Snabbare konnektivitet med Wi-Fi 6E och Intelligent Wi-Fi

Den nye Galaxy S21 Ultra åbner en helt ny verden med Wi-Fi 6E. Se hastigheden for dig selv i denne demonstration af, hvordan Galaxy S21 Ultra bruger intelligent Wi-Fi 6E til en problemfri netværksforbindelse.

Wi-Fi 6E og intelligent Wi-Fi

Wi-Fi 6E er en udvidelse af standard Wi-Fi 6 og kommunikation ved 6 GHz, som er et ikke-licenseret bånd, som alle kan bruge.

Galaxy S21 Ultra er en af de første smartphones, der understøtter Wi-Fi 6E, for bedre og hurtigere forbindelse. Wi-Fi fungerer ved hjælp af et ikke-licenseret frekvensbånd, som alle kan bruge. Interferens blandt enheder er en nøglefaktor til bestemmelse af Wi-Fi-ydeevne.

De fleste forbrugere kan have oplevet en langsom forbindelse eller en internetforbindelse, der ofte falder, især på steder, hvor mange mennesker samles, som lufthavne, selvom disse steder er fulde af Wi-Fi-antenner. Dette betyder, at du har oplevet forringelse af Wi-Fi-ydeevne forårsaget af interferens.

Wi-Fi 6E bruger den eksisterende 2,4 og 5 GHz frekvens såvel som 6 GHz båndet, som er et nyere og bredere bånd, hvilket reducerer interferensen. Det er som at udvide vejen fra to baner til fire baner og åbne flere forbindelser, der skal bruges.

Skillnaden mellan Wi-Fi 6E och vanlig Wi-Fi illustrerad med en vägmetafor

Nu ska vi ta reda på vilken skillnad Wi-Fi 6E-prestandan gör i verkligheten.

En smarttelefon med Wi-Fi 6 och en annan med Wi-Fi 6E.
  • Enheten till vänster använder 5 GHz-bredband och enheten till höger använder 6 GHz-bredband med Wi-Fi 6E.
  • 6E-ikonen i det övre högra hörnet visar statusen, intill Wi-Fi-ikonen. Nu startar vi nedladdningen.
  • Eftersom Wi-Fi 6E har ett högre frekvensband och stöder enheter med den senaste tekniken är det möjligt att uppnå mycket högre hastigheter.

Galaxy S21 stöder även förbättrad Intelligent Wi-Fi och ger en sömlös upplevelse när du använder internet i en mängd olika situationer. Behovet av nätverksbaserade tjänster i realtid, till exempel videosamtal, videokonferenser och molnspel på mobila enheter, fortsätter att växa.

• Med hjälp av AI-algoritmer kan förbättrad Intelligent Wi-Fi i realtid analysera och förutsäga trafikmönster för applikationer som används i enheterna och Wi-Fi-länkens kvalitet.
  • Wi-Fi-kvaliteten optimeras för prestanda och minskade latenser för krävande applikationer, till exempel videosamtal, molnspel och strömning.
  • Om Wi-Fi-anslutningen förväntas bli långsam växlar den snabbt till ett mobilnät för att ge en bättre och oavbruten nätverksupplevelse.

Nu ska vi ta reda på mer om hur Wi-Fi 6E och Intelligent Wi-Fi fungerar för Galaxy S21 Ultra i den här videon.

Nu ska vi ta reda på mer om hur Wi-Fi 6E och Intelligent Wi-Fi fungerar för Galaxy S21 Ultra i den här videon. Nu ska vi ta reda på mer om hur Wi-Fi 6E och Intelligent Wi-Fi fungerar för Galaxy S21 Ultra i den här videon.

Observera:

• Förbättrad intelligent Wi-Fi är tillgänglig i Galaxy-smarttelefoner och Galaxy-surfplattor med stöd för One UI 3.1.
  • Enhetens skärmbilder och menyer kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.
  • Tillgången till Wi-Fi 6E-tjänsten kan variera mellan olika länder.