Vad du ska göra när samtal kopplas bort eller det inte finns någon nätverkssignal på din Galaxy-enhet

Om dina samtal plötsligt avbryts eller om det inte finns någon nätverkssignal på din Galaxy-enhet, kan det bero på en enhetsinställning eller ett operatörsrelaterat problem. Följ guiden nedan för att inspektera din enhets tillstånd.

Innan du testar rekommendationerna nedan, se till att enhetens programvara och relaterade appar är uppdaterade till den senaste versionen. För att uppdatera din mobila enhets programvara, följ de här stegen:

Steg 1. Gå till Inställningar > Programuppdatering.

Steg 2. Klicka på Ladda ner och installera.

Steg 3. Följ instruktionerna på skärmen.

Kontrollera dina enhetsinställningar

Enhetsinställningar kan hindra din förmåga att ringa eller ta emot samtal. Kontrollera om Flygplansläge är aktiverat eller om din enhet blockerar samtal från okända eller privata nummer.

Stäng av Flygplansläge

Steg 1. Öppna Inställningar och tryck på Anslutningar.

Steg 2. Om Flygplansläge är på, stäng av det och kontrollera om din anslutning stabiliseras.

stäng av Flygplansläge

Kontrollera om din enhet blockerar okända eller privata nummer

kontrollerar enhet som blockerar okända nummersteg 1 kontrollerar enhet som blockerar okända nummersteg 1

Steg 1. Öppna Telefon appen och tryck på Mer (de tre prickarna i det övre högra hörnet)

kontrollerar enhet som blockerar okända nummersteg 2 kontrollerar enhet som blockerar okända nummersteg 2

Steg 2. Tryck på Inställningar.

kontrollerar enhet som blockerar okända nummersteg 3 kontrollerar enhet som blockerar okända nummersteg 3

Steg 3. Tryck på Blockera nummer.

kontrollerar enhet som blockerar okända nummersteg 4 kontrollerar enhet som blockerar okända nummersteg 4

Steg 4. Stäng av Blockera okända/privata nummer och kontrollera om du tar emot samtal.

Du kan behöva återställa nätverksinställningarna om dina samtal kopplas bort eller om enheten fortsätter att förlora nätverkssignalen.

återställ nätverksinställningar steg 1 återställ nätverksinställningar steg 1

Steg 1. Öppna Inställningar och tryck på Allmän hantering.

återställ nätverksinställningar steg 2 återställ nätverksinställningar steg 2

Steg 2. Tryck på Återställ.

återställ nätverksinställningar steg 3 återställ nätverksinställningar steg 3

Steg 3. Tryck på Återställ nätverksinställningar.

återställ nätverksinställningar steg 4 återställ nätverksinställningar steg 4

Steg 4. Kontrollera informationen på skärmen och tryck på Återställ inställningar.

återställ nätverksinställningar steg 5 återställ nätverksinställningar steg 5

Steg 5. Tryck på Återställ.

Obs:

• Observera att återställning av nätverksinställningar också återställer Wi-Fi, Bluetooth och andra nätverksinställningar.

Felaktiga APN-inställningar (Access Point Name) kan avbryta nätverksanslutningen. Följ stegen nedan för att konfigurera om APN-inställningarna.

återställ nätverksinställningar steg 1 återställ nätverksinställningar steg 1

Steg 1. Öppna Inställningar och tryck på Anslutningar.

återställ nätverksinställningar steg 2 återställ nätverksinställningar steg 2

Steg 2. Tryck på Mobilnätverk.

återställ nätverksinställningar steg 3 återställ nätverksinställningar steg 3

Steg 3. Tryck på Åtkomstpunktsnamn.

återställ nätverksinställningar steg 4 återställ nätverksinställningar steg 4

Steg 4. Tryck på Mer (de tre prickarna) i det övre högra hörnet och tryck på Återställ till standard.

återställ nätverksinställningar steg 5 återställ nätverksinställningar steg 5

Steg 5. Tryck på Återställ för att konfigurera om APN-inställningarna.

Problemet kan uppstå när din enhet är ansluten till en operatör som du inte är registrerad för. Följ stegen nedan för att välja din operatör.

återställ nätverksinställningar steg 1 återställ nätverksinställningar steg 1

Steg 1. Öppna Inställningar och tryck på Anslutningar.

återställ nätverksinställningar steg 2 återställ nätverksinställningar steg 2

Steg 2. Tryck på Mobilnätverk.

återställ nätverksinställningar steg 3 återställ nätverksinställningar steg 3

Steg 3. Tryck på Nätverksoperatörer.

återställ nätverksinställningar steg 4 återställ nätverksinställningar steg 4

Steg 4. Stäng av Välj automatiskt och välj din operatör.

Obs: Skärmdumpar från enheter och menyer kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.

Så här använder du Samsung Members app

Om du har några problem med din Samsung-mobil, surfplatta eller annan bärbar enhet, kan du skicka en fråga till oss genom Samsung Members-appen. Lär dig mer om att rapportera ett fel.