda MapMyRun-appen från Under Armour för att kontrollera var du befinner dig. Det är möjligt att du måste starta en träningspass i appen och sedan svepa till kartskärmen för att se din aktuella plats.

GPS fungerar inomhus men det fungerar bäst utomhus på en plats med fri sikt mot himlen, det underlättar signalmottagandet och kommunikationen med satelliter. Här är några saker som kan störa GPS-signalerna:

• Klockan och telefonen har varit frånkopplade i över en dag.
  • Platstjänsterna har varit avaktiverade på telefonen, klockan eller på båda enheterna.
  • Styrkan i GPS-signalen har minskat på grund av att den hindras av byggnader som blockerar den direkta sikten mot himlen. Signalen kan också försämras när det är dåligt eller molnigt väder.
7 Återställ klockan

Om problemen fortsätter, återställ klockan med hjälp av Galaxy Wearable-appen. När återställningen är klar, anslut klockan till telefonen igen och kolla efter programuppdateringar.